Nada sie, ale dlaczego szukasz złomu? Za tą cene na pewno kupisz lepszy, bez dziur i co najważniejsze z pełnymi żeberkami
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaarkotik
C1=10uF wymien na wieksza wartosc, moze byc nawet 47uF.
będę testował BG7 po modzie,
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pierotez Zobacz postaNo właśnie trudno coś znaleźć taniej od Fischerów i bez dziur. Moze coś zaproponujesz.Last edited by SowaZ; 23.05.2017, 20:44.
Skomentuj
-
Mialem rozne radiatory i polecam fischery. Dobrze wykonane, masywne. Sprawdzcie sobie wage fischera a np. wage radiatora o podobnych wymiarach z piekarza i np z modushop'a.
Radiator; C26260 10 cm bedzie wazyl 1,2kg i ma az 6 cm z zebrami i 26cm z hakiem szerokosci.
Radiator z modu 30 x 8 x 4 cm 0,4kg
Radiator fischer o wym 30 x 10 x 4 1,75kg
http://www.tme.eu/pl/details/sk56_10...er-elektronik/Last edited by Adam_85; 24.05.2017, 10:43.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nik156 Zobacz postaNie na temat...OMIJAJ PIEKARZA z tematu radiatorów. Nie wiem skąd oni je mają,ale strasznie krzywe są... kupiłem A6023 i mogłem z niego sanki robić... https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Ale oni je tną na wymaganą długość. Nie raz od nich brałem i są krzywo i często z "zębami" pocięte.
Ale to nic, ostatnio brałem większą ilość z allegro od gościa z Bytomia (jakaś firma). Telefonicznie mi zapewniał że jest w stanie pociąć z dokładnością +/-1mm i równo do "kąta". Dobrze że mnie oświeciło i zamówiłem 1cm więcej bo koleś je ostatecznie chyba siekierą rąbał. Pójdą na frezarkę.Last edited by dzwiedziu; 24.05.2017, 20:54.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaTelefonicznie mi zapewniał że jest w stanie pociąć z dokładnością +/-1mmhttps://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaMi zalega i100 z radiatorem, kilka części już wyciągnięte, był odpalany i grany. Oddał bym taniej niż kosztowało złożenie.
Skomentuj
-
Wczoraj udało się odpalić mosfety Toshiby w I-amp'ie 100m, nie obyło się bez problemów, ale borys szybko wyłapał w czym rzecz. Wielkie dzięki!!
W związku z tym, że choruje mogłem trochę posłuchać. Do tej pory grałem na sankenach, co zresztą widać na focie. Tu i tu mamy wejściówki A9. Ogólnie trochę tego wszystkiego się przewinęło, ale fajnie mieć taką możliwość - posłuchać dobrej elektroniki.
Szczerze to się spodziewałem drobnych różnic, a ostatecznie można powiedzieć, że to dwie filozofie grania. Mosfety bardzo dobrze oddają uderzenia, rytm, bas i jego barwe. Poza tym góra wydaje się taka rzeczywista, bardzo dobra, jest jej więcej niż w sankenach, ale nie jest dominująco-zakrywająca, raczej po prostu niczym nieograniczona. Średnica wydaje się być bardziej precyzyjna, ogólnie całe brzmienie idzie w stronę precyzji bez większego uszczerbku na melodyjności. Sankeny nam trochę uogólniają całe brzmienie, ale za to odbiór całości jest również bardzo przyjemny i nie można powiedzieć, że grają bez smaczków. Mosfety Toshiby, a mosfety dostępne w bieżącej sprzedaży raczej zagrają inaczej - jak? Ktoś musi sprawdzić ;-) A może borys już sprawdził ;-) Ceny Toshib masakrują, ale chyba ma to swoje uzasadnienie :-)
Podsumowując: Sankeny są świetne, ale jeżeli ktoś chce wybitnie i ma na to budżet mosfet Toshiby może się okazać bardzo trafiony.
p.s. Sorki za słabą fotę, może później uda się zrobić lepszą.
Większy radiator wynika z tego, że mosfet wymaga większego prądu spoczynkowego - jest to widoczne w pomiarach, informacja od borysa. Bias mam ustawiony na 150ma - około 65mv.
Last edited by Adam_85; 01.06.2017, 15:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaWiększy radiator wynika z tego, że mosfet wymaga większego prądu spoczynkowego
Radiator dwa razy większy bo zamiast powiedzmy 50W wydzieli się w nim 60?https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
Skomentuj