Po 10min się nawet nie wygrzał... :P
Gra to lepiej jak logitechy, bo nie kłuje to w uszy, ale jeśli chodzi o suba to dudni trochę i trzeba mu wytłumienia trochę dołożyć. Za 80zł...OK.
Do telewizorka jak znalazł.
Jeśli chodzi o wykonanie, to mnie zdziwiło na plus. Satelitki są też z drewna a szerokopasmowiec ma nawet tubkę i słychać że jest ciut więcej wysokich tonów przez to w porównaniu do innych tego typu rzeczy.
No to ciach...
Woofer - 16,5cm...
Trafko 2x18V, ale czyżby 1A...?
Kondensatory w zasilaczu - 2x3200uF 35V
I ku mojemu zdziwieniu... LM3886TF, wersja izolowana...
No, ale co z tego że siedzi tu gainclone, jak prądu to tu nie ma :)
Dołożyłem na jedną ściankę jakieś resztki wytłumienia i już nie wali tak pudłem jak na początku.
Gdzies oszczednosci musza być, ale nawet mimo to cena robi wrazenie. Trafko zawsze można dac większem gorzej jakby trzeba było meczyc się z elektronika.
Tez zamowilem zestaw mivoca z tamtej aukcji, w sumie tylko przez ten panel, i jesli jest on na lm3886 to moje pytanie - bede mogl zmienic trafo na 150W 2x21,1V 3,55A bez innej ingerencji w elektronike? bo mam takie trafo ze wzmacniacza suba Tonsil 200A w ktorym koncowki mocy byly spalone, wiec warto bylo by je wykorzystac
Spójrz w notę katalogową i przykładową aplikację. Porównaj z tym co siedzi w mivocu i koniecznie sprawdź czy kondensatory wytrzymają napięcie jakie chcesz zastosować.
bede mogl zmienic trafo na 150W 2x21,1V 3,55A bez innej ingerencji w elektronike?
Nie, z tego co pamiętam, tam nie dość że kondy musiałbyś wymienić, to i tranzystory sterujące. Ale przy takim napięciu i większym trafo i dobrym chłodzeniu i docisku kości można zejść na trzy a nawet i dwa ohmy.
---------- Post dodany o 11:30 ---------- Poprzedni post o 11:11 ----------
Skrzynki w czarnym połysku za 240zł? Czemu nie... http://allegro.pl/glosniki-diora-zgb...323112951.html
Dodatkowo zagadka jest opis co do CD i wzmacniacza... Albo firma manipuluje słowami i zdjęciami albo z rozpędu wstawiła opis zestawu zamiast samych kolumienek...
Zmiana planów. :) Znajomy przenosi sobie do pokoju, gdzie ma projektor, aktualny amplituner KD a w salonie gdzie jest TV postawi sobie stereo. W tych cenach posunięcie chyba lepsze, wzmaka stereo da się ciut lepszego wyrwać od kd. Jakieś propozycje? Przede wszystkim srebrny i koniecznie z pilotem..
Mój pomysł być może jest porąbany, ale zaryzykuję... :P
Od dłuższego czasu leżą mi w pełni sprawne i w super stanie głośniki od radiomagnetofonu Condor RM802S. Głośnik niskotonowy Tesli i wysokotonowy Tonsila. Tak sobie pomyślałem, aby zrobić z tego taką minikolumienkę, tak dla ciekawości :P Jakieś dechy w piwnicy lezą, więc byłoby ewentualnie z czego.
Skomentuj