ktos je mial w zamknietej. ale ten jest zaprjektowany do b-r raczej
a klasyczna rurka sie nie zmiesci :/
trzeba by robic jamnika i PCVke bokiem wypuscic
Zbudowałem sobie skrzynię wg projektu.
Dzisiaj po odkręceniu głośnika zastałem taki widok:
Jak widać na zdjęciu, klej jest na górnym zawieszeniu. Niestety nie oglądałem zbytnio głośnika przed montażem, wieć nie wiem czy było tak od nowości. Czy klej mógł się stopić od wysokiej temperatury jaka panuje w aucie?
Głośnik gra na razie pod wzmacniaczem 500w 40hm (monoblok), gain ustawiony na minimum, brak odbić na radiu, lecz niestety przy głośniejszym graniu lekko stuka cewka.
Mi to przypomina masa uszczelniającą-klejącą poliuretanową co stosuje się blacharstwie. Jeszcze jedno co zauważyłem, to membrana jest chyba krzywo wklejona, albo nierównomierne ułożenie kleju powoduje takie złudzenie. Czy stuki mogą być powodem źle wklejonej membrany?
W jednym miejcu już odkleiłem to co było na gumowym zawieszeniu. Jednak dookoła mniej czy więcej ten klej wystaje, co może powodować lekkie stuki. Do głośnika mam już przylutowany kabel. Oddać głośnik na reklamację?
Głośnik będe odsyłał na gwarancje. Prawdopodobnie membrana jest krzywo wklejona. Jak widać na zdjęciach, z jednej strony miara wchodzi 2,5 cm, a z drugiej strony gdzie jest więcej kleju wchodzi 3 cm (zmierzone symetrycznie).
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Proponuje kupić, pomierzyć parametry t/s z użyciem najprostszego "jiga" jakiego się da czyli jeden rezystor i odpowiednio połączone wszystko i wtedy będziesz wiedział czy parametry podane przez stx się zgadzają i będziesz mógł sam wyliczyć obudowę :) .
Witam ponownie. Praktycznie ukończyłem konstrukcję ale brakuje mi jeszcze tunelu BR. Czy taki się nada ?
Pytam bo już zgłupiałem z racji że WinISD pokazuje mi coś zupełnie innego.
Skomentuj