zgadza sie , ale wiadomo ,że pytam o ww schemat jeśli są tam podane i modele głośników i ich rezystancje dlatego też spytałem ile wynoszą koszty tego pod właśnie ten zestaw dolphin123 więc jeśli to nie problem to napisz jeśli ciężko ok pzdr :arrow:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Niedrogie 2.1
Collapse
X
-
dj-mati na stronie masz projekt taki:
http://stx.pl/gdwk-10-250-8-ak-gdn-1...k-schemat.html
W okresie świąt przedstawie niedrogie 2.1 na gotowo.
Skomentuj
-
projekt zwrotki już wcześniej widziałem zastanawiam się tylko co wybrać a raczej który z tych przetwornikow jako midbas i jako ,że 17SCX posiada większą efektywność wybór może paść na niego ,aczkolwiek za 17AK przemawia niższa cena i lepsze fs....sam nie wiem co lepsze ,które zagrają ładniej pełnym pasmem itp...pozatym AK ma schemat zwrotki podany na tacy a za scx nie patrzyłem jeszcze. thx :arrow:
Skomentuj
-
Ziomek86, jak byś chciał to zanidlugo wystawiam suba z panelem 2+1
panel jeśli ma tyle ile sprzedawca podaje to do suba jak najbardziej się opłaca ale co do tych wyjsc na monitorki to tak jak pisze dolphin123 to wysokopoziomowce , nie zawsze tam gdzie masz 2 dodatkowe wyglądające na wyjścia głośnikowe są to właśnie one a w zasadzie to wręcz rzadko pzdr :arrow:
Skomentuj
-
Jeszcze raz spojrzałem na projekt i miałem mały błąd. Teraz już jest dobrze. Poprzedni post już edytowałem.
Całość mdf16.
2,92x2,6x1,78=13,51376litra
13,51376-(1,02x1,78x0,48(br+wzmocnienie))=12,642272litra minus objętość magnesu.
Tunel 178x16 strojenie w okolicach 38Hz.
Wymiary desek:
Front 324x210 szt.1
góra dół 292x210 szt.2
boki 292x292 szt.2
tył i br1 276x178 szt.2
br2 102x178 szt.1
wzmocnienie 102x178szt.1
Wzmocnienie nie jest ujęte na rysunku poniżej.
W majówkę cały projekt 2.1 będzie przedstawiony :wink:
Skomentuj
-
Zobaczymy, wyjdzie to w praniu.
Jednak zdecydowałem się na taki projekt ze wzgledu na to, ze kumpel ktory bedzie sluchal tego zestawu nie lubi pompowac mocy jaka posiada, a raczej slucha muzyki z niewielkim nakładem mocy, także nie będzie problemu. Oczywiście napiszę jak to się sprawuje po dostarczeniu odpowiedniej mocy.
Skomentuj
-
no czekamy czekamy dolphin , ja swoje obydwa subiki w pełni wykonałem już jakiś czas temu a tydzień temu przyszedł mi zamówiony panel od znajomego elektronika:) i suby prawde mówiąc ponownie mnie zszokowały w tej chwili 2 subiki na 17SW zasilam panelem 450W i aż boję się to kręcić na maxa bo gra niewiarygodnie.. po wmontowaniu panela do suba zapodam gdzies jakies fotki z opisami moze zrobie temat ,pozdro
Skomentuj
-
hmm jeden 10L netto drugi o ile sie nie myle 12? chyba tak... strojone kolejno pierwszy na 37,5 a drugi na 36 gra ,że dech zapiera... wcześniej zasilałem je panelem 100W rms oba więc malutko mocy dostawały a już byłem w zasadzie usatysfakcjonowany ale to co teraz się dzieje to przeszło moje pojęcie
Skomentuj
-
to nie nabiegunniki tylko koniec wytrzymałości mocowej , podwój moc wzmaka a zauważysz znaczną poprawe proponuje jedną sztuke zasilać wzmakiem 150-200W z dobrą kontrolą głośnika ja zasilając 100W-atowym tak na oko a raczej na ucho wyciągałem z 17SW 3/5 jego możliwości teraz już nie zmienie tego co mam :mrgreen:
ps : jak sprawuje się on w closed??
Skomentuj
Skomentuj