Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BG9 - diamond input, TEF amp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tutaj masz sprzedawaną parę komplementarną http://allegro.pl/elmag-ksc2690-ksa1...668039253.html
    Wszystkie tranzystory KSA/KSC o ile się nie mylę są produkcji Fairchild'a, takie sobie własne nazewnictwo zrobili. Te z aukcji mogą pochodzić nawet z jednej serii.
    U tego samego sprzedawcy są też tranzystory wyjściowe, małych 2nxxxx nie ma ale to raczej chwilowo (aukcje się pokończyły), można napisać maila. Je można lutować jak leci, ja mam w swojej końcówce te 2N różnych producentów.

Skomentuj

Zamówienie na pcb można zrobić :) Dla mnie to żaden problem, potrzebuję tylko pliki z eagle'a :) Dwa tygodnie na zapisanie się na listę, tydzień na wpłatę i w połowie grudnia płytki powinny być u Was. Sam chętnie wymieniłbym BG1 na coś mocniejszego :)
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
        Zamówienie na pcb można zrobić :) Dla mnie to żaden problem, potrzebuję tylko pliki z eagle'a :) Dwa tygodnie na zapisanie się na listę, tydzień na wpłatę i w połowie grudnia płytki powinny być u Was. Sam chętnie wymieniłbym BG1 na coś mocniejszego :)
        Kusicie a ja bg1 nie odpalilem, ale też się piszę jak by co

Skomentuj

wiesiek nawet nie ma co porównywać układów scalonych do końcówki na elementach dyskretnych.

Skomentuj

Zamówienie na pcb można zrobić Dla mnie to żaden problem, potrzebuję tylko pliki z eagle'a Dwa tygodnie na zapisanie się na listę, tydzień na wpłatę i w połowie grudnia płytki powinny być u Was. Sam chętnie wymieniłbym BG1 na coś mocniejszego
            taz a w czym bądź o ile różni się ten wzmacniacz od tego BG1 co kiedyś robiłeś grupowe zamówienie ??
            Last edited by ir0nhide; 02.11.2014, 17:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
              taz a w czym bądź o ile różni się ten wzmacniacz od tego BG1 co kiedyś robiłeś grupowe zamówienie ??
              Na pierwszy rzut oka to mocą :) Tego mi obecnie trochu brakuje. Jeśli chodzi o brzmienie to nie wiem, który lepszy. Jak na razie nikt nie porównał obydwu wzmacniaczy.

borys ile BG9 zjada dla siebie z zasilania? Jaki prąd spoczynkowy ustawiasz?
              Last edited by taz; 02.11.2014, 18:11.
              Grado SR125i

Skomentuj

Na pierwszy rzut oka to mocą :) Tego mi obecnie trochu brakuje. Jeśli chodzi o brzmienie to nie wiem, który lepszy. Jak na razie nikt nie porównał obydwu wzmacniaczy.

borys ile BG9 zjada dla siebie z zasilania?
                Ja próbował. 9 faktycznie mocniejsza i się mniej grzeje. Mocna podstawa basowa i lekko zaostrzona góra (dotyczy to wersji ostatniej). Nie wiem czy nie powrócę do wersji z łagodniejszą górą (w moim przypadku eliminacja 4 rezów na kanał). Ale to dopiero po modyfikacji DACa się okaże. Lepszego porównania nie będzie bo po kabum BG1 posłużył jako dawca tranzystorów mocy.
                Pozdrawiam.
                Pozdrawiam.

Skomentuj

lokiec3 co zrobiłeś BG1 że "odpalił"? :biggrin: Jaki prąd spoczynkowy ustawiłeś w BG9?
                  Grado SR125i

Skomentuj

Wystarczy około 60mA na tranzystor, nie ma potrzeby więcej.

Skomentuj

Beda moze zbiorowe zamówienia na BG9 ?

Skomentuj

Ja jutro będę robić 4 komplety pcb. Wstawię jak zrobie i jak będzie więcej chętnych to PW :)
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

lokiec3 co zrobiłeś BG1 że "odpalił"? :biggrin: Jaki prąd spoczynkowy ustawiłeś w BG9?
                          To nie BG1 wyleciał w powietrze a BG9 przez zimny lut na listwie ARK z masą sygnałową. BG1 posłużył za dawcę. A kabum było z ogniem.
                          Prąd spoczynkowy jakieś 110 mA na kanał.
                          Pozdrawiam.

Skomentuj

Chętnie zamówię kpl pcb BG9. Robimy listę??? Byłoby super zamknąć zamówienie jeszcze w tym roku.

Skomentuj

A co dajecie przed końcówką mocy ? Jakiegoś Dac-a, przedwzmacniacze, regulatory barwy dźwieku ?

Jaka cena kpl płytek do stereo do BG9 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta
                                A co dajecie przed końcówką mocy ? Jakiegoś Dac-a, przedwzmacniacze, regulatory barwy dźwieku ?

Jaka cena kpl płytek do stereo do BG9 ?
                                Na razie DAC na WM8740 z analogówką na opampach, ale może niebawem uda się analog zrobić na lampach.
                                Pozdrawiam.

Skomentuj

borys, challenge accepted? (opisówka :) )

(do pobrania w wysokiej rozdzielczości https://www.flickr.com/photos/125677...ream/lightbox/ )
                                  Last edited by gavron04; 07.11.2014, 17:26.
                                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nice Czym tniesz laminat ?

Skomentuj

Czyli zamiast grupowego każdy kto chce pisze do gavron04 😉

Skomentuj

Bardzo ladna ta opisowka, naprawde super sprawa.

Plytki z hqew.net warstwa miedzi 2oz (czy to jest 75um ??)
                                        20szt

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

http://www.pcbfabrication.com/PCB-fa...per_Weight.asp

2.0 oz / 70 um

Skomentuj

Czaruję...
                                          X