Zamieszczone przez borys
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
BG7 - wzmaczek na dwie parki
Collapse
X
-
Ponizej pliki z eagla w wersji klasycznej. Dodalem ten rezystorek do stopnia napieciowego.
Juz nie bede robil zintegrowanej plytki.
Bedzie stopien wyjsciowy OPS i do tego bedzie sobie mozna wybrac jakas plytke wejsciowa.
Jak sie uporam z tym co mam teraz na glowie to zamieszcze schemat OPS w wersji BJT na 3 parki, to bedzie taki optymalny setup.Załączone plikiLast edited by borys; 02.03.2015, 21:47.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Tak mi wyszła ta wersja płytki, wymiary 96mm x 186mm jednak przymierzam się żeby ją poprawić i połączyć masę przewodem jak na zdjęciach z postu #55 wtedy wymiary wyniosą 86mm x 191mm. Pewnie każdy powie że duża, może i tak ale jak ta końcówka ma mieć tak około 300-350W przy 4R i ma być do subwoofera to już chyba tak tragicznie nie jest. Chociaż cały czas chodzi mi po głowie żeby ją zrobić piętrową i wtedy będzie bardziej zgrabna, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jeśli chodzi o 2sk170 to już sprawdziłem, wszystko się zgadza, wcześniej natknąłem się na błędne oznaczenie wyprowadzeń.Załączone plikiLast edited by dario67; 04.03.2015, 20:23.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaKawał PCB wyszło. Moje 300W ma 150x80 mm i ma zasilacz , zabezbieczenia na Upc1237 i zasilacz +/- 12V .
Skomentuj
-
brencik
Mozna dodac detektor na rezystorach emiterowych i podlaczyc go do zabezpieczenia ktore juz jest na plytce zasilacza. Lepszy pewnie byl by kaganiec pradowy pomiedzy bazami driwerow ale idac dalej to mozna by dokladac usprawnienia dalej i zamiast prostej konstrukcji moze sie zrobic niezly balagan, dlatego moze latwiej dolozyc parke tranzystorkow ekstra.
Tak bedzie mniej wiecej wygladac plytka:
Bedzie mozna dawac nawet 5 par tranzystorow koncowych. Koncowka bedzie posiadala dwa tranzystory do kompensacji pradu spoczynkowego - tak zeby byl on szybko korygowany i stabilny.
Prototyp juz sie lutujeLast edited by borys; 10.03.2015, 20:21.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Przy tak niskim napięciu to chyba lepiej by było dać w mostku, starczą wtedy dwie parki na końcówkę, chociaż wtedy lepiej by było dać 4R chociaż. Na pojedynczej końcówce trafie 24V i 2R będzie koło 180-200W (ile wzmak V bierze dla siebie?) Zależy też co chcesz napędzać, ja rozpatruje teraz opcję bardziej pod subwoofer.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz postaPanowie jakby była możliwość zamówienia u któregoś z was bg7 na 4 lub 5par to się pisze na toLast edited by dario67; 11.03.2015, 07:03.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dario67 Zobacz postaTylko przy tych 4-5 parach to trzeba chyba rozdzielić część wejściową i wyjściową bo naprawdę wyjdzie duża płytka
- - - - - aktualizacja - - - - -
ja chciałbym zailić bg7 trałem 800va 2x57v ac, co po wyprostowaniu da około 2x80v DC dlatego chce użyć 4(ewentualnie 5 par)
bg7 oczywiście do suba
Skomentuj
Skomentuj