Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie do rzeczy. Czy i kiedy zamówienie zbiorowe? Co będzie obejmować owe wyczekiwane zamówienie. Proszę o podanie wymiarów PCB od I AMP100, czekam pokornie jednocześnie niecierpliwie na publikacje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
      Borys ale z Ciebie czarodziej.
      Płytki profesjonalne a iAMP100 wyglada jak wyjety z jakiegoś markowego amplitunera.
      Wyglad jest nieistotny, licza sie zalety jakie wynikaja z takiego a nie innego wygladu / rozwiazania.

Skomentuj

Nie chodzi mi o to że ładne i kolorowe tylko ze przemyślane i wyglądające profesjonalnie. Wszystko ma swoje miejsce i jednoczesnie upchane żeby było kompaktowe. Już o kompatybilności z wejściówka mi nie wspomne bo to już wizytówka iAMPa.

Skomentuj

Ładnie mi to gwintowanie wyszło Niestety nie widać.
          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamowienie bedzie jak sie ogarne z lutowaniem tego co zamowilem w formie prototypu (jeszcze mi sie wala troche plytek po stole jak by ktos chcial).
            Plytka stereo ma 100mm x 200mm
            Zasilacz 100mm x 115mm
            IPS 70mm na 60mm
            Musze co nieco poustawiac niektore rezystory i posprawdzac czy wsio bangla jak nalezy.
            Lampeczka gra bardzo fajnie, zeby robic jakies konkretniejsze porownanie to musze skonczyc monitory 3way, tylko kiedy ja to zrobie (zostalo zwrotnice dopracowac)....
            Ufff
            Last edited by borys; 22.04.2016, 20:16.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez borys Zobacz posta
              musze skonczyc monitory 3way
              O na to to ja czekam :)

Skomentuj

Narazie woze monitor w bagazniku zeby sie MDS troche powyginal. Basik ma calkiem fajny.

Skomentuj

Ładne kolumny. BR ztyłu ?. Jakie wsadziłeś głosniki ?

Skomentuj

Burczybas jest z tylu, od frontu narazie siedza seas22tff dayton rs125 i mds08. Takie mocno niedrogie zestawienie ale zapowiada sie bardzo fajnie. Jak mi sie nie spodoba to tylko sobie frontowa deske dorobie i po sprawie.

Skomentuj

seas22tff
                      Zmień go, marnujesz potencjał kolumn :)

Skomentuj

dolphin123
                        A co taki kiepski ten 22mm szmaciany seasik ??
                        Metalowy w miare daje rade. Musze miec tam cos w miare taniego albo cos dobrego z siatka. Moje dzieciaki wiedza ze sie palcow nie pcha w wysokotonowke ale juz dzieciaki od sasiadow nie i tutaj mam klopot jak cholera.
                        Podrzuc jakas propozycje - zrobie moze pozniej wersje V2.

Skomentuj

Mi się HDS tweeter podobał. Też miękki, więc więcej przeżyje. Moje ushery 9950 już też miały parę takich młodocianych przygód z gośćmi, naprawa odkurzaczem, trochę widać załamania, ale działają w miarę OK.

Skomentuj

Zostaja chyba daytony rs28a/f albo sb26adc (moze nie beda palcow pchac).

Skomentuj

Ten seas jest nijaki. Gra, ale nic w nim ciekawego.
                              29RDC od SB lub HDSa, którego polecił Micwoj jeżeli budżet pozwala.
                              Jeżeli nie, to Yoshi chwalił ostatnio też taniego Audaxa TW025A0 w połączeniu z FW146.

Skomentuj

dolphin123
                                Nie chce tez kupowac niczego oklepanego, trzeba eksplorowac nowe kierunki. Moze sie skusze i zamowie SB 26ADC.

Skomentuj

Próbuj :)

Skomentuj

Działa Chociaż na robił mi stracha.... Coś mu nie przypasowało,ale działa.

PS. borys jeśli robisz V2 to ja chętnie zgarnę te które aktualnie masz :P W sam raz dla mojej osoby. A melomanem nie jestem :)
                                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Mala informacja odnosnie podlaczenia masy do wejsciowek do iampa100.
                                      Po lewej stronie sa dwa otworki ktore nalezy zlaczyc zworka, masa bedzie sobie plynac przez metalowy dystans (ja daje 2x 10mm na wysokosc). Zlacze IPS latwo jest wykonac z standardowych pinow z rastrem 2.54mm, ja po prostu ''postawilem'' gniazdo z OPS na zlaczu pinowym (wkleje jutro fotke zeby bylo wiadomo ''o so choźi" ) i zlutowalem do kupy.

Na plytce samego wzmaka dopatrzylem sie jednej buby --> mianowicie uciekl mi opis kondensatorka C30 (zaznaczone na zolto).
                                      Zlacza na plycie to DG126-5.0-2P14 (TME) na przewod 2.5mm^2.
                                      Kondek wejsciowy w nowych IPS'ach bedzie sobie mozna walnac naprawde sporych rozmiarow, mozna go wystawic sobie poza obrys pcb.

IPS'y maja kwadratowe pady zeby mozna bylo sobie dac zlacze typu IDC na 20 pinow (po 4 piny na kanal), sa takie specjalne gdzie pcb wchodzi pomiedzy piny, polaczenie robi sie juz naprawde bardzo dobre (taki patent tylko w przypadku czolowego laczenia plytek).

Foty:
                                      Last edited by borys; 24.04.2016, 21:20.

Skomentuj

Mala informacja odnosnie podlaczenia masy do wejsciowek do iampa100.
                                        Po lewej stronie sa dwa otworki ktore nalezy zlaczyc zworka, masa bedzie sobie plynac przez metalowy dystans (ja daje 2x 10mm na wysokosc). Zlacze IPS latwo jest wykonac z standardowych pinow z rastrem 2.54mm, ja po prostu ''postawilem'' gniazdo z OPS na zlaczu pinowym (wkleje jutro fotke zeby bylo wiadomo ''o so choźi" ) i zlutowalem do kupy.

Na plytce samego wzmaka dopatrzylem sie jednej buby --> mianowicie uciekl mi opis kondensatorka C30 (zaznaczone na zolto).
                                        Zlacza na plycie to DG126-5.0-2P14 (TME) na przewod 2.5mm^2.
                                        Kondek wejsciowy w nowych IPS'ach bedzie sobie mozna walnac naprawde sporych rozmiarow, mozna go wystawic sobie poza obrys pcb.

IPS'y maja kwadratowe pady zeby mozna bylo sobie dac zlacze typu IDC na 20 pinow (po 4 piny na kanal), sa takie specjalne gdzie pcb wchodzi pomiedzy piny, polaczenie robi sie juz naprawde bardzo dobre (taki patent tylko w przypadku czolowego laczenia plytek).
                                        Borys, podejdą do tego trany 2SA1941/2SC5198?

A tu moje weekend'owe zmagania:) Zostało parę drobiazgów jeszcze, ale jeszcze jest czas...

Skomentuj

Wlasnie takie trany mam zalutowane teraz, daja rade calkiem dobrze.

Ja sie tez musze zmobilizowac i zrobic w koncu jakas obudowe bo az wstyd ze nie mam.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X