Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 kanałowy preamp na PGA2320

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Byłaby jeszcze szansa na jakąś aktualizacje w sofcie? Chodzi o czasowe wygaszenie wyświetlacza. Tak by po 30sec lub 1min postał się świecić? Fajnie by było dodać to do opcji co 30,60,300,600s.
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Może kiedyś :)

Generalnie dla mnie ten projekt jest zakończony, ale nie neguje możliwości większych lub mniejszych aktualizacji w przyszłości. W przypadku wykrycia jakiegoś krytycznego błędu postaram się go naprawić, ale jeśli chodzi o same funkcyjne aktualizacje, to na razie nic nie planuję, ponieważ mam co innego do roboty.

Skomentuj

Trochę szkoda. Bo nie wiem czy to moja wina czy tak się zrobiło po ostatniej aktualizacji,ale gdy robimy coś pilotem wyświetlacz się odświeża, wygląda jak rysowanie tekstu na nowo. Wydaje mi się czy w poprzedniej wersji nie było to aż tak zauważalne.

I mój odwieczny problem że przy próbie zmiany głośności zamiast zmienić głośność zmieni się źródło... nie jest to częste,ale jest od samego początku. Używam RC5. Zmiana pilotów nic nie daje, gdzieś się to jakoś zawsze zmieni.

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
          Trochę szkoda
          Może czas na nowy projekt? :P

Bo nie wiem czy to moja wina czy tak się zrobiło po ostatniej aktualizacji,ale gdy robimy coś pilotem wyświetlacz się odświeża, wygląda jak rysowanie tekstu na nowo. Wydaje mi się czy w poprzedniej wersji nie było to aż tak zauważalne.
          Od samego początku takie zachowanie jest zdefiniowane, tj. po wykonaniu jakiekolwiek akcji jest rozkaz odświeżenia ekranu. Nic tutaj się nie zmieniło :) Przyśpieszyć się raczej tego nie da, ponieważ LCD pracuje na 4-bitowej szynie i sam MCU nie wie ile czasu zajmie mu wykonanie danego rozkazu (brak flagi zajętości), więc MCU czeka maksymalną ilość czasu przez którą LCD może być zajęty i dopiero potem wysyła następne dane.

I mój odwieczny problem że przy próbie zmiany głośności zamiast zmienić głośność zmieni się źródło... nie jest to częste,ale jest od samego początku. Używam RC5. Zmiana pilotów nic nie daje, gdzieś się to jakoś zawsze zmieni.
          Rozumiem, że zmieniasz piloty na inne z protokołem RC5. W takim wypadku zmień protokół. Może jakiś pilot z protokołem NEC.

Z drugiej strony może zwiększenie rozdzielczości próbkowania sygnału z pilota rozwiązałoby ten problem. Z RC5 jest taki problem, że ten protokół nie ma żadnych danych kontrolnych. Może ostatni bit słabo łapać i czasami zmieniać z 1 na 0 i odwrotnie. Spróbuj sobie jakoś te przyciski oddzielić od siebie, ponieważ zazwyczaj przyciski blisko siebie mają numery kodów +1 i -1 względem siebie. Niestety w danej chwili zgaduję, ponieważ nie wiem dokładnie gdzie leży problem.

Skomentuj

Tak się zapytam, może i nie powinienem, ale czy jest szansa odkupić od kogoś jedną płytkę z tym preampem? Byłbym bardzo chętny.

Skomentuj

Teraz jest pięknie. Powiekszony OLED polecam gorąco!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Panowie używa ktoś taniego programatora USBasp? Za bardzo nie wiem jak to ogarnąć by atmel mi go wykrywał :/
                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Wypróbuj darmowego mkavrcalculator, jeśli masz wgrane sterowniki to powinien bez problemu ogarnąć.
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Woder Zobacz posta
                    Teraz jest pięknie. Powiekszony OLED polecam gorąco!

Daj jakieś namiary na to. Można go bez żadnych specjalnych kombinacji tj programowania czy tym podobne podłączyć?

Skomentuj

http://allegro.pl/wyswietlacz-oled-l...020809673.html Podłączenie takie samo jak przy zwykłym lcd tylko bez pinów do kontrastu i podświetlenia.

Skomentuj

Odsprzedam działający moduł preampu plus płytki impulsatorów plus wyświetlacz. 200PLN + KW.

Pozdrawiam
                        WS

Skomentuj

Taz dlaczego w ostatniej wersji softu w ustawieniach dostępny jest tylko jeden transoptor [opto MAIN] przycisk mute wycisza preamp, a nie zmienia ustawień na drugi transoptor. Dopiero teraz zauważyłem, bo dopiero teraz mi to potrzebne :)

Skomentuj

Drugi transoptor jest załączany razem z preampem.
                            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                            Grado SR125i

Skomentuj

Szkoda że to zmieniliście, ale cóż nie ja tu jestem od decydowania.

Skomentuj

Mam problem z moim pre, samoistnie włącza się muté i wyłącza. Tak na przemian co 1-2 sekundy.

Skomentuj

Uszkodzony przycisk? Jakieś zwarcie? Soft próbowałeś wgrać jeszcze raz?
                                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Na razie się uspokoiło zobaczę ja i co po wekendzie.

Skomentuj

Jezeli ktos ma na zbyciu ten przedwzmacniacz to bardzo chętnie odkupie.

Skomentuj

gavron04, miał taki do sprzedania napisz do niego.
                                        http://diyaudio.pl/member.php/24055-gavron04

Skomentuj

Niestety juz poszlo :(

Skomentuj

Czaruję...