Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
2 drogi: Foutek FW168 + Seas 27TDFC
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaZ ciekawości pytam, po co te kątowniki ?
Skomentuj
-
Mam już mdf, zapłaciłem łącznie 48 zł. Nie spodziewałem się że będzie tak tanio, w 4 płytach Pan z obi się machnął i dwie mam o 2mm za wąskie drugie dwie mam o 1 mm za szerokie. Niby nic, ale trzeba bawić się z papierem ściernym. Dodatkowo zakupiłem linijkę oraz piłę do drewna. Nie ma w obi opcji przycinania poniżej 10 cm więc kupiłem 2 listwy sosnowe o wymiarach 10x15x900 mm, muszę je przyciąć do tunelu bassreflex. Wyczytałem opinie, że wlot tunelu musi być min 7-8 cm od tylnej scianki. Zastanawiam się więc nad zmianą szerokości tunelu z 15 cm do 12-13. Skróciło by to tunel o 4cm więc miał bym 7 cm wolnej przestrzeni.
Skomentuj
-
Przepraszam za dubel, nie wiem jak sie edytuję posty. Może ktoś mi wytłumaczyć o co chodzi z tym Accuphase E-450 ? Serio w granicach 1000-1200 zł można sobie zrobić diy wzmacniacz który w sklepie kosztuje 10 tyś zł ?? Mógł by ktoś podlinkować temat, szukałem ale nie mogłem nic znaleźć oprócz zbiorowych zamówień.
Skomentuj
-
Nie na temat...http://diyaudio.pl/showthread.php/23...ccuphase-E-450
Odnośnie pytania, czy za 1200zł można złożyć wzmacniacz, który w sklepie kosztuje 10tys zł to już trzeba tam zadać to pytanie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaNie na temat...http://diyaudio.pl/showthread.php/23...ccuphase-E-450
Odnośnie pytania, czy za 1200zł można złożyć wzmacniacz, który w sklepie kosztuje 10tys zł to już trzeba tam zadać to pytanie.
Bierzmy pod uwagę ze na klona ACU jest duża presja bo sporo osób robi na tym niesły biznes... nalezy odfiltrować tych ludzi i wtedy obiektywnie się do tego zabrać bo wcale tanio nie wychodzi aczkolwiek gra podobno dobrze.Last edited by dj_zibi; 23.02.2015, 09:03.
Skomentuj
-
Dlatego się pytam. Czemu wycena samej obudowy wychodzi tak drogo? Mówiąc 1200 zł miałem na myśli koszta samych części. Na upartego można to wsadzić w drewnianą skrzynkę podpisać flamastrem i aby grało, no chyba że trzeba to jakoś odpowiednio zabezpieczyć. Zaciekawiło mnie to, zwłaszcza że miałem kupować wzmacniacz za ok 1000-1500 zł więc wydaje się że to ciekawy temat.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Majkip Zobacz postaDlatego się pytam. Czemu wycena samej obudowy wychodzi tak drogo? Mówiąc 1200 zł miałem na myśli koszta samych części. Na upartego można to wsadzić w drewnianą skrzynkę podpisać flamastrem i aby grało, no chyba że trzeba to jakoś odpowiednio zabezpieczyć. Zaciekawiło mnie to, zwłaszcza że miałem kupować wzmacniacz za ok 1000-1500 zł więc wydaje się że to ciekawy temat.
Do FW 168 taki ACU to tez przerost formy nad treścią, możesz pobawić się w proste wzmacniacze które będa kosztowął 3-4 stówki w porywach i bawić się wzmacniaczami . Ostnio sporo tego narobili na forum Bors i spółka.Last edited by dj_zibi; 23.02.2015, 09:39.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaRealnie myśląc by to wyglądało grało i było zabezpiczone trzeba mieć granice 2000-2500zł najmniej.
Accuphase
Luxman
I kilka cacuszek z ca tez by sie znalazłoJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaA w takiej kwocie juz mozna rozglądać sie za dobrym fabrycznym używanym wzmacniaczem
Accuphase
Luxman
I kilka cacuszek z ca tez by sie znalazło
Poniżej masz zdjęcia Hybrydy Ravena i Alepha 5(Nelsona Passa). Mozna zrobić tanie i dobre obudowy ale radiatory i alu i tak swoje będa kosztować.
Last edited by dj_zibi; 23.02.2015, 10:08.
Skomentuj
-
Dziękuje zibi, trochę zgasiłeś mój zapał. Chyba masz racje, że nie ma co do founteków budować nie wiadomo jakiego wzmacniacza. Może w przyszłości jak zbuduje coś na iluminatorach etc to się skusze, a tak to poszperam w projektach na forum czegoś żeby sobie zbudować
Wracając do konstrukcji, zaraz biorę się za klejenie płyt na front. Potem je wyrównam o te 2 mm. Mam pytanie, kupiłem sobie wkręty 4x16 chciałem nimi skręcać front ( płyte 12 z 19) ale teraz doszedłem do wniosku że nie ma to chyba sensu, powierzchnia klejenia będzie wystarczająco duża i nie widzę potrzeby skręcania ich. Bawić się w wycinanie otworów a potem maskowanie ich jakoś. Co o tym myślicie ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaNie mówię ze ACU jest zły... sam go kiedyś wykonam, jednak fajnie pobawić się tańszymi wzmacniaczami, nauczysz się trochę a zagrają dobrze.
Skomentuj
Skomentuj