albo za grubo podkładu :razz: albo za szybko kładłem następną warstwę :razz: albo za dużo warstw podkładu (3) :razz: albo wszystko razem... :lol:
Ale efekt wydaję się naprawdę ciekawy, na zdjęciu słabo to widać:) Między pęknięciami jest lusterko , a na zdjęciach widać jakby nie było szlifowane przed lakierem :lol:
Wstawiam wszystko ładnie w budy i co się okazuje ? tonsil 8/50 wyjarane... :???: Rozebrałem, ale niestety niemożliwe do naprawienia... Wstawione jak atrapa na razie, ale dobrze dostać by zestaw naprawczy, wie ktoś gdzie go dostanę ? Najlepsze jest to że nie pomierzyłem cewki tylko wywaliłem ją...
Co myślicie o bardzo budżetowym 3way?
Mission + philips + jakiś woofer(na allegro są teraz alphardy WH501A).
Myślałem o takim czymś w aucie(stąd 3way). Co o tym myślicie?
Jakbym kupił głośniki, czy ktoś podjałby się wykonania zwrotnic(zrobiłbym albo skrzynki, albo samą frontową ściankę). Nie chodzi mi o konkretne zwroty pod auto, ale o w ogóle jakieś zwroty, a taka zwrota sprawdzi się lepiej niż teoretyczna z kalkulatora.
bardzo fajny pomysł nad którym już od dawna myślę :)
Zamieszczone przez cursor
Jakbym kupił głośniki, czy ktoś podjałby się wykonania zwrotnic(zrobiłbym albo skrzynki, albo samą frontową ściankę). Nie chodzi mi o konkretne zwroty pod auto, ale o w ogóle jakieś zwroty, a taka zwrota sprawdzi się lepiej niż teoretyczna z kalkulatora.
bardzo fajny pomysł nad którym już od dawna myślę :)
Myślałem o 3way z jednego powodu. Woofer byłby zamontowany w ten sposób:
A więc ze średnimi tonami z woofera byłoby licho.
W desce w corsie A i kadecie jest miejsce na głośnik 87mm. Tam wstawiłbym philipsy, a tweetery w trójkąty lusterek. Ew. oba głośniki na słupek.
Zamieszczone przez takero
Zamieszczone przez cursor
Myślałem o 3way z jednego powodu. Woofer byłby zamontowany w ten sposób:
nie łatwiej w drzwiach ? Tutaj będzie sporo rzeźby...
Pewnie, że łatwiej, wytłumacz, to właścicielowi, który nie zamierza ciąć orginalnej skóry z kadetta(straszna rzadkość), a fabryka nie dała głośników w drzwiach.
Już z biedą udało mi się go przekonać do tweeterów w trójkątach, grunt, żeby były małe.
Jeszcze tylko zregenerować tonsilka i gra. Ten alfred gra jak szerokopasmowiec nie potrzeba mu góry także na hama mogłoby zostać tak jak jest, nie osłuchany by się nie zczaił :lol:
Ogólnie trzeba wygrzać ten hi end i raczej dociążyć membranę bo na dzień dzisiejszy za wysoko to gra na dole...
dolphin123, ta "skóra nosorożca" na froncie to ten efekt "pożarcia" się różnych lakierów? No musze Ci powiedzieć, że efekt pierwsza klasa, robi wrażenie, całkiem pozytywne
No ja wiem. Śledzę temat - nie ma to tamto. Chciałem tylko wyrazić podziw dla niespodziewanego aczkolwiek całkiem fajnego efektu A swoja drogą - nie będzie się to łuszczyło?
Co powiecie na super low-end pod TV ? Mam mały telewizor LCD i wbudowane głośniki dają tak płaski dźwięk, że nie da się tego słuchać. Myślę nad jakimiś miniaturkami na głośniku szerokopasmowym.
ALPHARD ETP-66-1- 8 OHM
# Impedancja [ohm]: 8
# Rozmiar głośnika [cale/mm]: 2,5 / 64x64
# Magnes waga [g]: 48
# Magnes [mm]: 45x8
# Moc [ Waty Max ]: 5
# Moc [RMS]: 2,5
# Pasmo przenoszenia [Hz]: 130 - 12 000
# SPL [dB]: 88
# Karkas cewki: Celuloza
# Średnica cewki [cale / mm]: 0,5 / 13
# X-max [mm]: 0,8
Jaka obudowa do tego maleństwa ? Może jednak lepiej troszkę większy głośnik ?
Skomentuj