Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedrogie 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kurcze nie spodziewałem się jest taki łądny :)

Skomentuj

No prezentuje się za.......e :mrgreen:
      Teraz czekam na jakiś projekt tak by można było go ocenić :twisted:

Skomentuj

dolphin123, podepnij go pod wzmaka, jakies 20hz i nagraj to wychylenie wiem wiem...

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
          Jakoś nie w tą stronę co trzeba złącza zwrócone
          w dobrą są, bo jakby były odwrotnie ciężko byłoby przylutować głośnik
          Zamieszczone przez maxxx222
          Teraz czekam na jakiś projekt tak by można było go ocenić :twisted:
          Myślę cały czas nad MB hmm..

Skomentuj

No ja go w MB nie wsadzę bo nie dam rady sam tego zestroić :evil:

Skomentuj

przecież pisałem już że MB stroi się 1000 łatwiej od br :P

Skomentuj

Qrcze ladnie wyglada, koszt 59zl ??? :) uuuuu az sie prosi by go kupic i eksperymentowac :) az chyba sam go dla zabawy zamowie )))

maly subwooferek z niego wyjdzie co za pewne bedzie lepsze niz te w creativach

Skomentuj

Dyskusja rozwinęła się nad SW,a jak monitorki jakieś postępy?

Skomentuj

Monitorki ok 5litrów w OZ, dlatego że problemem jest strojenie na 50-55Hz (HP50 z polinka musiałby mieć powyżej 25cm długości). Małe muszą być, bo będą to monitorki bliskiego odsłuchu.

Wymiary desek mdf 16mm:
                    Front 280x160 szt.2
                    Góra dół 176x160 szt.4
                    Bok Tył 248x160 szt.6

Skomentuj

Dolphin a ty chcesz zrobic taki zestaw ala komputerowe ??? czyli panel do suba z wyjsciem na 2 glosniki ??? :)))

Czy to bedzie taka normalna konstrukcja pod wzmacniacz ??

Ja bym chcial zrobic cos takiego dla dziweczyny ) do laptopa, suba do niego podlaczone 2 kolumienki, wszystko ladne zgrabne no i dobrze grajace

ps. Aha juz sie doczytalem :P

Skomentuj

raffal81 znajomemu kończe składać wzmaka, dołożyć trzeba jeszcze jedną kość LM3875, fitr DP i będzie zestaw do kompa

Skomentuj

dolphin123, fajny zestaw
                          a płytki do lm jakie i skąd masz?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

miałem kiedyś od Veterana z audiostereo. Teraz żal tego nie wykorzystać :wink:

Skomentuj

No to teraz czekamy na testy tego maleństwa i wrażenia z odsłuchu, bo teraz pewnie jeszcze go nie podłączałeś :wink:

Skomentuj

Dolphin, a powiedz mi jaka to moc bedzie ?? przy tym trafie i LM'ach ???

Nie ukrywam chcialbym zrobic prezent dziewczynie, zlozyc cos podobnego :)) ma jakis tam zestaw gorszy od creativ'ow, :))

Jakies wlasnie takie niedrogie 2.1 z zintegrowanym wzmacniaczem, tylko kabelek do kontaktu i jechane )

Skomentuj

Hej głośniczek faktycznie zacny :) Narobiliście mi smaku na niego. Chyba będę musiał zrobić jakiś mały subek z niego. Obawiam się tylko jednego. Jak się okaże bardzo dobry to pewnie cena skoczy, tak jak było w przypadku driverów d500 i d800. No ale zobaczymy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
                                    Dolphin, a powiedz mi jaka to moc bedzie ?? przy tym trafie i LM'ach ???
                                    Trafo bylo dobierane poczatkowo pod 2koncowki, posiada 200VA, jednak znajomy nie slucha glosno muzyki, wiec stwierdzilismy ze pociagnie to spokojnie 3 LMy i radiator tez nie bedzie za maly na 3koncowki. Jakby okazal sie za maly to jest zabezpieczenie termiczne :wink:
                                    Niech każdy LM posiada te wiarygodne 30-40W (56W 8ohm niby w specyfikacji) to w zupełności na monitorki starczy, a jak będzie z subem to zobaczymy :wink:
                                    http://www.national.com/ds/LM/LM3875.pdf

Skomentuj

No to te 40w to nie jest wcale tak malo :) do napedzenia monitorkow za pewne wystarczy :)

Ciekawe jak bedzie z subem, przy tych 40w na pewno bedzie gral ale przydalo by sie troche wiecej :)

A czy do tych LM'ow jest mozliwosc podlaczenia glosnika 4ohm ??? czy to tylko taka wersja 8ohm ?

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
                                        A czy do tych LM'ow jest mozliwosc podlaczenia glosnika 4ohm ??? czy to tylko taka wersja 8ohm ?
                                        Zasilanie 2x24V z trafa pozwala na stosowanie 4ohm, jednak trzeba pamiętać że na radiatorze będzie odkładać się większa temperatura.

Skomentuj

Dolphin123 i jak tam projekty pod SW :?: :mrgreen:
                                          Stworzyłeś już coś pod tego diabła :?: :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X