Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton Studio 1 - wersja dla ubogich

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kartę sobie kupiłem i tak do kompa ale spróbuję jak narazie działa kabel USB juz wiem ze nie działa mimo ze nowy

Skomentuj

Nie na temat...
      dolphin, rozwiniesz jakie problemy? Korzystam z takiej od 5 lat bez większych przygód, no ale nie do pomiarów

Skomentuj

Coś w ten deseń:
        http://diyaudio.pl/showthread.php/17...B3%C5%BAnienia

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
          Wieczorne odsluchy... i nawet na samym kondzie ciekawie. Malo basu ale to pewnie przez brak wytlumienia lub nie wygrzane tonsile.... albo mission sypie po uszach.. po zasileniu dolu calkiem fajnie.. jeszcze szukam sceny... jak zrobie zwrotki to calkiem fajne kolumny wyjda...
          Znajdziesz jak zrobisz dobrze zwrotnice
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dostałem info od brata ze malowanie proszkowe to 30zł od metra .... tylko nie dowiedziałem sie czy metra kwadratowego czy co.... plus piaskowanie 20zł

Skomentuj

Nie na temat...
              metra kwadratowego czy co
              - nop jak to jakiego sześciennego każdy o tym wie :)

Skomentuj

Dobra panowie i panie. Jakie pomiary mam zrobić (mam holmimpulse) głosników zeby wogole zacząć zabawę ze zwrotnicami.
                Narazie jedziemy w moim wątku a potem się wydzieli. Chciałbym aby mój projekt był swego rodzaju tutorialem jesli się zgodzicie

Skomentuj

Żeby móc sobie posymulować na podstawie pomiarów musisz zrobić pomiar impedancji każdego z głośników oraz pomiar odpowiedzi głośnika.
                  Pomiar odpowiedzi głośników przy jednym ustawieniu mikrofonu.
                  W HI nie ma pomiaru impedancji. Arta ma wsio co potrzebujesz, SW także.
                  Warto zapoznać się z tym https://sites.google.com/site/froste...ta-information

Skomentuj

Artę mam wiec na Arcie mogę się zatrzymać czy będę potrzebował czego jeszcze ?? JIGa do Arty mam :) udało się kiedyś z nudów zrobić :)

Skomentuj

Jak masz Jiga do Arty i mikrofon to w zasadzie możesz mierzyć:) Spójrz w link, który podesłałem.

Skomentuj

Ja nie polecam stosowac tej metody z tego linku.

Skomentuj

A jaką polecasz? Bo tego linka Ty chyba wklejałeś :)

Skomentuj

No tak, tez sie kiedys z tego uczylem, ale tam mase bledow jest. Kto wysyla wygladzone pomiary 1/3 do pracy nad zwrotnica? Po co korygowac spl, jak caly system jest i tak nie skalibrowany. Jak widze po zdjeciach co i jak facet mierzy, to masakra. Stosujac metode dwukanalowa za pomoca Jiga lepiej bramkowac od punktu 300, ktory arta zawsze ustawia jako baze. Od tego punktu mozna stawic dealey, wyznaczyc odleglosc centr glosnikow od mikrofonu i tak dalej.

Skomentuj

Jak masz holma to kup kilka podstawowych elementow i trenuj na żywym organizmie
                              Prościej sie nie da
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chciałbym aby mój projekt był swego rodzaju tutorialem jesli się zgodzicie
                                Dobra opcja

Skomentuj

Temat gdzieś się zawieruszył, a jakiś tutek miał być

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                    Temat gdzieś się zawieruszył, a jakiś tutek miał być
                                    Miał być... niestety czas i możliwości nie pozwalają codzień praca, po godzinach czas dla siebie a jak narazie zajmuję sie porządkowaniem garażu pod DIY właśnie a żebym miał gdzie projektować i pomiary robić to na zewnątrz niestety czas nie pozwala...

Skomentuj

Sprzedam... gdyby ktoś chciał dokończyć projekt.... za długo leżą w miejscu gdzie mnie nie ma...

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

A może jednak ktoś skusi się zabrać na pomiary i pomoże w zmontowaniu zwrotnicy ??

Skomentuj

Ja mogę. Opisz mi od początku co potrzeba w wiadomości prywatnej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X