Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś w rodzaju Focal Utopia Scala

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Staraj się staraj bo jak następnym razem będę przez Katowice przejeżdżał to tym razem nie odpuszczę . :)

Pozdrawiam

Skomentuj

I jak pracę nad projektem?

Rozumiem, że tylko wykończenie wizualne pozostało? Pomiary, wytłumienie itp zakończone?

Skomentuj

Moje projekty z reguły sa w ciągłych przeróbkach. Ale tak to jest jak się robi kilka konstrukcji na raz. Zacząłem lakierować podkładem tak ok 30% powierzchni zrobilem, ale chlodne dni przyszły i będę kończył na wiosnę, a moge jedynie w plenerze kontynuować robotę:)
        Last edited by jamess8; 28.11.2012, 18:18.

Skomentuj

I jak tam projekt?
          Trochę czasu już minęło...

Skomentuj

Nie na temat...
            Ale kotleta odgrzałeś...
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

kotlet nie kotlet temat jest ciekawy i warto było by kontynuować

Skomentuj

Nie na temat...
                Jak wiele innych :)
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                  No to przypominać i wyciągać na wierzch te ciekawe wątki:) Może coś poszło do przodu a nie chciało się autorowi po prostu wrzucić na forum i teraz będzie motywacja :)

Skomentuj

Oj... też chętnie bym się dowiedział jak potoczyły się dalsze losy Focal Utopia Scala a la Cyclop by Troels :)
                    Projekt aż kusi aby go zrealizować, ale że inwestycja to spora finansowo jak i czasowo dobrze byłoby mieć jakąś konkrety czy warto, także jamess8 jeżeli masz chwilę to w imieniu nie tylko moim bardzo proszę o nowiny.
                    Pozdrawiam.

Skomentuj

widze kolaga, ktory założył ten wątek jest z Katowic, może jest szansa zobaczyć i posłuchac Twojego dzieła???

Skomentuj

O, to już dwa lata od kiedy nic się nie dzieje w temacie. Projekt powstawał kiedy byłem jeszcze studentem, także wolnego czasu było sporo :)
                        Żeby wykończyć kolumny 2 lata temu powstrzymywały mnie blokowe warunki, a założenie wykończenia kolumn lakierem nie zmieniło się.
                        Potem zaczęła się praca na cały etat jako akustyk (później to już się ma dość tych głośników ) + poznanie dziewczyny, więc projekt poszedł na bok - oczywiście kolumny są regularnie eksploatowane.
                        W tym roku przeprowadziłem się, warunki do pracy wykończeniowej już mam, także lada dzień będę kontynuował lakierowanie.
                        Będę chciał tez jakimś lepszym sprzętem pomierzyć kolumny, ale to wszystko w niedalekiej przyszłości.
                        Zawodowo jako akustyk też wiele praktycznej wiedzy zdobyłem, także tak do końca w miejscu nie stoję.

Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
                        widze kolaga, ktory założył ten wątek jest z Katowic, może jest szansa zobaczyć i posłuchac Twojego dzieła???
                        W Katowicach jestem tylko na weekendy, a kolumny są w innym mieście, tam gdzie obecnie mieszkam.

Skomentuj

Czaruję...
                        X