Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kategoryczny LOW END

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

8R ma i ma malutki neodymowy magnes :P

Skomentuj

czyli by sie zgadzało. Mogli jednak ten tlumik dorobic w wersji MT.

Skomentuj

takero wyslij mi parke tych glosniczkow :razz:

Skomentuj

Lekko zmieniajac temat - Ktos pisal o CT 193/194 do tych monarchów z allegro... ale one sa sph68x/ad a nie sph60x/ad jak w projektach ct... wiec wnioskuje ze niema to sensu? Pozatym pisze tam ze -8db 52hz, mam obecnie w 7l @ 45-50hz te monarchy i pomijajac to ze buda troche nieszczelna (spod kosza dmucha) to 60hz efektywnie, z małym lub bez spadku, a 50hz juz ciszej ale wciaz jest. 40hz cisza, wiec to ct 193/194 wcale nie takie atrakcyjne by bylo oprocz wygladu ciekawego.Czy zle mysle?

Skomentuj

Zamieszczone przez LukaszN
            To jest sph 68X od sph 60X różni sie tym ze ma mniejsze X-max i karkas z kaptonu (60X z aluminium). Co do magnesu to jeszcze nie wiem, tym bardziej nie rozumiem tego zabiegu gdyż trzeba go dokleić tak zeby magnesy sie przyciągały, co spowoduje (o ile sie nie mylę) spadek efektywności i wzrost qts, więc może zwiększy sie podbicie na basie.
            Tak napisał na diyakustyku Lukasz :wink:

Skomentuj

dolphin123, no racja tak wlasciwie, bo je porownalem teraz. Jak bede mial mocniejszy wzmak niz 15W to przetestuje go w tych 7l, i zobacze czy wytrzymałby w ~10l, jesli tak to bede celował w te okolice i 45-50hz strojenie tez mniej wiecej. Br z przodu raczej, choc jak dam z tyłu i blisko sciany to tez bedzie zysk. :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                takero wyslij mi parke tych glosniczkow :razz:
                Adres daj na PW :P

Skomentuj

oo dzieki Takero za fotki, tylko widze ze one 16R, a w wersji MT to tez 16R?

Skomentuj

DeKeR, impedancja jest bez znaczenia bo czy podasz im 50 czy 30w to w zasadzie bez różnicy :P

Skomentuj

Przyszły Monacory :!:

(sorry za jakość zdjęć ale nie mam swojego aparatu przy sobie :sad: )

Pozytywy :mrgreen:
                      Podłączyłem je, bo już wygrzane więc ciekawy byłem jak to gra na średnicy. No i miłe zaskoczenie gra to bardzo fajnie i melodyjnie. Ciekaw jestem jak to będzie grało na lampce :smile: Nie trzeba dawać wysokiego na górę, całkiem dobrze sobie na niej radzi. 10min słuchania i nie odczuwa się już braku typowej wysokotonówki. Nie próbuje grać dźwięków których nie potrafi, czyli dobrze maskuje to czego nie umie zrobić. No i jeśli chodzi o bas to wydaję mi się, że może w obudowie od ct-193 zadziwić, więc napewno głośniczków nie wstawie do konta na zmarnowanie :wink: Jak na niewielką szerokopasmówkę całkiem masywnie wygląda, poniżej zdjęcie w porównaniu do arn130.Za niecałe 50zł z przesyłką warto było je wziąć.

Wady:
                      -widać że mają nabite "kilometrów" trochę..
                      - wyszarzała membrana mówi że trochę czasu już mają..
                      - na jednym z nich zawieszenie górne w pewnym punkcie zniekształcone..
                      - drugi miał kosz lekko wygięty, ale już sobie zrobiłem..
                      - w jednym trąbka trochę przygnieciona..
                      - kosze przyrysowane w niektórych miejscach
                      - nalepka Monarch zamiast Monacor na magnesie

Fajnie jakby można było w rozsądnej cenie dostać nową membrankę i trąbkę a także zawieszenia, napewno bym je zregenerował, bo warto :wink:

Skomentuj

Fajnie jakby można było w rozsądnej cenie dostać nową membrankę i trąbkę a także zawieszenia, napewno bym je zregenerował, bo warto :wink:
                        to chyba lepiej byłoby nowe monacory kupić, ciekawe ile kosztują realnie , tzn ze zniżką :)

Skomentuj

zalezy po ile sie dostanie zestaw naprawczy jakby sie calosc miala zamknac w stowce z tym co juz zapacilem to gra warta zabawy :wink:

Skomentuj

- nalepka Monarch zamiast Monacor na magnesie
                            Widziały gały co brały pisało monarch sph... :)
                            Dostales te ktore mialy isc do mnie ale widze ze wyszlo by na to samo, za 35zl jest ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                              za 35zl jest ok.
                              i tylko o to chodziło :wink: jak do kumpla przyjdą też opisze i pokaże je.

Nic się nie dzieje to wkleję coś na zachętę :roll:
                              Skrzynki po tonsilach, fronty: podkład+bezbarwny lakier w połysku

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                to chyba lepiej byłoby nowe monacory kupić, ciekawe ile kosztują realnie , tzn ze zniżką :)
                                Jaką zniżka i skąd ja wziąść?? Mów co wiesz takero, bo sie napaliłem na te Monacorki i chciał bym zakupić fumkiel nówki :razz:

fronty: podkład+bezbarwny lakier w połysku
                                na podkład kładałeś bezbarwny? czegoś takiego jeszcze nie widziałem :razz:

Skomentuj

ŁukaszN, monacor daje niezłe rabaty współpracującym firmom :)
                                  Nieraz w wypadku niektórych głośników do 50% nawet :)
                                  Tak przynajmniej było jakiś czas temu...

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                    na podkład kładałeś bezbarwny? czegoś takiego jeszcze nie widziałem :razz:
                                    Tak i całkiem dobrze to wygląda:) na focie nie widać połysku, jak złoże to do kupy to porobię lepsze fotki :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                      monacor daje niezłe rabaty współpracującym firmom :)
                                      Nieraz w wypadku niektórych głośników do 50% nawet :)
                                      hmm no to ładnie, trzeba zacząć współprace z Monacorem Trzeba sie dowiedzieć czy przy jakimś większym wspólnym zamówieniu dali by jakaś zniżkę.

Skomentuj

ŁukaszN, lepiej byłoby znaleźć kogoś kto zamawia coś z monacora, ew jakiś sklep prowadzi :P

Skomentuj

zmiana koloru, szybko szybko no i powstało tłuczone szkło... :razz: coś w tym jest jak się na żywo patrzy, więc nie będę poprawiał :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X