No tak czytałem, ale nie ma tam jednoznacznej odpowiedzi. Zaryzykuję i chyba kupię tą wkładkę. Jak ją dostane to zdam relacje jak to wygląda.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
2 drogi: Foutek FW168 + Seas 27TDFC
Collapse
X
-
Prace powoli posuwają się do przodu, jako wytłumienie będę stosował 1 warstwę filcu bezpośrednio na ścianki kolumny, oraz gąbkę dzwiękochłonną o grubości 2cm. Filc kupiłem w sklepie krawieckim a gąbkę w sklepie z akcesoriami do mebli. Niestety była możliwość kupna tylko dużej rolki 1,2x2m za 25zł.
Plan na następne dni to: pomalować tunel bassreflex, skręcić i skleić boczne ścianki oraz góre. Tyłem będę mocował wytłumienie więc idzie to na sam koniec.
Skomentuj
-
Jutro zaczynają się wykłady także staram się jak najszybciej skończyć obudowy. Jedyne co mi zostało to przykręcić góry, przeszlifować trochę wzmocnienia i je wkleić, zamontować wytłumienie na tylnej ściance i ją tylko przykręcić, na razie jej nie kleje gdyż tyłem będę wkładał zwrotnice, dopiero po zrobieniu zwrotnic skleję wszystko.
Czekam teraz na Panasonica i zabieram się za montowanie jig-a i mikrofonu.
Zamieszczone przez szastal Zobacz postamoże fajne porównanie by wyszło
Last edited by Majkip; 01.03.2015, 22:49.
Skomentuj
-
Masz trochę racji, niestety stolarz nie postarał się zbyt bardzo i frezy nie są idealnie okrągłe, nierówności będę wypełniał na koniec szpachla także nie ma się o co martwić
Jeszcze ja popełniłem głupi błąd przy obliczeniach (czysta nieuwaga) i frezy pod wysokotonowy są o 2 mm za duże, niestety nie uwaga boli, lekcja na przyszłość to spoglądać nawet i 5 razy na podawane wymiaryLast edited by Majkip; 03.03.2015, 16:47.
Skomentuj
-
Nie no u mnie robota jest bardziej spaprana :P Tak wgle to dziś dokończyłem jedną kolumnę. Już na wstępie zaskoczyło mnie brzmienie i nisko schodzący bass, w abletonie rozdzieliłem sobie utwór na 2 kanały i nałożyłem filtr górno i dolnoprzepustowy i "zasymilowałem zwrotnice". Super wrażenia szczególnie dla osoby która przerzuca się z starych mildtonówA o to zdjęcia :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Majkip Zobacz postaNie no u mnie robota jest bardziej spaprana :P
Ehh ile to już tu było przypadków, że "stolarz" spaprał robotę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaZapłaciłeś mu za to ?
Chociaż jestem zdania że gdybym posiadał frezarkę to znacznie lepiej by to wyglądało, teraz żałuje bo za 150 zł mam najtańszą frezarkę w obi do tego frez za 20-30 zł i sprzęt na dłuższy czas a stolarzowi zapłaciłem 100 zł za front i wyrównanie paru płyt. Następnym razem w cenę kolumn wliczam frezarkęLast edited by Majkip; 03.03.2015, 21:33.
Skomentuj
Skomentuj