Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC Bass-Reflex

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ale co mamy liczyc jak producent podaje wszystko?
    wymiary skrzyni?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      ale co mamy liczyc jak producent podaje wszystko?
      Dokładnie.
      Po za tym to temat o STX-sie a nie JBL.

Skomentuj

Słuchajcie, oddaję honor temu głośnikowi. Znalazłem ustawienia, złożyłem całość i to jest to czego prawie oczekiwałem. Znaczy prawie ponieważ boję się tylko o głośnik bo poza tym to łeb urywa.
        Jak zarzucę utworem to aż się na wymioty niemalże zbiera. Schodzi w dół bardzo ładnie a do tego cewką nie wali. Jak zajrzę do bagażnika to nie słychać dużego basu, ale jak usiądę na miejscu kierownika to niemalże przysłowiowy łeb z płucami odpada.

Skomentuj

No i fajnie.
          Pamiętaj tylko że mimo iż nie uderza o nabiegunnik (nie słychać aby uderzał), musisz uważać na niego aby się nie rozkleił, a tego tez nie słychać z miejsca kierowcy.

Skomentuj

Tak teraz gra. Niestety nagranie telefonem nie odda w pełni tego jak słychać w aucie.

Skomentuj

Pawel S. czy mógłbyś opisać swoje doświadczenia z tym głośnikiem w zamkniętej obudowie?

Skomentuj

moje doswiadczenia byly z glosnikiem sprzed wielu lat
                od tamtej pory przeszedl 2 zmiany i nie wiem czy to wciaz ten sam glosnik

w zamknietej gral bardzo szybko i precyzyjnie. dla wiekszosci zbyt szybko :p

Skomentuj

A jaki polecasz litraż do closed?

Skomentuj

15-17 litrow

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://pawel.diyaudio.pl/skrzynia%20...,5%20litra.PDF

Skomentuj

Ja miałem go w 20L.
                      Jak na taki głośnik (wyglądający jak domowy) grał wystarczająco dobrze.

Skomentuj

Panowie jaki bass reflex do obudowy 30l strojniej na 30 Hz ? Ewentualnie do 25 L tez ma 30hz ?
                        Prosił bym o pomoc bo nie mam komputera żeby uruchomić win isd.

Skomentuj

1. rurka albo sie nie miesci, albo bedzie dosc mala i bedzie swistalo powietrze
                          2. 30l i 30hz to za duzo i za nisko

nie mozesz wykonac skrzynki z mojego projektu?
                          jak nie to zasymuluje cos

Skomentuj

Twoja jest świetna i bardzo mnie kusi chciałem uprościć sprawę i wytargać dziurę na br bo to jednak łatwiejsze ale jak przeglądnąłem twój poradnik w którym podałeś nawet wymiary płyt do wycięcia to nie wiem czy nie podejmę tematu :) ktoś chyba pytał już o to bo przeglądałem cały temat. Kosz nie jest za blisko tunelu?

Skomentuj

jakby rurka sie miescila to bym nie kombinowal az tyle :/

nie, kosz jest ok
                              inaczej by nie pasowalo :p

Skomentuj

Myślałem o kolanku ale już widzę zabawę z tymi rurami kanalizacyjnymi :cool: chyba skuszę soe na twój projekt.
                                Gdzie kupiłeś taka maskownice ? Nie wiem czy jakoś inaczej można by ładnie wykończyć front. Lubię jak widać membranę ale nie kojarzę jakiś pierścieni.
                                Last edited by Tomek515; 17.05.2019, 20:58.

Skomentuj

kolanko PCV=swisty powietrza! niestety maja ostre krawedzie i do tego sie nie nadaja :(

maskownica kupiona hurtowo w lechpolu. da sie to kupic w wielu sklepach z rtv. zobacz np w nowym elektroniku

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomek515 Zobacz posta
                                    Lubię jak widać membranę ale nie kojarzę jakiś pierścieni.
                                    Zawsze możesz zastosować taką maskownice jak ja u siebie.

Na aukcjach są róże wymiary więc spokojnie znajdziesz na tego stx'a, jest całkiem solidnie wykonana :)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X