Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedrogie 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w 19litrach 17SK, a 14SK w 5l.

Skomentuj

Dolphin123 kolejne pytanie w Twoją stronę.. Czym napędzasz 17SW..? Mam zamiar zbudować ten subik z membraną bierną i tak sobie myśle czym tanim go napędzić.. Jak myślisz pojedyńczy TDA irka wystarczy..?

Skomentuj

Na razie zasilany był porządnym piecem na dwóch parach, z LM3875 na razie nie pracował gdyż mam problemy z filtrem DP, więc na razie nie mogę powiedzieć czy tda wystarczy

Skomentuj

no właśnie się też zastanawiam nad napędem do 17SW.
          myślę o mostku tda i n-mosfecie Irka ale jeszcze nie wiem
          chyba na razie zrobię bez panela na terminalu a pod panel wytnę otwór jak wybiorę wzmacniacz
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zapomnialem napisac ze jak pojawi się Questera filtr to zaraz zabieram się za jego wykonanie i będzie to pracowało z końcówką mocy zbiga, mysle ze bedzie to dobry naped na suba
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17816
            Koncoweczke juz mam :wink:

Skomentuj

dolphin123, czyli 100W przy 8ohm i 150 DF dobrze pamiętam?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szczerze mówiąc to też myślałem o tej końcóweczce.. Zastanawiałem się także nad n-mosfetem.. TDA i LM4780.. Ten ostatni może być dobrą propozycją około 120W mocy w mostku i minimalistyczny układ..

Skomentuj

lklukasz z lekkim nadmiarem może, ale niech ma te 60-80W to mi starczy.

Skomentuj

Mosfet by Zbig osiąga te 100W/8R i 200W/4R i DF na poziomie 150 przy zasilaniu +-45V po wyprostowaniu.. Ja przykładowo mam trafko 150VA 2x24V i jestem ciekaw jaką moc by osiągnął przy tych 33V.. Tymczasem zamawiam potworka 17SW..:) Docelowo będe budował dwa suby + MB a na nich będą stały monitorki na 17-140-SK pędzone symkiem.. Taki zestawik 2.2..

Skomentuj

no to jest w czym wybierać:
                      tda
                      n-mosfet
                      mosfet zbiga
                      lm4780 (ten zmostkowany)
                      wg mnie również wystarczy 60-80W
                      mam gdzieś w domu tda Irka i panel alpierda na 7296 to po testuję
                      ale powinny wystarczyć
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

smerfetek13 jak robisz dwa doły to na monitorki weź sobie 14SK, ma minimalnie lepszą średnicę, a basu i tak nie potrzebujesz z nadstawek.

U mnie będzie trafo 2x26 bo takie akurat mam pod ręką, także stąd moje oczekiwania co do mocy. Żadnego scalaka typu tda nie chcę bo mam ich już szczerze dosyć :wink:
                        Chciałem składać n-mosfeta Irka, ale trafiła się końcówka zbiga nowa także chwilowo zostaje :wink:

Skomentuj

dolphin123 szczerze mówiąc to 17SK chce wstawić w 11litrów i wyżej stroić więc średnica powinna się polepszyć.. A zestawik na 14SK też będe robił z tym że na jednym subie w BR (dla koleżanki).. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie..:) Narazie nurtuje mnie temat napędu..:)

Skomentuj

To 17SK można zamknąć w 11l ? To 2x mniej niż zalecane.

Skomentuj

Jak chcesz to zamknij go nawet w 2 litrach, bo i co ma się mu stać? Imo basu będzie mało.

Skomentuj

Temat nie marnieje... pozwoliłem sobie lekko wizualnie zmodyfikować front kolumienek i teraz przygotowuję się do zrobienia wersji z br szczelinowym ;]

Skomentuj

Projekt i dechy:
                                  Front 390x200 szt.1
                                  Góra dół 234x200 szt.2
                                  Tył 358x200 szt.1
                                  Boki 358x218 szt.2
                                  Wzm. 168x70 szt.3

Skomentuj

To Jednak Paka Zamknięta ?

Skomentuj

Eqtom388 a doczytałeś czemu służy membrana bierna ? :wink:

Skomentuj

Tak już wiem Ok.. Czekamy na wrażenia odsłuchowe

Skomentuj

dolphin123 czym wkońcu pędzisz gdn17sw..? I jak to gra z danym wzmacniaczem..??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X