No i przyszedł czas na 3 wątek. Głośnik centralny do mojego kina domowego. Tym razem buda zamknięta. Przetworniki to 2 x HDS 134 NOMEX i ostatnia VIFA xt25 którą mam. I tu jak zwykle zabawa z "owijaniem" HDF'u. Kształt musiał być związany z resztą obudów więc nie bacząc na trudności zabrałem się do pracy.
schemat-centralny.jpg
MDF i HDF zakupiony, zaczynam kleić. Najpierw podstawa i front. Później docinanie boków i szlifowanie łuku. Następnie przyklejanie boków do reszty - powstała fajna półeczka :lol:.
01-centralny.jpg
OK mamy szkielet więc należy go zamknąć "górą - tyłem". Tu z powodów technicznych padło jak zwykle na płytę HDF 3mm grubości. Bałem się, że na łuku o tak małym promieniu płyta w pewnym momencie strzeli podczas wyginania. Na szczęście nic takiego się nie stało.
02-centralny.jpg
Pozostało 6 warstw do przyklejenia.
Pozdrawiam.
schemat-centralny.jpg
MDF i HDF zakupiony, zaczynam kleić. Najpierw podstawa i front. Później docinanie boków i szlifowanie łuku. Następnie przyklejanie boków do reszty - powstała fajna półeczka :lol:.
01-centralny.jpg
OK mamy szkielet więc należy go zamknąć "górą - tyłem". Tu z powodów technicznych padło jak zwykle na płytę HDF 3mm grubości. Bałem się, że na łuku o tak małym promieniu płyta w pewnym momencie strzeli podczas wyginania. Na szczęście nic takiego się nie stało.
02-centralny.jpg
Pozostało 6 warstw do przyklejenia.
Pozdrawiam.
Skomentuj