Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kategoryczny LOW END

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo chętnie Miło wiedzieć ze jest ktoś z forum w moim pobliżu. Trzeba by się umówić i zrobić pomiary nawet w celu porównania tego co wychodzi
    Mam mikrofon pomiarowy DBX i zewnętrzną kartę muzyczną PreSonus AudioBox 1818VSL
    Last edited by sound129; 11.02.2016, 13:48.

Skomentuj

Dopiero dzisiaj doszło do finalnych odsłuchów kolumn z użyciem mikrofonu pomiarowego. Powiem że zwrotnica do tego to niezłe wyzwanie Ale nie jest najgorzej, zawsze mogło być gorzej.

Skomentuj

pokazcie pomiary

ja po pierwszych pomiarach regenerowanych tonsili, tez mialem problemy ze zwrotnica... ale z czasem jakos to ogarnalem i kolumna zagrala lepiej niz sie spodziewalem

Skomentuj

Wiesz nie mam dostępu teraz do tego laptopa, bo na nim robiłem pomiary. Ale najwięcej zabawy jest że średnio tonowym. Coś tam się udało ulepić z elementów które były w domu. Ale jutro jadę po więcej do kolegi. :) Nawet ze strojeniem paczki trafiłem na czuja, I basik jest bardzo przyjemny dla ucha a mikrofon to tylko potwierdza. Ale musze jeszcze popracować nad wytłumieniem. Bo chwilowo jest tylko watolina w środku

Laptopa zabrał brat do kolegi grać :(
          Last edited by sound129; 13.02.2016, 17:41.

Skomentuj

Kolejna konstrukcja z serii oby jak najtaniej.
            Budżetowe granie do pracy: wzmacniaczyk w kl.D za 25zł, system 5.1 za 30, z czego dwa głośniki jako testowe w moim warsztaciku, dwa zostały w pracy (na zdjęciu) a jeden, razem z głośnikiem subwooferowym leży w szafie. Kable jak widać też z odzysku. Zasilanie z molexa z komputera (taki auto power off dla ubogich :) )
            Nie jest to ES, ale zawsze to Sony :)

Skomentuj

Cóż za wielka obudowa... :) Za to okablowanie sieciowe to Cię audiofile zjedzą.. :)

Skomentuj

Nom, zasilanie 2x2x0,5mm2, ale za to wysokiej czystości miedź :)

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/15235/241646f7...1454794004.jpg
                  Wracając do tematu tych tanich kolumn. Niestety bez aktywnego podziału nie da rady. Po podziale pasma jakoś to gra nawet przyzwoicie.
                  Wzmacniacze wstawiane w plecy kolumny już się robią. Zbudowałem już selekcjoner wejść z barwą tonu. Bo jakoś trzeba będzie to podłączyć do odtwarzacza CD i tunera FM
                  Last edited by sound129; 16.07.2016, 11:45.

Skomentuj

ile te glosniki kosztuja?

Skomentuj

http://www.lpelektronik.com/38-glosniki

Nie są zbyt drogie

Skomentuj

Panowie przez rok nikt nic?
                        Era tanich tesli i missionow sie skonczyla i projektow brak :o

Skomentuj

Teraz minimum to stx

Skomentuj

Na ebayu zostaly jeszcze peerlesy po 40zl za pare :P

Skomentuj

gdzie je masz? chciałem kupić a tu pustki :(

Skomentuj

http://m.ebay.co.uk/itm/Peerless-KO-...%257Ciid%253A2

Skomentuj

myslalem o temacie
                                  woofery od czasu do czasu da sie kupic
                                  ale co z wysokotonowymi?

moze jakas zrzutka na zakup tanich wynalazkow?

Skomentuj

ja bym się pisał na takie za 40 zł/para tyle że przesyłka tych pewnie wyjdzie więcej niż one same warte

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                      Panowie przez rok nikt nic?
                                      Era tanich tesli i missionow sie skonczyla i projektow brak
                                      Może po prostu ludziom się nie chce tracić czasu na słabe głośniki :)

Skomentuj

To na pewno, ale ja bym takie coś kupił na początek - pomyśleć, poskładać jakieś budy z przeznaczeniem na śmietnik, pouczyć się coś... Nawet skombinować jakoś tanio sprzęt do pomiarów i pobawić się samemu w składanie zwrotnicy. I tak, wiem, że więcej będzie miało sensu takie coś na docelowych głośnikach, albo po prostu sklonowanie gotowego projektu - ale raz, że na to nie mam kasy, a dwa, nie stać mnie tym bardziej na błędy. Ani głośniki nie będą kosztowały 100 zł za parę, ani budy nie będą tanie. Wiem, że dla niektórych to taka rzeźba bez sensu, no ale...

Choć znalazłem to: http://allegro.pl/glosniki-arn-188-0...872565422.html i nie wiem co to warte z tą uszkodzoną membraną
                                        Last edited by siewcu; 28.06.2017, 19:12.

Skomentuj

Ostatnio w Zap Audio była wyprzedaż głośników Tesli (ceny super), było kilka rarytasów ale niestety pojedyncze sztuki.
                                          Ja parkę małych głośników zamówiłem, ale jeszcze nie odebrałem :)

Skomentuj

Czaruję...