Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kategoryczny LOW END

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Tak się słucha...
    Ja rozwinałem zestaw MIVOCA posłuchałem 10 min i zwinąłem... uwłacza mi on

Skomentuj

Po 10min się nawet nie wygrzał... :P
      Gra to lepiej jak logitechy, bo nie kłuje to w uszy, ale jeśli chodzi o suba to dudni trochę i trzeba mu wytłumienia trochę dołożyć. Za 80zł...OK.
      Do telewizorka jak znalazł.

Jeśli chodzi o wykonanie, to mnie zdziwiło na plus. Satelitki są też z drewna a szerokopasmowiec ma nawet tubkę i słychać że jest ciut więcej wysokich tonów przez to w porównaniu do innych tego typu rzeczy.

Zaraz rozkręcę suba:)

Skomentuj

No to ciach...
        Woofer - 16,5cm...
        Trafko 2x18V, ale czyżby 1A...?
        Kondensatory w zasilaczu - 2x3200uF 35V

I ku mojemu zdziwieniu... LM3886TF, wersja izolowana...
        No, ale co z tego że siedzi tu gainclone, jak prądu to tu nie ma :)
        Dołożyłem na jedną ściankę jakieś resztki wytłumienia i już nie wali tak pudłem jak na początku.
        Załączone pliki

Skomentuj

Gdzies oszczednosci musza być, ale nawet mimo to cena robi wrazenie. Trafko zawsze można dac większem gorzej jakby trzeba było meczyc się z elektronika.

Skomentuj

Ten woofer jest aluminiowy czy mi sie wydaje?
            Ma jakieś oznaczenia czy śmierdzi ryżem?

No to teraz czas na pradowy tuning tego wynalazku.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Membrana jest srebrna, a raczej srebrnego koloru, żadne alu... :)

Skomentuj

Tez zamowilem zestaw mivoca z tamtej aukcji, w sumie tylko przez ten panel, i jesli jest on na lm3886 to moje pytanie - bede mogl zmienic trafo na 150W 2x21,1V 3,55A bez innej ingerencji w elektronike? bo mam takie trafo ze wzmacniacza suba Tonsil 200A w ktorym koncowki mocy byly spalone, wiec warto bylo by je wykorzystac

Skomentuj

Spójrz w notę katalogową i przykładową aplikację. Porównaj z tym co siedzi w mivocu i koniecznie sprawdź czy kondensatory wytrzymają napięcie jakie chcesz zastosować.

Skomentuj

Od siebie dodam że mój zestaw przyszedł lekko uszkodzony - obudowa subwoofera jest na krawędzi zgięta około 2cm, w zamian dostanę drugiego:)

Skomentuj

Zamieszczone przez kqoo Zobacz posta
                      bede mogl zmienic trafo na 150W 2x21,1V 3,55A bez innej ingerencji w elektronike?
                      Nie, z tego co pamiętam, tam nie dość że kondy musiałbyś wymienić, to i tranzystory sterujące. Ale przy takim napięciu i większym trafo i dobrym chłodzeniu i docisku kości można zejść na trzy a nawet i dwa ohmy.

Skomentuj

Słuchał ktoś jamo S420? Na skrzynki można wydać czasem więcej...
                        http://allegro.pl/kolumny-efektowe-j...340540050.html

---------- Post dodany o 11:30 ---------- Poprzedni post o 11:11 ----------

Skrzynki w czarnym połysku za 240zł? Czemu nie...
                        http://allegro.pl/glosniki-diora-zgb...323112951.html
                        Dodatkowo zagadka jest opis co do CD i wzmacniacza... Albo firma manipuluje słowami i zdjęciami albo z rozpędu wstawiła opis zestawu zamiast samych kolumienek...

Skomentuj

ciekawe te jamo, jeśli chodzi o diore to już są chińskie wynalazki

Skomentuj

Jeśli chodzi o diorę to mają zły opis, gdyż sprzedawane na aukcji są tylko kolumny..
                            Te Jamo myślę i tak potrzebowałyby przeróbek

Skomentuj

Myślę, że na surroundy się nadają do KD

Skomentuj

Sprawa pilna, ale przejściowa. Potrzebne tanie KD, które będzie konkurencją dla zestawów komputerowych creativea logitecha itd...

Jedna z propozycji to mivoc 5.1 plus amplituner, który można później wykorzystać przy zmianie głośników..
                                http://allegro.pl/zestaw-glosnikow-5...484520695.html
                                http://allegro.pl/zestaw-5-1-glosnik...473284908.html
                                http://allegro.pl/amplituner-5-1-son...473521848.html

Jakieś inne propozycje? Wykonanie kina nie wchodzi w grę, posiłkować musiałbym się tym co jest aktualnie na aledrogo itd..

Skomentuj

skoro ma być tanio to bierz ten tańszy zestaw mivoca i amplituner który się mieści w budżecie np taki http://allegro.pl/onkyo-tx-ds-494-pi...485772549.html

Skomentuj

Zmiana planów. :) Znajomy przenosi sobie do pokoju, gdzie ma projektor, aktualny amplituner KD a w salonie gdzie jest TV postawi sobie stereo. W tych cenach posunięcie chyba lepsze, wzmaka stereo da się ciut lepszego wyrwać od kd. Jakieś propozycje? Przede wszystkim srebrny i koniecznie z pilotem..

Skomentuj

Mój pomysł być może jest porąbany, ale zaryzykuję... :P

Od dłuższego czasu leżą mi w pełni sprawne i w super stanie głośniki od radiomagnetofonu Condor RM802S. Głośnik niskotonowy Tesli i wysokotonowy Tonsila. Tak sobie pomyślałem, aby zrobić z tego taką minikolumienkę, tak dla ciekawości :P Jakieś dechy w piwnicy lezą, więc byłoby ewentualnie z czego.

Zagra to w ogóle i warto się bawić? :)

Skomentuj

Bawić się można, ale czy zagra? Nikt tego raczej nie wie :)
                                        Dla samej przyjemności dłubania czemu by nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez glasser Zobacz posta
                                          Głośnik niskotonowy Tesli i wysokotonowy Tonsila.
                                          zagra
                                          jak wszystko masz na stanie i masz czas to tylko robic

Skomentuj

Czaruję...
                                          X