Kolejna rodzinka BG7, szkoda że mało kto chce robić ten wzmacniacz, bardzo fajnie gra, słucham go codziennie, ale teraz jest na topie I-AMP :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
BG7 - wzmaczek na dwie parki
Collapse
X
-
U mnie czeka na realizację, może zrobię w tym tygodniu PCB.
Tradycyjnie trany dałem w jednym rzędzie, jest miejsce na zabezpieczenie (nie zrobiłem tak jak na wcześniejszym schemacie, tylko wpiąłem je na bazach wtórników MJE3xx), może nie będzie potrzebne przy 2 parkach (pójdzie tylko sygnał do zewnętrznego zabezpieczenia, które poza zabezpieczeniem DC będzie jeszcze odcinać przekaźnik w razie zwarcia/przeciążenia), w planach jest zasilanie 2x60V.
Jak coś wyjdzie, to się pochwalę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaMam jeszcze taki maly update do tego wzmacniaczyka, kolega dario67 wie o co biega, opcionalnie mozna zalutowac rezystorek 100k/47k obciazajacy nieco aktywna czesc stopnia napieciowego, zmniejsza sie troche loop gain i podobno poprawia liniowosc.
Jak by nie bylo nie jest to nic koniecznego ale jakis tam mierzalny wplyw jest.
pozdro
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
Skomentuj
-
Ja od kliku lat stosuje takie integry w panelach do subwooferków. Ale świetnie też taki układ wpisuje się w koncepcję " dual mono " Z reguły wzmak działa " od strzała " ale czasem wymaga poprawek.
Mam u siebie jako dual mono 2 x BG1 właśnie w takich "integrach " i świetnie to gra.Last edited by toopcool; 14.05.2015, 21:14.
Skomentuj
-
toopcool
Swietna robota!!
Daj tylko znac czy zostales poinformowany o dodaniu jednego rezystorka 100kR idacego od aktywnej czesci VASu do masy. daro67 wie o co biega (ma go u siebie zalutowanego). Przycina on troche loop gain oraz nieco linearyzuje stopien napieciowyi-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dario67 Zobacz postaJakby się komuś spodobała moja wersja to wrzucę pdf do prasowanki, ale dopiero po weekendzie.
Skomentuj
Skomentuj