Dla mnie Mistrzostwo Świata. To jest sztuka użytkowa. Nikomu nie dawaj zdjęć!!, tylko wstawiaj na swoją www. Poziom jaki osiągnąłeś już dawno przekroczył standardy DIY. Good man yourself.
dziękuję :) zobaczymy jak się rozwiną, kiedy przywiozę od Artura Twój piecyk
Brawo!
Sporo już tych piękności widzieliśmy i dajesz nam kopa do działania- dziękujemy :) mam jedno pytanie- które kolumny w Twojej ocenie grały najlepiej? Trochę już ich się przewinęło przez ten wątek.
Trudno powiedzieć jednoznacznie, które są najlepsze. Przy pewnym pułapie cenowym przetworników raczej bm mówił że grają na podobnym poziomie, ale z inną sygnaturą. Sam pewnie miałbym duży problem z wyborem tej jedynej Świetną sprawą dla mnie w ich porównaniu jest to, że wszystkie zwrotnice projektuje Paweł. Słyszymy raczej bardzo podobnie i nie ma tutaj zmiennej, inne są tylko głośniki. To wiele ułatwia. Bardzo ważne jest samo pomieszczenie i jego akustyka, własne preferencje, sprzęt towarzyszący itd. Po rozmowie łatwiej coś doradzić.
Znając Wasze możliwości i konkretne podejście do tematu moglbym sie zdziwić.
Robert, jest tylko jeden maly problem... pokazałem żonie Wasz najnowszy twór i zapytala czy nie moglbym zamówić nowych skrzynek
Myślę, że kiedyś zrobimy przekładkę:) - dźwięku nie zamierzam zmieniać.
Robert, szacunek!
Dawno nic nie pokazywałem i planowałem w tym miesiącu wstawić kilka zdjęć ale jak zobaczyłem Twoje Scany to mi witki opadły :(. Może wpadnę do na weekend - potrzebujesz ucznia do pomocy?
Na AS jest wątek o poszukiwaniu wykonawcy obudowy i jak audiofile tu zajrzą to chyba nie będzie wątpliwości gdzie w Polsce zamawiać kolumny.
Tak trzymaj! Teraz możesz podawać swoje ceny na tym samym poziomie tylko w €
Tylko obrazki obejrzałeś?
Napisał przecież, że to drewno orzecha włoskiego.
Nie, pokazywałem koledze i jak zapytał to miałem pomroczność.
Faktycznie jest opisane. Piękne słoje, jak zwykle inspirujesz panie Robercie.
A skoro kupileś materiał w Przemyślu to musisz mieszkać nie daleko więc chętnie bym się kiedyś wprosił z jakimś czaso umilaczem.
jak Cię zdenerwuje to ją zaszantażuj, że jak nie przeprosi, to powiesz ile kosztowały kolumny
No, no dobre ... fajna z Niej kobita, ale nie rozumie audio :)
Z drugiej strony sama nie ma oporu iść do fryzjera i za to coś na głowie (efekt końcowy) zapłacić 250-300zł... - to może moje fanaberie nie są takie straszne?
najładniejsze to są oczy ludzi, którzy ich słuchają dałeś czadu z tą zwrotnicą!!!
Miało dobrze grać, więc tym razem się przyłożyłem ;-) . A serio to starałem się pomóc głośnikom niespecjalnie przy tym przeszkadzając.
Jak dla mnie tek zestaw akustycznie jest zestawem idealnym w swojej klasie. Nie widzę sensu budować czegoś innego przy 2 drożnym układzie. Powiem więcej, osobiście wolałbym te głośniki w formie np monitorów lub niewielkich podłogówek zamiast budować jakieś duże 3 drożne kolumny na średniobudżetowych głośnikach, które ostatecznie kosztowo wyjdą bardzo podobnie, jednak będą właśnie obarczone kompromisem w doborze głośników.
Skomentuj