Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transmission Line AWX + Seas 27TBFC/G

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam. Również mam zamiar zbudować ową TL'ke i nie moge się zdecydować na przetwornik wysokotonowy.
    Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto miał do czynienia z usherem 9950, seasem 27TBFC-G i awxem i doradził który z nich wybrać?

Skomentuj

Z tych 3 Usher jest najlepszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemasi Zobacz posta
        Musiałem zacytować dabyla z innego wątku, bo tamten z powodu bezsensownych przepychanek został zamknięty...

Też tak uważałem, ale po dwóch dniach regulacji mocno przeciętnego subwoofera dałem sobie spokój, bo tylko psuł dźwięk tych TL'ek. Naprawdę przyjemnie było go wyłączyć i słuchać samych głośników. :biggrin: Gorzej, kiedy słuchamy cicho...

Spróbuje niebawem dokończyć subwoofer na Visatonie W250S i zobaczymy, czy on podoła temu trudnemu zadaniu :)
        Tak tylko w kwestii formalnej...Visaton ładnie się zgrał z tymi TL-kami. Kiedy jest cicho, to miło teraz brzmi. Dźwięk płynnie schodzi w dół, bez dziur. Jestem zadowolony. Kiedy słucham głośniej, to TL'ki subwoofera nie potrzebują.
        Last edited by przemasi; 30.01.2013, 18:24.

Skomentuj

Bardzo podoba mi się idea TL-ek... Zastanawiałem się co zbić w niedalekiej przyszłości i... Wydrukowałem już projekt Dabyla :)
          Koszty relatywnie niskie w stosunku do jakości.

Skomentuj

Przed ostateczną decyzją proponuję poczytać nieco o tym projekcie - zwłaszcza opinie różnych osób, które go wykonały. Obudowa jest nisko zestrojona i niesie to za sobą pewne konsekwencje.

Skomentuj

Faktycznie tak jest bo koledzy którzy zbili już te kolumienki piszą że sub jest zbędny... I o to chodzi. Jak dla mnie to taki typ zestrojenia jest OK dlatego z pełną świadomością wydrukowałem sobie ten projekcik.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                Obudowa jest nisko zestrojona i niesie to za sobą pewne konsekwencje.
                Zamieszczone przez marcco.life Zobacz posta
                Faktycznie tak jest bo koledzy którzy zbili już te kolumienki piszą że sub jest zbędny...

Chodzi o to, że ta konstrukcja wyraźnie traci na kick basie poprzez tak niskie strojenie - co powoduje, że niektóre gatunki muzyczne brzmią słabiej. Wszystko zależy od przeznaczenia tych kolumn.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                  Posprzątałem.
                  Proszę trzymać się tematu oraz konstrukcji kolegi Żółwik.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    bo z taką idukcyjnością spokojnie powinien mieć pasmo zrównane do linii basu.
                    tak dla zobrazowania sytuacji :)

Skomentuj

A może ktoś udostępnić wymiary obudowy tej TL-ki?? Będę wdzięczny

Skomentuj

Szukaj TLki dabla - jest projekt :)
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A możesz zapodac linka??:)

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                            A możesz zapodac linka??:)
                            Ciężko sie szuka: http://diyaudio.pl/showthread.php/13...l=1#post288396 :)
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                              Żaden link nie działa.... także sprawdzaj zanim podasz.

Odsyłam do strony Dolphina123 - tam jest dokumentacja tego projektu. LINK

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                No jak nie działa jak właśnie przeglądam wykresy i rozrysowane formatki ? Po wejściu na imageshack trzeba kliknać "continue to media" i wszystko się wyświetla. Tylko jedno zdjęcie nie działa, ale te ważne są.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                  Działa kolego, działa :)
                                  marcinsywala.pl

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                    Działa kolego, działa
                                    W takim razie przepraszam.... Sprawdzałem przed chwilą i u mnie nic się nie wyświetla. Coś muszę mieć skopane.

Skomentuj

Mam pytanie.. Narysowałem tą kolumne w 3D. I jest taki problem.. wymiar między frontem a ścianką wewnątrz kolumny na rysunku jest 130mm a po przerysowaniu tego wychodzi on 160... coś nie tak??

Link do rysunku:
                                      http://www.speedyshare.com/VbH4w/AWX-TL.dwg

Może ktoś sprawdzić??
                                      Last edited by harnas1201; 16.06.2013, 11:44.

Skomentuj

daj to w PDFie lub jakims innym uniwersalnym formacie. mi nie odczytuje :/

Skomentuj

Chodzi o to, że rys nie jest z wymiarowany. I może wy znajdziecie jakiś błąd..

W starszej wersji:
                                          http://www.speedyshare.com/R2ayU/AWX-TL-2007.dwg

A tu PDF. Po Lewej stronie z prawidłowymi wymiarami wewnętrznej belki. A po prawej z prawidłowym kątem.

Co myślicie??
                                          Last edited by harnas1201; 16.06.2013, 13:15.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X