Witam kolegów jako nowy użytkownik tego forum.
To, że na tym forum jestem nowy nie oznacza, że temat diy audio jest mi obcy :)
Link do tego tematu dostałem od jednego z forumowiczów elektrody (za co mu dziękuję).
Zastanawiałem się ostatnio nad budową nowego wzmacniacza. Wahałem się przy wyborze konstrukcji (myślałem o konstrukcjach Symasym, Aleph, Pass lub Ugoda ale po długiej lekturze, jaką jest ten wątek coraz bardziej zaczynam się skłaniać ku rozwiązaniu z tego forum).
W związku z tym chciałbym podbić pytanie kolegi Jimy-Adi z dnia 6.03 o płytki - czy, a jeśli tak, to kto i kiedy planuje wspólne zamówienie płytek drukowanych do wzmacniacza (no i czy w razie czego mógłbym się dopisać do kompletu stereo).
Pozdrawiam obecnych oraz przyszłych szczęśliwych posiadaczy wzmacniacza.
Witam. W skrócie - cały czas są przygotowywane i testowane płytki do nowego zamówienia. Teoretycznie 2tyg powinny starczyć na ogarnięcie całości. Borys mógłby przybliżyć termin.
Wszystkie nowe plytki od jakiegos czasu sa juz gotowe, zostalo tylko jakies przestawianie napisow itp.
Wczesniej zanim plytka szla do druku to zawsze prasowalem w domu prototyp. Teraz po prostu chyba mi na to czasu nie starczy takze mam nadzieje ze obedzie sie bez bykow.
Nowy OPS i tak juz gra sobie jakis miesiac lub dwa i nic zlego sie z nim nie dzieje.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Dziś w A9 potestowałem Muses 8820 (dzięki sylvek za pożyczenie) i JRC 4560DD, które znalazłem u siebie.
Muses wyostrzyły górę, ale też wprowadziły jakieś takie zamulenie na średnicy. JRC odchudziły bas, miały fajną namacalną średnicę, ale męski wokal przestał być męski.
A OPA2134 mają wszystko na miejscu i najbardziej mi i koledze, który był na testach, się podobają w tej aplikacji.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Sprawdź dokumentację , to takie trudne ?
Przede wszystkim obudowa jest różna.
Parametry z grubsza porównałem, ale nie wszystko jest dla mnie wystarczająco jasne stąd pytanie do bardziej obeznanych. Nabijasz posty, czy o co chodzi bo Twoja odpowiedź w niczym mi nie pomogła.
Skomentuj