Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AKKUS 35A-30 ala V2 w TL

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    lakier wygląda jak woda z mydłem po nałożeniu u Ciebie.

Powiedz mi,gdzie na tych zdjęciach widzisz żeby lakier wyglądał na wodę z mydłem? może w puszce to on tak wygląda,ale gdy wyschnie już nie. Wiadomo że to nie poliuretan,ale nie przesadzaj.
    Załączone pliki

Skomentuj

Malowałem swoje monitorki akrylem i wiem jak to wygląda :) Widać, że ten fornir z tym lakierem jest po prostu mdły... Chodzi mi o kontrast i równowagę tonalną. U Ciebie się te słoje po prostu trochę zlewają i nie jest to wina samego forniru a właśnie lakieru.
      Dla mnie akryl nadaje sie do jednolitych fornirów, a jak mamy podkreślić już słoje to niestety nie...
      Tak powinna wyglądać jabłoń... :)
      http://www.audiostereo.pl/index.php?...tach_id=164510

U mnie (po lewej całkiem) te małe TLki też nie pokazały jaka jabłoń potrafi być piękna. Te właśnie były pokryte akrylem tanim.
      Po środku lakier nitro z fornirem z tej samej partii. Czyż czerń nie jest bardziej uwidoczniona?
      http://obrazki.elektroda.pl/3878905700_1300919905.jpg
      Last edited by dolphin123; 20.02.2013, 10:06.

Skomentuj

Poliuteranowy Syntilor mat:

Skomentuj

I też widać jak czerń kontrastuje. Całkiem zapomniałem, że miałeś/masz te kolumny zibi :)

Skomentuj

Właśnie robię kolejne próby z lakierem,tym razem dam warstwę poliuretanowego i na to akrylowy półmat.

Co do jabłoni którą dolphin pokazałeś wcześniej,no to również nie przesadzaj,ja nie mam takiej klasy forniru żeby to tak wyglądało,wiem co kupiłem i ile kosztowało,ten fornir na fotce którą pokazałeś kosztował dwa razy tyle co mój,jak nie więcej... i ja się z tym liczyłem.

Po za tym,wszystko zależy również od fotek,zrobię świetne foty lepszym aparatem i będziesz mówił że wygląda fajnie,choć tak naprawdę będzie to ten sam fornir :)
            Last edited by marian; 20.02.2013, 18:08.

Skomentuj

Nie marian. Dalej nie rozumiesz. Wszystko ok, masz tańszy fornir, słaby aparat itd. Przerabiałem temat, wiem jak słoje i czarny przede wszystkim na jabłoni się wydobywa i jak nie pod wpływem lakieru :) Zmień lakier i sprawdź sam. Nie pchałbym się w ten akryl ze względu na to, że nie śmierdzi... Jak sąsiedzi wytrzymali Twoje narzędzia to i smrodku trochę nie zaszkodzi :)

Skomentuj

Zrobiłem test i lepiej wypada lakier półmat (akrylowy),ponieważ nie odbija tak światła,co za tym idzie,fornir jest ciemniejszy. Pod tym akrylowym jest poliuretanowy,a dokładnie,jedna warstwa tak aby wyciągnąć te słoje. Efekt jest widoczny.

Dlaczego tak robię,ponieważ nie będę czekał aż poliuretan wyschnie,a wiadomo że trzeba nałożyć parę warstw żeby to jakoś wyglądało. Po nałożeniu pierwszej warstwy poliuretanu czekam zaledwie godzinkę i już nakładam akryl,następną warstwę nakładam po 30min (bo tak można)... i w przeciągu kilku godzin mam kolumny polakierowane.

I żeby nie było,gdy będę chciał mieć kolumny polakierowane extra hiper pro,to pojadę z nimi do profesjonalnego lakiernika
                Załączone pliki

Skomentuj

Marian a myślałeś o oleju...

Skomentuj

A wosk? Jak testować to na całego
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

O oleju nie myślałem,i nie za bardzo znam temat.

Wosk miałem na poprzedniej swojej konstrukcji,to już wolę lakier.

Skomentuj

Jeżeli chcesz połysk to olej nie, dla mnie fajnie wyciąga rysunek drewna i można miejscowo naprawiać. Jedna uwaga: pad którym wciera się olej może dostać samozapłonu...

Skomentuj

Polakierowałem na półmat, tak samo jak monitory hebanowe, czyli najpierw poliuretanowym a później akrylowym.
                          Jak dla mnie to wyszło spoko, gdyby nie pofalowany fornir było by jeszcze lepiej.
                          Zdjęcia może jutro wrzucę.

Skomentuj

Zdjęcia z telefonu niestety:
                            Załączone pliki

Skomentuj

Ładnie wygląda. Lepiej, niż w tym połysku.

Skomentuj

Podłóż coś pod kosz głośnika, bo średnio tak głęboko upakowany wygląda.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Podłóż coś pod kosz głośnika
                                  To tak na razie przykręciłem, aby sobie coś tam grał do czasu aż zamówię wysokotonówkę. Wkręty inne też będą, imbusowe.

Skomentuj

Zdjęcie innym telefonem, bardziej zbliżone do faktycznego odcienia.
                                    Załączone pliki

Skomentuj

Projekt nie został ukończony.
                                      Obudowy zostały sprzedane.
                                      Zamykam.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X