Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nada sie, ale dlaczego szukasz złomu? Za tą cene na pewno kupisz lepszy, bez dziur i co najważniejsze z pełnymi żeberkami

Skomentuj

No właśnie trudno coś znaleźć taniej od Fischerów i bez dziur. Moze coś zaproponujesz.

Skomentuj

arkotik
        C1=10uF wymien na wieksza wartosc, moze byc nawet 47uF.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
          arkotik
          C1=10uF wymien na wieksza wartosc, moze byc nawet 47uF.
          klasa Dzięki wieczorkiem podmienię,
          będę testował BG7 po modzie,

Skomentuj

A jak tam temat prasowanki do OPS3? :)

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
              No właśnie trudno coś znaleźć taniej od Fischerów i bez dziur. Moze coś zaproponujesz.
              Fishery to jedne z droższych radiatorów, teńsze są na np. piekarz.pl, super ładne i tanie radiatory, lub na allegro (cena od długości)
              Last edited by SowaZ; 23.05.2017, 20:44.

Skomentuj

Nie na temat...
                OMIJAJ PIEKARZA z tematu radiatorów. Nie wiem skąd oni je mają,ale strasznie krzywe są... kupiłem A6023 i mogłem z niego sanki robić...
                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Raczej nie ma co porownywac Fishera do reszty. Jakosc na najwyzszym poziomie. A cena tez nie zabija.
                  Przy okazji czerniony wyglada niezle

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nik156 potwierdzam. Moje tez sa krzywe. Na dodatek w dwoch plaszczyznach

Skomentuj

Wziąłem z Alle parę sztuk z demobilu bo na metry były za małe. Potestuję, jak nie przejdą to trudno pozostaje Fischer.
                    Ciekawy jestem co warte te niepełne?
                    Co do urody to i tak schowane będzie w obudowie
                    A, pany dajcie namiary do jakiś fajnych diod kolorowych delikatnie święcących.

Skomentuj

Mialem rozne radiatory i polecam fischery. Dobrze wykonane, masywne. Sprawdzcie sobie wage fischera a np. wage radiatora o podobnych wymiarach z piekarza i np z modushop'a.

Radiator; C26260 10 cm bedzie wazyl 1,2kg i ma az 6 cm z zebrami i 26cm z hakiem szerokosci.

Radiator z modu 30 x 8 x 4 cm 0,4kg

Radiator fischer o wym 30 x 10 x 4 1,75kg

http://www.tme.eu/pl/details/sk56_10...er-elektronik/
                      Last edited by Adam_85; 24.05.2017, 10:43.

Skomentuj

Dokładnie, przeliczcie cenę na kg wagi. Nagle się okaże, że różnice znikają. Cena aluminium na rynku jest mniej więcej tak sama wszędzie.

Od siebie również polecam Fischera - nic innego bym nie kupił.

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                          Nie na temat...
                          OMIJAJ PIEKARZA z tematu radiatorów. Nie wiem skąd oni je mają,ale strasznie krzywe są... kupiłem A6023 i mogłem z niego sanki robić...
                          Przecież Piekarz ich nie produkuje (raczej chleb i bułki :), bierze z Kęt czyli z miejsca które kiedyś polecał sam Irek...
                          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Ale oni je tną na wymaganą długość. Nie raz od nich brałem i są krzywo i często z "zębami" pocięte.
                            Ale to nic, ostatnio brałem większą ilość z allegro od gościa z Bytomia (jakaś firma). Telefonicznie mi zapewniał że jest w stanie pociąć z dokładnością +/-1mm i równo do "kąta". Dobrze że mnie oświeciło i zamówiłem 1cm więcej bo koleś je ostatecznie chyba siekierą rąbał. Pójdą na frezarkę.
                            Last edited by dzwiedziu; 24.05.2017, 20:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                              Telefonicznie mi zapewniał że jest w stanie pociąć z dokładnością +/-1mm
                              Heh tyle to stolarz musi ciąć. 1mm dokładności to dramat.
                              https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Jak dobra piła to nawet 0.2 tolerancji uzyskasz. Kwestia ostrości narzędzia

Skomentuj

A ja polecę z innej beczki. Czy nie zalegają komuś płytki od OPS na 2 parki?

Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Mi zalega i100 z radiatorem, kilka części już wyciągnięte, był odpalany i grany. Oddał bym taniej niż kosztowało złożenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                      Mi zalega i100 z radiatorem, kilka części już wyciągnięte, był odpalany i grany. Oddał bym taniej niż kosztowało złożenie.
                                      Dzięki za zainteresowanie ale potrzebuję czystych płytek. Resztę elementów posiadam.

Skomentuj

Wczoraj udało się odpalić mosfety Toshiby w I-amp'ie 100m, nie obyło się bez problemów, ale borys szybko wyłapał w czym rzecz. Wielkie dzięki!!

W związku z tym, że choruje mogłem trochę posłuchać. Do tej pory grałem na sankenach, co zresztą widać na focie. Tu i tu mamy wejściówki A9. Ogólnie trochę tego wszystkiego się przewinęło, ale fajnie mieć taką możliwość - posłuchać dobrej elektroniki.

Szczerze to się spodziewałem drobnych różnic, a ostatecznie można powiedzieć, że to dwie filozofie grania. Mosfety bardzo dobrze oddają uderzenia, rytm, bas i jego barwe. Poza tym góra wydaje się taka rzeczywista, bardzo dobra, jest jej więcej niż w sankenach, ale nie jest dominująco-zakrywająca, raczej po prostu niczym nieograniczona. Średnica wydaje się być bardziej precyzyjna, ogólnie całe brzmienie idzie w stronę precyzji bez większego uszczerbku na melodyjności. Sankeny nam trochę uogólniają całe brzmienie, ale za to odbiór całości jest również bardzo przyjemny i nie można powiedzieć, że grają bez smaczków. Mosfety Toshiby, a mosfety dostępne w bieżącej sprzedaży raczej zagrają inaczej - jak? Ktoś musi sprawdzić ;-) A może borys już sprawdził ;-) Ceny Toshib masakrują, ale chyba ma to swoje uzasadnienie :-)

Podsumowując: Sankeny są świetne, ale jeżeli ktoś chce wybitnie i ma na to budżet mosfet Toshiby może się okazać bardzo trafiony.

p.s. Sorki za słabą fotę, może później uda się zrobić lepszą.

Większy radiator wynika z tego, że mosfet wymaga większego prądu spoczynkowego - jest to widoczne w pomiarach, informacja od borysa. Bias mam ustawiony na 150ma - około 65mv.

Last edited by Adam_85; 01.06.2017, 15:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                          Większy radiator wynika z tego, że mosfet wymaga większego prądu spoczynkowego
                                          No bez przesady.
                                          Radiator dwa razy większy bo zamiast powiedzmy 50W wydzieli się w nim 60?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X