Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BG7 - wzmaczek na dwie parki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spoko, do wypłaty mamy czas:thumbsup:

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      toopcool
      Swietna robota!!
      Daj tylko znac czy zostales poinformowany o dodaniu jednego rezystorka 100kR idacego od aktywnej czesci VASu do masy.
      Dzięki borys
      Rezystorek dodany.
      Niestety kolejny raz siadam do projektu PCB i kolejny raz zmienia się koncepcja.
      Zawsze wpadnie do głowy pomysł i się zastanawiam może tak będzie lepiej .
      Tym razem postaram się dociągnąć do końca i zamieścić całą integrę .

Skomentuj

http://www.diyaudio.com/forums/attac...-blame-pcb.jpg tutaj widzę jakieś zwory ktorych nie ma na layoucie z 4.3. Mam je tam dać czy nie?

Skomentuj

Wolno idzie, ale jakieś postępy są, między innymi rezystory do dokupienia...

https://diyaudio.pl/i/24713/fb718e4a...1432379969.jpg

Skomentuj

djbartek
            Na moim zdjeciu wlutowana jest duza zworka zamiast kondensatorka wejsciowego, potrzebne mi to bylo do testowania.
            Na tym layoucie nie ma 100kR rezystorka idacego od aktywnej czesci VAS do masy - nie jest on konieczny ale mozna go dodac pozniej od spodu plytki.

pozdr
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

To nie BG7 ale też na 2 parki.

Skomentuj

Powyżej znalazłem rysunek płytki z czterema parami tranzystorów wyjściowych, mam pytanie czy 2SC4793/2SA1837 będą mogły je w pełni wysterować?

Skomentuj

Gdzie Ty masz 4 pary tranów końcowych w tym co toopcool wrzucił?
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Gdzie Ty masz 4 pary tranów końcowych w tym co toopcool wrzucił?
                    Chodziło mi o rysunki z postu #141 i teraz#169. W rozwiązaniach fabrycznych sterowanie czterech par zazwyczaj zrobione jest nieco inaczej .Tranzystory 2SC4793/2SA1837 przeważnie wykorzystywane są do sterowania max. trzech par.

Skomentuj

Nikt nie zauważył że prasowanka jest źle wyeksportowana ?

Poprawiona:

Skomentuj

dario67 Czy możesz wrzucić warstwę opisową do tych prasowanek, co wstawiłeś? BTW te prasowanki mogę odrazu drukować czy odbić jeszcze lustrzanie?

Skomentuj

Nic nie musisz odwracać, drukujesz i prasujesz. Opis też wrzuciłem.

Skomentuj

dario67, i jak tam postępy w Twojej końcówce? Jakie finalnie napięcie trafa i oczekiwana moc?

Skomentuj

Dokładnie jak postępy w Twojej wersji? Czy testowales wersję na 4 parach czy jest stabilna itd. można kopiować? Na suba wydaje się być idealna.

Skomentuj

Koledzy, chwilowo brak czasu na zmontowanie wersji na 4 pary, co dziennie słucham tej poprzedniej na 3 parach(zdjęcia kilka postów wcześniej), tak więc nic na tą chwilę nie mogę napisać. Nie daję głowy czy nie ma jakiś błędów, sprawdziłem tak na szybko ze schematem, ale mogłem się machnąć. przez najbliższe 3 tygodnie nie za bardzo mogę się tym zająć, ale później postaram się na to popatrzeć, chyba że chce ktoś sam rzucić okiem czy jest dobrze. Jest opis ze ścieżkami tak więc można to sprawdzić ze schematem. Zabezpieczeń tam nie ma bo wszystko będzie na płytce zasilacza, już mam wszystko przemyślane, ale nic nie mogę póki co z tym zrobić.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Czyżby sesja?

Skomentuj

W takim razie ta na 3 parach jakim napięciem aktualnie zasilana? Tym wyższym 70VDC czy tym 60VDC (dobrze piszę?)?
                                    Przymierzam się do swojej pierwszej w życiu płytki pcb i ciągle albo rozmyślam nad SyMOS 3.0 Zbig'a albo BG7 Borysa.. oczywiście do suba. Trafo jakie mam to 2x44V więc jakieś 300W/4r i 180W/8r by się zdało z tego zrobić.
                                    Last edited by gazela922; 07.06.2015, 21:06.

Skomentuj

Holgin skąd wiedziałeś :),
                                      aktualnie zasilam z +/-60VDC, te 70V było na próbę, z tych 44VAC będziesz miał około tych 60VDC. Jeśli chodzi o wybór wzmacniacza to nie odpowiem, ponieważ zrobiłem tylko BG7.

Skomentuj

To przypomnij jeśli możesz - jaką moc z tego napięcia wycisnąłeś i przy jakim THD? Jakbym zrezygnował z 4r i dał tylko dwie pary to moc na 8r by była ta sama?(hipotetycznie, w sumie mogę i na 3 parach zrobić)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X