Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC Bass-Reflex

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam mam pytanie trochę z innej strony posiadam Stx-a 8'' 2x4 ohm spiętego w 2 ohm. Poprzedni wzmacniacz mi się spalił i chciałem zadać pytanie czy Phonocar Ph 544 poradzi sobie z tym głośnikiem?
    Czy dobrze bym zrobił podłączając osobno cewki do dwóch kanałów?

Skomentuj

to raczej jest slaby wzmacniacz wiec ja bym go dal calego na suba

Skomentuj

to jak możesz to powiedz mi jak byś go podłączył bo szczerze jestem zielony

Skomentuj

jedna cewka pod jeden mostek

Skomentuj

piękne dzięki a może jakiś inny wzmak do 150 pln byś polecił?

Skomentuj

musisz sam wyszukac. albo idziesz w jakosc, albo kupujesz "mocniejsza" masowke
              jakby nie patrzec to i tak uzyskasz max 150-180w w mostku. a ze masz glosnik 2x4r to albo monoblok albo caly wzmacniacz na suba, albo zadowolisz sie mniejsza moca

Skomentuj

Paweł jak myślisz, czy po odpowiednim powiększeniu otworu wejdzie STX 10'' do tej skrzyni? Wstępnie jak wymierzyłem powinien się zmieścić "na styk".
                Pytanie tylko jak już wejdzie to jak zagra w tej obudowie? Nie wiem, może warto spróbować, czy od razu odradzasz takie kombinowanie?

Skomentuj

baw sie i sam ocen. zagrac zagra, tylko ze juz nie tak nisko

Skomentuj

A co z projektem 23L@35Hz ? Będzie w końcu?

Skomentuj

nie konczylem go skoro glosniki sie zmienily
                      poczekam troche az sie wyjasni czy te glosniki beda dostepne czy nie

Skomentuj

Witam.
                        Podobnie jak u pawel1304 i pietros ten sam problem, przy nieco większych mocach (zasilany z UniAMPa) występują te same charakterystyczne stuki.
                        Podkładki z gąbki pod membramą nic nie pomagają.
                        Jakaś rada, czy odesłanie do producenta. Głośnik przeleżał na półce pół roku i nie mogę znaleźć paragonu.

Skomentuj

potrafisz rozroznic czy masz z pierwszej serii czy z drugiej? roznia sie dolnym resorem

Skomentuj

Nie potrafię określić serii, ale może zdjęcia pomogą.
                            Załączone pliki

Skomentuj

wyslij na reklamacje
                              ale pamietaj ze obecnie sa na urlopie!

Skomentuj

Ok. Dzięki.

Skomentuj

Witam.
                                  Po trzytygodniowym pobycie u producenta głośnik powrócił (na koszt STXa).
                                  Od godziny zamontowany w skrzyni ok.24l gra jak by był to inny głośnik niż ten który pamiętam.
                                  Gra zdecydowanie lepiej, wydaje się jakby bas schodził niżej.

Skomentuj

witam, mam takie pytanko odnośnie portu szczelinowego BR dla glosnika SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP otoz z symulacji wychodzi mi dlugość ok 56cm przy przekroju poprzecznym szczeliny 30x4. taka dlugosc zdecydowanie mi się nie zmieści przy zalecanym litrażu 45L i tu pytanie mam czy taki port można zagiąć o 90stopni? Chcialem żeby wylot portu był na froncie pod głośnikiem, front wewnetrznie by miał 30cm szerokosci i kolo 38cm wysokosci co wiec głębokość by musiała być koło 40cm. port by musiał przejść na tylną scianke. Nie bedzie to powodować świstów?

Skomentuj

Przy tak duzej powierzchni nie powinno. Tylko wyprofiluj krawedzie

Skomentuj

Po zaaplikowaniu tego ustrojstwa :
                                        http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc.html
                                        do budy:
                                        BR 24L @ 34Hz
                                        do ilu wat RMS może spaść jego wytrzymałość mocowa? (Przy szeregowym połączeniu cewek - czyli daje 4ohm)

---------- Post dodany o 23:36 ---------- Poprzedni post o 23:29 ----------

heh, teraz wyczytałem że inni tez mieli z tym problem. Chodzi o charakterystyczne stuki przy większych mocach. Tak jakby przyłożyć paznokieć przed membranę w ruchu. Zasilam wzmakiem 150W RMS stawiam, że jest w połowie a już sa stuki...

---------- Post dodany o 23:49 ---------- Poprzedni post o 23:36 ----------

Zamieszczone przez pietros Zobacz posta
                                        Najbardziej jest to slyszalne przy szybkich uderzeniach basu.
                                        Zamieszczone przez pietros Zobacz posta
                                        Dodam, że te hałasy pojawiają się dużo szybciej przy mocnym i szybkim basie np. hardstyle.
                                        Ha, dokładnie to mam. Wadliwy produkt dostałem... reklamacja.

Skomentuj

Szkoda, ze tylko tyle znalazłeś
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X