Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
    U mnie też powoli pakowanie do docelowej budki :)
    Fishery z TME? Tez mam ale za male, chętnie dokupie jakby ktoś miał na sprzedaż. Piękne radiatory

Borys, gdzie tkwi haczyk tej przystawki? (a może nie tkwi? ) Mogę ją sobie wziąć np. do wzmaka estradowego 2kW? Jest ograniczona prądowo?

Skomentuj

Z TME :). Kawał mięcha. Widać jakość. Wg mnie warte ceny.

Skomentuj

Radiatory z Fishera sa swietne i bardzo dobrze wykonane, polecam.

SowaZ
        Przystawka generalnie nie ma haczyka, sa dwa ograniczenia, jedno to max prad mosfetow a drugie to moc tracona na tranzystorze.
        Czyli wezmy na to ze wytracamy 2V oraz przez obciazenie plynie ciagle 20A po przemnozeniu wychodzi nam 40W straty na tranzystor. (czyli mamy np zasilacz 2x 50Vdc i z kazdego raila pobieramy po 20A to wychodzi nam 2kW).
        Sygnal audio nie stanowi obciazenia o charakterze ciaglym wiec moc wydzielana na przystawce bedzie znacznie mniejsza. Jednakze sama plytka pod taka moc powinna byc znacznie bardziej ''bogato'' zaprojektowana.
        Wydaje mi sie w PA nie stosuje sie juz klasycznych zasylaczy tylko impulsowe bez stabilizacji.

Pozdr
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

W każdy razie warto zastosować to nawet do PA. Ja mam końcówkę mocy na zwyklym trafie toroidalnym., wiec zawsze to pomoże, zwłaszcza przy basach.

Skomentuj

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
            W każdy razie warto zastosować to nawet do PA. Ja mam końcówkę mocy na zwyklym trafie toroidalnym., wiec zawsze to pomoże, zwłaszcza przy basach.
            Bas jest troche lepiej kontrolowany, ale ja wieksza zmiane odczulem w gornym i srodkowym pasmie.

Skomentuj

Coś takiego wyszło.

A tak się to prezentuje wstępnie.

Musze ogarnąć płytkę od barwy,balansu,głośności,przełączania głośników/źródeł a miejsca nie za wiele:( do tego trzeba wcisnąć jeszcze tuner FM z wyświetlaczem po środku i lampy od wejściówek poziomo po bakach za szybką.

Skomentuj

.Heat. - zanim przykręcisz na stałe opsy do radiatorów to rozważ:
                1) Potencjometr od regulacji biasu np wyprowadzony na dwóch przewodach
                2) Uchwyty na wybranym rezystorze emiterowym co by się łatwiej miernikiem wpiąć przy mierzeniu napięcia.

Wszystko dla wygody przy podmianach ips :)
                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

No kubeczki to ładne masz

Skomentuj

Taki maly offtop. Zycie jest pelne niespodzianek. Fajna miejscowosc odwiedzilem w niedziele

Skomentuj

Taz dzięki, będzie można nową a9d sprawdzić oraz cfp

Skomentuj

czy a9 diamond będzie ogólnie dostępna,zaprezentowana do wykonania dla każdego?

Skomentuj

Pytasz o kupno pcb czy prasowanki. To drugie pytaj borysa a to pierwsze taza bo chyba mu zostały jeszcze.

A swoją drogą macie jakieś dobre typy opow do a9. A może by się tak pokusić o muses i porównać e450

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

pytam o schemat i prasowanki.BG1 z ukłdem diamond na we gra ,brzmi wyśmienicie,to jego siła i urok ,rzadko ,która końcówka jest tak dynamiczna i czysto grająca;szkoda,że Borys ten układ wejściowy potraktował nieco po macoszemu.Powinien powstać jako jeden z pierwszych do iampa (moim zdaniem)

Skomentuj

W bardzo limitowanym wolnym czasie udało się poskładać do końca A9D
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

Powoli do przodu Ale dużo pracy zostało... BJT+A9Ratchet.
                                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Diamonda mozna zamowic nie ma problemu. Wolal bym jednak zeby go ktos odsluchal, ja sluchalem go tylko przez 10minut bo nie mialem wiecej czasu. W A9D jest kilka opcji jezeli chodzi o tak zwane MODY, sam przelutowalem okolo 4-5 wersji tego ukladu lacznie z obmierzeniem, niestety testow odsluchowych nie mialem czasu robic :( bo po prostu nie mam tyle czasu. Za to w miedzy czasie zrobilem nowa wejsciowke ktora nazywa sie dosyc znajomo czyli BG7.
                                  Co to jest BG7 --> mianowicie jest to bardzo klasyczne rozwiazanie, topologia jest stosowana od kilku dekad w wzmakach sony, alpine, luxman itp, Musze tylko plytke wytrawic przed zamowieniem ale to bede mogl zrobic dopiero po wekendzie.
                                  Za to bedzie jeszcze jeden nowy IPS, mianowicie bedzie to kostka LM4702 czyli bedzie IPS w wersji stereo

EDIT:
                                  Bedzie jeszce BG9 IPS
                                  Jak kojarzycie preamp sony ta-er1 to jest juz gotowa plytka IPS bazujaca na tej topologii, tylko co....... znowu czasu nie ma
                                  Last edited by borys; 28.07.2016, 08:59.

Skomentuj

Ale produkujesz tych IPSów :)
                                    Nie wiadomo będzie co w wzmacniacz włożyć.

Skomentuj

I niech mi ktoś jeszcze zacznie narzekać że nie ma obudowy do i-amp'a. Tak sobie gra już dobre 3-4mieś
                                      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Mój sym grał ponad 2 lata w pudełku po butach
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

W koncu dotarlo trafo, wiec trzeba bylo od razu zamontowac :-)

Skomentuj

Czaruję...