Brzmienie jest bardzo homogeniczne ze śreniakiem. Można odnieść wrażenie, że gra jeden głośnik, dosłownie. W porównaniu z berylem Illuminator, to dwie różne szkoły grania. Przed zakupem koniecznie trzeba porównać.
Jak w praktyce wygląda montaż tych accutonów? Tylko na wcisk czy po wewnętrznej stronie się je blokuje?
Tutaj jest koszmarek, producent podaje tolerancję otworu 0,1mm i trzeba za wszelką cenę zbliżyć się do tej wartości. Głośniki z serii Cell Concept Accutona nie mają koszy, wszystko trzyma się na rozciskanym oringu. Łapki potrafią zadrżeć :)
Zacznij eksperymentować z rękawami foliowymi z ogrodniczego, poważnie.
kwestia gustu, jak komus przeszkadzają osłony membran można je zlikwidować kosztem ryzyka uszkodzenia membrany, jak komus przeszkadza kolor tu już gorzej. Jedna te głośniki mają w sobie coś - dźwięk i to chyba najwazniejsze
Mimo wszystko, wydając taki kawał grosza na głośniki - muszą też wyglądać :P A że nie lubię kolumn z maskownicami, chyba nie ma dla mnie ratunku, jesli chodzi o Accutony. Żeby nie wyjść na barbarzyńce: chętnie bym ich posłuchał
Osobiście w skali globalnej jakbym miał wybierac dla siebie kopułkę a nie w odniesieniu do tego projektu, też bym się skłaniał ku berylowi. Mimo tego, że w porównaniu do accutona wydaje się on nadawać trochę kolorytu. Accuton jest niesamowicie neutralny i przejrzysty, tak jakby zupełnie nic od siebie nie dodawał.
Mimo teoretycznej przewagi beryla to w tym zestawie, komplet accutonów grał niesamowicie dobrze. Tak jak wspominał bingant, dźwięk był bardzo spójny, sklejony ze sobą, zupełnie jakby grała szerokopasmówka, tylko tak dobrych szerokopasmówek to nie ma . U mnie końcowy rezultat na zwrotnicy złożonej z docelowych elementów + parę dni przerwy w słuchaniu zestawu dał taki efekt, że wbijało w fotel. Tak więc z "poprawianiem" tego zestawu i zmianą na beryla to bym się mocno zastanawiał.
No jak taki Kowalski może przebrać informacje, jeżeli ma trzy skrajne informacje.
- raven1985 - "Tyle ile kosztyle ."
- lklukasz - "bluźnisz"
- hi_aro - "Wymaga dojrzałości"
No jeszcze ja na koniec napiszę, że to Ty bluźnisz.
Jak teraz wygląda ocena średnia tego beryla i co myślą czytający, w odniesieniu do jego ceny i raczej budżetowemu podejściu userów do kolumn.
To jest akurat proste
Zwykły użytkownik ktory bywa tu regularnie wie jakie rodzaj dźwięku lubię ja a jaki lubi raven.
Mozna powiedziec, ze widać to na każdym kroku.
Mi blizej do wavecora i Morela niz scana i hds'a.
Raven wręcz odwrotnie.
Choc żaden z nas nie powie o tych drugich, ze to zle głośniki.
Skomentuj