Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX W.18.200.8.MCX + T.10.200.8.PCX (lub PC) - projekt by Pawel S.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    wrzuc zdjecia w "sekcje zwlok" a tam cos poradzimy

Skomentuj

Nie no, nie chce mi sie z tym bawić, sprzedam go kumplowi Bardziej mnie teraz interesuje regeneracja obudowy do głośnika, ale to już nie na temat :)

Skomentuj

Prawie na ukończeniu. Zostało dołożyć drugi front i lakierowanie.

Skomentuj

Ja swoje mam już prawie skończone , przerabiam tylko zwrotnicę dla wysokotonowego - tak pod swoje ucho oraz czekam na MDF na podstawki .

Skomentuj

:)

Skomentuj

Wąskie. Jaka wyszła objętość?
              Pokaż więcej zdjęć.

Skomentuj

Nie takie malizny. Ponad 10 litrów jest.

Skomentuj

Witam,
                  Przymierzam się do tego projektu ale w obudowie 15-16L. Mam problem z obliczeniem portu bass-reflex. Symulacje pokazuję mi różne cuda, włącznie z otworami o średnicy połowy wysokości skrzynek i długości 50cm.
                  Mam prośbę do bardziej zaawansowanych użytkowników forum: w kierunku jakiego portu mam kierować swoją uwagę na początek. Wiem, że symulacje nie są w 100% miarodajne ale przez mój brak doświadczenia nie chciałbym zaczynać od 50 prób z długością i średnicą ale mieć coś na początek co nie będzie totalnym wariactwem.
                  Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Skomentuj

Trzymaj się średnicy oryginalnego portu z projekty i zobacz jaka długość wyjdzie w symulacji.

Skomentuj

tutaj uzylem tego tunelu
                      http://stx.pl/tunel-bass-reflex-75x110-1537.html
                      i bylo OK

a skrzynka tez chyba miala 15 litrow

Skomentuj

Możliwe że coś źle wprowadziłem do programu ale wychodzi mi tak
                        60x120 - 58 Hz
                        68x220 - 51,24 Hz
                        63x218 - 47,98 Hz

Skomentuj

a ktora srednice wprowadzales?

Skomentuj

D, czyli uśrednioną (np dla 101x218 z STX wprowadziłem średnicę 63)
                            Nie będę się zbytnio tym przejmował skoro Wam gra dobrze : ) kupię kilka tych samych średnic ale o różnej długości i przetestuję empirycznie. Szkoda tylko, że od strony technicznej na razie mało jeszcze wiem :P

Skomentuj

no to wpisywales za duze srednice
                              stad te wyniki
                              wpisz te najmniejsze, ktorych na stx nie podaja
                              odczytasz je z katalogu w polinku lub na stronie elzet.com.pl

Skomentuj

Czy posiada ktoś może projekcik. W wykonaniu monitorów? Przewijały się tutaj takie obrazy, ale niestety nie ma kontaktu z autorami. Chodzi mi o coś takiego.
                                https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post435316
                                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Mam pytanie o części do zwrotnicy. Gdzie można kupić części u jednego sprzedawcy bo na alledrogo musiał bym kupować u kilku sprzedawców :)

Skomentuj

Zamieszczone przez austin Zobacz posta
                                    Mam pytanie o części do zwrotnicy. Gdzie można kupić części u jednego sprzedawcy bo na alledrogo musiał bym kupować u kilku sprzedawców :)
                                    http://polink.com.pl

Skomentuj

Przymierzam się właśnie do tego projektu. Mdf już u mnie, teraz zwrotnica. Mam zamiar zamówić taki komplet:
                                      cew. 0,4mH 0,294Ω dr.1,00mm śr.38 dł.15mm (000-1966)
                                      kon.4,7uF 160V, 10%, MKT (001-4050)
                                      r. 3.6 met, 5% (002-0307)
                                      r. 3.0 met, 5% (002-0301)
                                      cew. 1,5mH 0,200Ω dr.1,00mm Fe 0,139kg. śr.35 dł.45mm (000-5094)
                                      kon. 0,68uF 250V, 10%, MKT (001-5026)
                                      kon. 6,8uF 100V, 10% bipolarny (001-6029)
                                      r. 18 met, 5% (002-0349)

Co o tym myślicie? Coś zmieniać, dać lepszej jakości? Moim celem jest maksimum cena/jakość

Skomentuj

kup kondy z stx razem z glosnikami

Skomentuj

w takim razie 0,68 i 4,7 zamienię na te MPT a 6,8 może zostać bipolarny czy dać foliowy? bo sam już nie wiem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X