Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kategoryczny LOW END

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bo za cene 10zl masz juz dwa takie:) a przepasci w dzwieku napewno nie ma miedzy jednymi i drugimi, dla mnie to cos jak porownywanie kabli w tym wypadku :)

Skomentuj

jak juz sie tak zaglebiac w koszta, to wysylka drozsza tych z subem

zobaczymy, nie ma co wymyslac raczej.

Skomentuj

ale kupujać 2szt 28zl a nie 32 :razz: nie piszac o tym jakbys wiecej bral :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
          http://www.allegro.pl/ite...s_3_drozne.html

a to panowie? chetnych juz widac sporo nawet...
          Zamieszczone przez dolphin123
          wolalbym kupic te za 5zl :P
          te które Tasior pokazuje lepsze dużo :P
          MIałem tego bo ja wiem , chyba ze 12 sztuk
          WIęcej dołu, więcej góry, akceptowalne brzmienie.

Skomentuj

takero, czyli rozumiem ze tamte z 'subem' tez miałes/slyszales?

Wiem ze wymyslam jak zwykle, ale czy moglbys sprobowac cos wiecej napisac? nie oczekuje ochów i achów ale dobrze by bylo wiedziec czy warto wziac kilka sztuk - czy sprawdza sie.

Skomentuj

W sumie temat zaczyna robić się fascynujący, powiem Wam, że to nawet fajna zabawa, żeby zrobić coś extremalnie tanio przy extremalnym stosunku ceny do jakości :P Zatem trzeba wybrać najlepsze te szerokopasmowce, bo będziemy robić na tym kino do 10 mkw haha

Takero, w sumie to ja jestem ciekawe jak to jest zrealizowane, w tych 2-way, czy 4,7uF na wysokim a średniak pełnym pasmem puszczony, czy może jakoś ambitniej? Bo jeśli tak jak piszę, to jakim cudem to gra poprawniej od 1 way ? :P

Skomentuj

takero, czyli rozumiem ze tamte z 'subem' tez miałes/slyszales?
                tak, ale tylko parkę, na szczęście znajomy szybko odkupił bo potrzebował czegoś do podłączenia pod radio samochodowe w domu

Wiem ze wymyslam jak zwykle, ale czy moglbys sprobowac cos wiecej napisac? nie oczekuje ochów i achów ale dobrze by bylo wiedziec czy warto wziac kilka sztuk - czy sprawdza sie.
                Wersja bez kopułki jest mniejsza i bardziej praktyczna - ma konektory z tyłu , większe mają tylko kabel i to sygnałowy jakiś Większą obudowę ciężej też zaadaptować, choć z małymi wiele mniej problemu nie ma, ale jeśli mowa o samej grze to niestety , ale małę się chowają :P
                Wysoka średnica i wszystko co powyżej strasznie matowe , wysokich mało i kiepskie, o basie też lepiej nie mówić
                Duże grają lepiej i na dole i na górze , a i owa wyższa średnica lepsza się wydaje, a na pewno jest jej więcej, dźwięk mniej męczy i da się tego jako pełnopasmowego zestawu słuchać.
                Chciałem na tym kino budować, ale kupiłem małe kolumny sony :P

[ Dodano: 2009-11-30, 01:08 ]
                Zamieszczone przez Overclocker
                Takero, w sumie to ja jestem ciekawe jak to jest zrealizowane, w tych 2-way, czy 4,7uF na wysokim a średniak pełnym pasmem puszczony, czy może jakoś ambitniej? Bo jeśli tak jak piszę, to jakim cudem to gra poprawniej od 1 way ? :P
                nie 4u7 tylko 1u, a gra lepiej bo i litraż większy i kopułka jest.

Zamieszczone przez Overclocker
                W sumie temat zaczyna robić się fascynujący, powiem Wam, że to nawet fajna zabawa, żeby zrobić coś extremalnie tanio przy extremalnym stosunku ceny do jakości :P Zatem trzeba wybrać najlepsze te szerokopasmowce, bo będziemy robić na tym kino do 10 mkw haha
                tia, a jak ja kupowałem JVC parę lat temu to się wszyscy śmiali ;]
                Wyprzedziłęm epokę widać.

Skomentuj

takero, ale zamieszałes ;>

bez kopółki masz na mysli te 3 glosnikowe z elipsa?, ktore to małe? a ktore duze? ;D

Skomentuj

Oj Tasiu, nic nie namieszał, zobacz sobie wymiary obudów, te 2way są dużo większe, a te z subwooferem są mniejsze.

Ja tam w sumie jestem fanem 1 way :P No ale jak Takero mówisz, że lepsze te większe, to chyba jednak z nich coś będziemy kombinować.

Skomentuj

Zamieszczone przez deker
                      mysle nad tanimi malymi monitorami do kompa dla dziewczyny, wzmak jaki bedzie to napedzac to tda2030:)
                      myslalem nad szerokopasmowka tonsila 10/20/3, lub cos innego, podobnego, taniego:)
                      lub jakis tani nisko-srednio, bo mam w szafie gdzies tonsila GDWK 9/80, wiec mozna by bylo tylko cos dodac
                      mam o 2 alphardy wiecej na stanie. wiec jakbys chcial to i skrzynka sie znajdzie

philipsy mialem juz dawno. szerokopasmowka to one sa slaba - konieczna wysokotonowka (poszukajcie drozszej wersji z wsokotonowym) ale na malutkie kino do kompa sa idealne

bez kopółki masz na mysli te 3 glosnikowe z elipsa?,
                      to 2 glosniki + membrana bierna :lol:

Skomentuj

Pawel S., to MB? haha, dobre :) nie wiedziałem, myslalem ze dzieki tej elipsie jest wiecej basu bo to subik, w closed.

Nie ma innych oprocz tych tu wklejonych z wysokotonowka i wersji na jednym niskosredniaku, oraz jakies inne ale bez foto jakie glosniki maja w sobie itp (zamaskowane).

Skomentuj

A ja mam pytanie co do Tonsila GD 10/20/30. Mógł by ktoś to porównać do ARZ?? Najważniejsze dla mnie to jak średnica tego głośniczka ma się do ARZki.

Ogólnie to szukam małego szerokopasmowca, który nie będzie grał gorzej (ani nawet lepiej) niż ARZ, ale zagwarantuje lepsze ch-tyki kierunkowe :)

Skomentuj

Pawel S., to MB?
                            tak. a dokladniej to kawalek plastiku/kartonu na gumowym resorze :P

Skomentuj

Zamówiłem 6sztuk i zrobie mb z tego :razz: a dwa na zapas i się zobaczy :lol:
                              http://allegro.pl/show_item.php?item=824094581

Skomentuj

aha - jakby ktos chcial to mam 2szt na sprzedaz w obudowach (tzn bede mial w obudowach :P )

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  (tzn bede mial w obudowach :P )
                                  to jak bedziesz mial to sie pochwal :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    aha - jakby ktos chcial to mam 2szt na sprzedaz w obudowach (tzn bede mial w obudowach :P )
                                    za ile ta sprzedaż ?:P

Skomentuj

w golych skrzynkach po kosztach zakupu... ale chyba lepiej bedzie to czyms wykonczyc i sprzedac wykonczone

Skomentuj

Ja zamowilem te 2 way'e. Jak cos zrobie na nich, poslucham to dam znac co o tym mysle

Skomentuj

panowie czytam sobie ten wątek od jakiegoś czasu i obserwuję jak się rozwija. Powiem szczerze zaciekawiły mnie ta alpierdy. Tylko zastanawiam się z czym to połączyć. Pomyślałem, o najtańszym tonsilu albo stx ale widziałem wasze komentarze co do np pj.
                                          Macie może jakieś inne propozycje?
                                          Zamieszczone przez Yoshi_80
                                          Może zrobimy spota z konkursem najtańszych konstrukcji . Najlepsze brzmienie za najniższą cene :lol:
                                          a to jest bardzo ciekawa propozycja
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X