Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC Bass-Reflex

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez 93ksxx Zobacz posta
    Witam. Mógłby ktoś odświeżyć link do projektu?
    http://diyaudio.pl/showthread.php/26...ie-diyaudio-pl

:thumbsup:
    Wiecznie narzekam:glare:
    -Pieniądze szczęścia nie dają
    -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

krotka pilka:
      czy glosnik stx.W.20.300.2x2.MC napedze wzmacniaczem blaupunkt z moca 165W rms 4r?
      zakladam zmostkowanie glosnika aby miec 4r

Skomentuj

tak
        nie wymagaja bardzo duzych mocy

Skomentuj

Odgrzeję kotleta.
          Szukam czegoś w zastępstwie i w podobnej cenie co polecany SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC. Niestety nie jest produkowany i w używce też raczej niedostępny. Przeglądając trafiłem na młodsze rodzeństwo wspomnianego głośnika.
          W.20.300.2x4.MC
          http://stx.pl/w-20-300-2x4-mc.html
          W.20.300.2x2.MC
          http://stx.pl/w-20-300-2x2-mc.html
          W związku z tym mam dwa pytania.
          1) Czy dobrze myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie 2x2ohm, ponieważ lepiej będzie go podłączyć do wzmacniacza dwukanałowego z funkcją Bridge?
          2) Czy ten głośnik gra w miarę przyzwoicie jak na swoją cenę?

Skomentuj

Zamieszczone przez KORNAT Zobacz posta
            Przeglądając trafiłem na młodsze rodzeństwo wspomnianego głośnika.
            W.20.300.2x4.MC
            http://stx.pl/w-20-300-2x4-mc.html
            W.20.300.2x2.MC
            http://stx.pl/w-20-300-2x2-mc.html
            to sa nadal te same glosniki, tylko ze na papierowej membranie

ad 1. tak
            ad 2. tak, za 100zl nic lepszego nowego nie kupisz

Skomentuj

W.20.300.2x2.MC
              Przymierzam się do zakupu tego głośnika -> czy występują jeszcze problemy (stuki) opisywane we wcześniejszych postach?
              Pozdr.

Skomentuj

kto wie - te glosniki ciagle sa zmieniane :(

Skomentuj

Zamieszczone przez grzeczny_52 Zobacz posta
                  W.20.300.2x2.MC
                  Przymierzam się do zakupu tego głośnika -> czy występują jeszcze problemy (stuki) opisywane we wcześniejszych postach?
                  Pozdr.
                  To zależy, czy ten co je skleja ma dobry dzień i zdarzy mu się zastosować podkładki centrujące
                  -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Nie chciałbym się rozczarować kupując produkt STX'a.

A tak serio @Ven0n -> jeszcze nie skompletowali odpowiednio utalentowanej załogi na linii produkcyjnej? A tym bardziej odpowiedzialnych za kontrolę finalnego produktu?

Skomentuj

Zamieszczone przez grzeczny_52 Zobacz posta
                      A tak serio @Ven0n -> jeszcze nie skompletowali odpowiednio utalentowanej załogi na linii produkcyjnej? A tym bardziej odpowiedzialnych za kontrolę finalnego produktu?
                      A tego to nie wiem, wiem, że czasami te zawieszenia górne im się jajowato układają i przy większych wychyleniach ściąga membranę w boki i haczące zwoje cewki potrafią się odwdzięczyć charakterystycznym stuknięciem.
                      -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Zaryzykuję i zamontuję w obudowie o podobnej pojemności w nieco innym kształcie jak ta przedstawiona w tym temacie przez @Pawel S.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez Ven0n Zobacz posta
                          wiem, że czasami te zawieszenia górne im się jajowato układają i przy większych wychyleniach ściąga membranę w boki i haczące zwoje cewki potrafią się odwdzięczyć charakterystycznym stuknięciem.
                          Jeśli widać że głośnik jest źle sklejony i istnieje prawdopodobieństwo że będzie źle pracował, oddaje się go na reklamacje a nie katuje generatorem.

Zawsze będziesz miał problem z głośnikiem ponieważ kupujesz tanie i je katujesz sprawdzając ich możliwości.
                          Tak robią wszyscy amatorzy, pełno takich filmików na YT z udziałem STX-a czy Tonsila.
                          Głosnik służy do odtwarzania muzyki a nie do zabawy w sprawdzanie jak bardzo się wychyli.
                          Jak kupisz 10x droższy głosnik to przestaniesz mieć problemy, bo raz że będzie technicznie lepszy, a dwa ze drogiego głośnika nie będziesz katował, ponieważ będziesz się bał.

Nie chcę tutaj wyjść na bojówkę STX-a, po prostu opisuję to co widzę w internecie.
                          Gdy byłem młodszy i niedoświadczony robiłem to samo.
                          Może kiedyś Ty też z tego kiedyś wyrośniesz.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Gdy byłem młodszy i niedoświadczony robiłem to samo.
                            Może kiedyś Ty też z tego kiedyś wyrośniesz.
                            Nie gadaj, każdego czasem kusi :) A puszczanie Piratów z Karaibów że nogawki furkotały to co było? :flapper:

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              A puszczanie Piratów z Karaibów że nogawki furkotały to co było?
                              Eee, no nie ma co porównywać ciut głośniejszej muzyki od katowania głosnika generatorem :)
                              Po za tym wiem co to znaczy umiar, nie było aż tak głośno aby membrany wylatywały z koszy a cewka uderzała o nabiegunnik Jak już wspomniałem, tak tylko robią amatorzy.

I można tutaj dodać, że było głośno (jak już wspomniałeś furkotały nogawki :) ), a głośnikom nic nie było, jedynie już wzmacniacze nie wyrabiały.
                              Czyli jednak STX-y potrafią głośno zagrać basem, tylko trzeba MYŚLEĆ.
                              A jak jest od nowości uszkodzony to się go oddaje i tyle.

Last edited by marian; 12.10.2016, 13:13.

Skomentuj

Jeżeli dam tunel o średnicy 10,5cm to jaką powinien wtedy mieć długość?

Skomentuj

Zamieszczone przez jevgienij Zobacz posta
                                  Jeżeli dam tunel o średnicy 10,5cm to jaką powinien wtedy mieć długość?
                                  A co to za pytanie od czapy?

Jaki litraż obudowy?
                                  Jakie strojenie chcesz uzyskać?
                                  O głośnik nie pytam, bo zapewne chodzi o ten o którym jest temat...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    A co to za pytanie od czapy?

Jaki litraż obudowy?
                                    Jakie strojenie chcesz uzyskać?
                                    O głośnik nie pytam, bo zapewne chodzi o ten o którym jest temat...
                                    Wszystko tak samo jak w pierwotnym projekcie autora, tylko średnica rury inna.

Skomentuj

przelicz
                                      masz podana pojemnosc i strojenie. wpisz srednice rury i odczytaj dlugosc
                                      na bank sie nie zmiesci! :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        przelicz
                                        masz podana pojemnosc i strojenie. wpisz srednice rury i odczytaj dlugosc
                                        na bank sie nie zmiesci! :p
                                        Faktycznie wychodzi na to, że fi 7cm to jedyna opcja. Możesz polecić jakąś konkretną rurę? Bo na razie o tej średnicy i długości to znalazłem tylko aluminiowe do wydechów samochodowych.

Albo czy mogą być dwa tunele fi 5cm? Wtedy by się zmieściły. Nie będzie świstów?

Skomentuj

Zamieszczone przez jevgienij Zobacz posta
                                          Możesz polecić jakąś konkretną rurę?
                                          uzywam wylacznie HD-18 + PCV z mufą. inaczej sie nie da

Skomentuj

Czaruję...
                                          X