Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatus

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tylko obrazki obejrzałeś?
    Napisał przecież, że to drewno orzecha włoskiego.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      Bigant co to za drewno?
      Orzeszek włoski

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
        Wg mnie proporcje - skóra/drewno w sam raz. Jakim klejem przyklejasz skórę ? Kontakt jakiś czy polimerowy może?
        jakiś bonikol

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
        Dla mnie Mistrzostwo Świata. To jest sztuka użytkowa. Nikomu nie dawaj zdjęć!!, tylko wstawiaj na swoją www. Poziom jaki osiągnąłeś już dawno przekroczył standardy DIY. Good man yourself.
        dziękuję :) zobaczymy jak się rozwiną, kiedy przywiozę od Artura Twój piecyk
        Zamieszczone przez tomant Zobacz posta
        Fajnie że z każdą nową konstrukcją zaskakujesz. Ile masz jeszcze pomysłów?
        mam coś w dyni, ale leń jestem straszny :)
        Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
        mam jedno pytanie- które kolumny w Twojej ocenie grały najlepiej? Trochę już ich się przewinęło przez ten wątek.
        Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
        Brawo!
        Sporo już tych piękności widzieliśmy i dajesz nam kopa do działania- dziękujemy :) mam jedno pytanie- które kolumny w Twojej ocenie grały najlepiej? Trochę już ich się przewinęło przez ten wątek.
        Trudno powiedzieć jednoznacznie, które są najlepsze. Przy pewnym pułapie cenowym przetworników raczej bm mówił że grają na podobnym poziomie, ale z inną sygnaturą. Sam pewnie miałbym duży problem z wyborem tej jedynej Świetną sprawą dla mnie w ich porównaniu jest to, że wszystkie zwrotnice projektuje Paweł. Słyszymy raczej bardzo podobnie i nie ma tutaj zmiennej, inne są tylko głośniki. To wiele ułatwia. Bardzo ważne jest samo pomieszczenie i jego akustyka, własne preferencje, sprzęt towarzyszący itd. Po rozmowie łatwiej coś doradzić.
        Zamieszczone przez jarekgarian Zobacz posta
        To ja dla odmiany zgłoszę pretensje - Robercie, na moich nie ma znaczka YB, ale jeśli da się go dokleić, gotów jestem wybaczyć.
        naprawimy to musimy się zdzwonić.
        Zamieszczone przez jarekgarian Zobacz posta
        P.S. Skądś znam te terminale...
        no, Ty masz ich więcej :)
        Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        No dobra, trzeba sie do czegos przyczepic nie dalo sie zrobic mniejszej odleglosci miedzy glosnikami?
        dało, dało :) w pewnym momencie zmieniła się koncepcja kształtu frontu i tak musiało zostać. Tam jest 19mm odstępu, spokojnie daje radę :)
        Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        Jak dla mnie najładniejsze kolumny jakie wyszły spod ręki binganta :-)
        najładniejsze to są oczy ludzi, którzy ich słuchają :) dałeś czadu z tą zwrotnicą!!!
        Zamieszczone przez ygrene Zobacz posta
        Wszystko wg. potrzeb , te kolumny grają pewnie w przytulnym nie za dużym pomieszczeniu.
        oj, można się pomylić :) mój pokój znasz, a gdybym Ci zasłonił oczy, to raczej miał byś problem z określeniem, co generuje tak potężny dźwięk :)

Skomentuj

A ja zapytam, gdzie takie piekny orzech mozna kupic w takich wiekszych kawalkach?:)
          Piekna rzecz..

Skomentuj

Znając Wasze możliwości i konkretne podejście do tematu moglbym sie zdziwić.
            Robert, jest tylko jeden maly problem... pokazałem żonie Wasz najnowszy twór i zapytala czy nie moglbym zamówić nowych skrzynek
            Myślę, że kiedyś zrobimy przekładkę:) - dźwięku nie zamierzam zmieniać.

Skomentuj

jak ktos zobaczy takie skrzynki to juz nie bedzie zwracal uwagi na cene!
              cena bedzie w pelni uzasadniona!

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                A ja zapytam, gdzie takie piekny orzech mozna kupic w takich wiekszych kawalkach?
                kupiłem to drewno gdzieś w Przemyślu, ale nie pamiętam namiarów, zresztą to dziady jakieś były

- - - - - aktualizacja - - - - -

Robert, jest tylko jeden maly problem... pokazałem żonie Wasz najnowszy twór i zapytala czy nie moglbym zamówić nowych skrzynek
                no przyjacielu, taka żona to skarb :)

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                  no przyjacielu, taka żona to skarb
                  Zapomniałem dodać, że Ona nie wie tak do końca ile kosztują takie przyjemności - nie będę jej drażnił.

Skomentuj

Robert, szacunek!
                    Dawno nic nie pokazywałem i planowałem w tym miesiącu wstawić kilka zdjęć ale jak zobaczyłem Twoje Scany to mi witki opadły :(. Może wpadnę do na weekend - potrzebujesz ucznia do pomocy?
                    Na AS jest wątek o poszukiwaniu wykonawcy obudowy i jak audiofile tu zajrzą to chyba nie będzie wątpliwości gdzie w Polsce zamawiać kolumny.
                    Tak trzymaj! Teraz możesz podawać swoje ceny na tym samym poziomie tylko w €
                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                      ceny na tym samym poziomie tylko w €
                      Zaszalałeś... :) Ale stali/lojalni klienci niech płacą w pln'ach

Skomentuj

Hej
                        Gdzie można kupić takie terminale?

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                          Tylko obrazki obejrzałeś?
                          Napisał przecież, że to drewno orzecha włoskiego.
                          Nie, pokazywałem koledze i jak zapytał to miałem pomroczność.
                          Faktycznie jest opisane. Piękne słoje, jak zwykle inspirujesz panie Robercie.
                          A skoro kupileś materiał w Przemyślu to musisz mieszkać nie daleko więc chętnie bym się kiedyś wprosił z jakimś czaso umilaczem.

Skomentuj

Zapomniałem dodać, że Ona nie wie tak do końca ile kosztują takie przyjemności - nie będę jej drażnił.
                            jak Cię zdenerwuje to ją zaszantażuj, że jak nie przeprosi, to powiesz ile kosztowały kolumny :lol:

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                            Dawno nic nie pokazywałem i planowałem w tym miesiącu wstawić kilka zdjęć
                            dawaj Konrad, gdyby nie Twoje wkręty, te głośniki nigdy by nie zgrały :)

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                            Gdzie można kupić takie terminale?
                            Hong Kong

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                            A skoro kupileś materiał w Przemyślu to musisz mieszkać nie daleko
                            noo, jakieś 400km z hakiem

Skomentuj

jak Cię zdenerwuje to ją zaszantażuj, że jak nie przeprosi, to powiesz ile kosztowały kolumny
                              No, no dobre ... fajna z Niej kobita, ale nie rozumie audio :)
                              Z drugiej strony sama nie ma oporu iść do fryzjera i za to coś na głowie (efekt końcowy) zapłacić 250-300zł... - to może moje fanaberie nie są takie straszne?

Skomentuj

dawaj Konrad, gdyby nie Twoje wkręty, te głośniki nigdy by nie zgrały
                                Tak właśnie przypuszczałem. Dzięki wkrętom mam znaczny wkład w brzmienie i wygląd tych kolumn
                                Zdjęcia pokażę jak ostygnie ten wątek

Skomentuj

Robert, a czy ja też mam wkręty Konradowe:) ??

Skomentuj

jestem ambasadorem Konrada do spraw wkręcania jego wkrętów :flapper:

Skomentuj

najładniejsze to są oczy ludzi, którzy ich słuchają dałeś czadu z tą zwrotnicą!!!
                                      Miało dobrze grać, więc tym razem się przyłożyłem ;-) . A serio to starałem się pomóc głośnikom niespecjalnie przy tym przeszkadzając.

Jak dla mnie tek zestaw akustycznie jest zestawem idealnym w swojej klasie. Nie widzę sensu budować czegoś innego przy 2 drożnym układzie. Powiem więcej, osobiście wolałbym te głośniki w formie np monitorów lub niewielkich podłogówek zamiast budować jakieś duże 3 drożne kolumny na średniobudżetowych głośnikach, które ostatecznie kosztowo wyjdą bardzo podobnie, jednak będą właśnie obarczone kompromisem w doborze głośników.

Skomentuj

Robert,
                                        aaa, tak czułem jak dokręcałem

Paweł, ale jak będzie jakiś upgrade zwrotnicy do 3-drożnych to dasz znać?
                                        Last edited by ygrene; 09.04.2016, 22:02.

Skomentuj

Tylko nie ukrec, blagam!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X