Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedrogie 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zgadza sie , ale wiadomo ,że pytam o ww schemat jeśli są tam podane i modele głośników i ich rezystancje dlatego też spytałem ile wynoszą koszty tego pod właśnie ten zestaw dolphin123 więc jeśli to nie problem to napisz jeśli ciężko ok pzdr :arrow:

Skomentuj

dj-mati ale wszystko masz w temacie, wiec nie rozumiem o co Ci chodzi tak się rozpisałeś w jednym zdaniu :smile:
      Dokładny kosztorys zrobię jak ukończę projekt :wink:

Skomentuj

Ok. 33 zł + koszt wysyłki,jeżeli to coś pomoże.

Skomentuj

Siemanko , dolphin123 i jak tam 2+1 , na jakim etapie jesteś ? powoli przymierzam się do kompletowania wiedzy oraz elementów na monitorki na 17 SCX lub 17AK więc w sumie jak zrobie wszystko +dokończe subiki to też będzie takie 2.1 a raczej 2.2 :twisted: hehe pozdrawiam

Skomentuj

dj-mati na stronie masz projekt taki:
            http://stx.pl/gdwk-10-250-8-ak-gdn-1...k-schemat.html
            W okresie świąt przedstawie niedrogie 2.1 na gotowo.

Skomentuj

projekt zwrotki już wcześniej widziałem zastanawiam się tylko co wybrać a raczej który z tych przetwornikow jako midbas i jako ,że 17SCX posiada większą efektywność wybór może paść na niego ,aczkolwiek za 17AK przemawia niższa cena i lepsze fs....sam nie wiem co lepsze ,które zagrają ładniej pełnym pasmem itp...pozatym AK ma schemat zwrotki podany na tacy a za scx nie patrzyłem jeszcze. thx :arrow:

Skomentuj

a tak z ciekawostek dodam, powstaje MB do 17SW
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ziomek86, jak byś chciał to zanidlugo wystawiam suba z panelem 2+1
                  panel jeśli ma tyle ile sprzedawca podaje to do suba jak najbardziej się opłaca ale co do tych wyjsc na monitorki to tak jak pisze dolphin123 to wysokopoziomowce , nie zawsze tam gdzie masz 2 dodatkowe wyglądające na wyjścia głośnikowe są to właśnie one a w zasadzie to wręcz rzadko pzdr :arrow:

Skomentuj

dokładnie chwal się jak tam z twoim 2+1 tyle czasu minelo a tu nic ? ja już w tym czasie swoje subiki na 17SW zbudowałem wykończyłem testowałem poprawiałem i skatowałem :) czekam na jakies ciekawe foty oraz info

Skomentuj

Zestaw sie tworzy. w weekend mysle pokaze juz jak to wszystko wyglada :razz:

Skomentuj

czekamy z niecierpliwością , ja też zrobie temacik to zapodam info i fotki swojego

Skomentuj

Jeszcze raz spojrzałem na projekt i miałem mały błąd. Teraz już jest dobrze. Poprzedni post już edytowałem.

Całość mdf16.
                          2,92x2,6x1,78=13,51376litra
                          13,51376-(1,02x1,78x0,48(br+wzmocnienie))=12,642272litra minus objętość magnesu.
                          Tunel 178x16 strojenie w okolicach 38Hz.
                          Wymiary desek:
                          Front 324x210 szt.1
                          góra dół 292x210 szt.2
                          boki 292x292 szt.2
                          tył i br1 276x178 szt.2
                          br2 102x178 szt.1
                          wzmocnienie 102x178szt.1
                          Wzmocnienie nie jest ujęte na rysunku poniżej.

W majówkę cały projekt 2.1 będzie przedstawiony :wink:

Skomentuj

Dechy do suba są. Oczywiście nie obyło się bez złego docięcia i muszę spojlery ścianek górnej i dolnej skrócić :razz: Będzie na prawdę mały sub :wink:

Skomentuj

Coś czuję że będzie furkotać przy tylu zagięciach tunelu... oby nie.

Skomentuj

Zobaczymy, wyjdzie to w praniu.
                                Jednak zdecydowałem się na taki projekt ze wzgledu na to, ze kumpel ktory bedzie sluchal tego zestawu nie lubi pompowac mocy jaka posiada, a raczej slucha muzyki z niewielkim nakładem mocy, także nie będzie problemu. Oczywiście napiszę jak to się sprawuje po dostarczeniu odpowiedniej mocy.

Skomentuj

no czekamy czekamy dolphin , ja swoje obydwa subiki w pełni wykonałem już jakiś czas temu a tydzień temu przyszedł mi zamówiony panel od znajomego elektronika:) i suby prawde mówiąc ponownie mnie zszokowały w tej chwili 2 subiki na 17SW zasilam panelem 450W i aż boję się to kręcić na maxa bo gra niewiarygodnie.. po wmontowaniu panela do suba zapodam gdzies jakies fotki z opisami moze zrobie temat ,pozdro

Skomentuj

dj-mati w jakiej budzie masz te suby??

Skomentuj

hmm jeden 10L netto drugi o ile sie nie myle 12? chyba tak... strojone kolejno pierwszy na 37,5 a drugi na 36 gra ,że dech zapiera... wcześniej zasilałem je panelem 100W rms oba więc malutko mocy dostawały a już byłem w zasadzie usatysfakcjonowany ale to co teraz się dzieje to przeszło moje pojęcie

Skomentuj

No to ja nie wiem co się z moim dzieje :neutral:
                                        Mam go w closed ok 12L i przy ok 70watt wali o nadbieunniki :neutral:

Skomentuj

to nie nabiegunniki tylko koniec wytrzymałości mocowej , podwój moc wzmaka a zauważysz znaczną poprawe proponuje jedną sztuke zasilać wzmakiem 150-200W z dobrą kontrolą głośnika ja zasilając 100W-atowym tak na oko a raczej na ucho wyciągałem z 17SW 3/5 jego możliwości teraz już nie zmienie tego co mam :mrgreen:

ps : jak sprawuje się on w closed??

Skomentuj

Czaruję...