Zamieszczone przez KonradRak
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
3D SB Acoustics
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaTak z 10 - 12 litrów bym zrobił.
W naszym wspólnym projekcie z Piotrem F. w Satori 3-way dla MR16 zaprojektowałem to tak:
Może Ci to coś pomoże. Wrzucam, bo i tak cały ten projekt będzie udostępniony, tylko Piotr jeszcze musi posłuchać...
Jak widzę masz 12 litrów na MR16, ja mam mniejszego średniaka - MR13 to sądzę, że wystarczy te 5,5 litra netto.
MR13 teraz gra w takiej objętości i nie narzekam...
Wysokotonówka TW29R-NB też gra super.
Skomentuj
-
-
wiesiek99000
Bardzo ladnie udalo ci sie schowac tego sb23 !! Faktycznie nie widac tej szerokosci.
Jeden z kolegow z forum zrobil tez bardzo fajny patent z specjalnymi pierscieniami pierscieniami na woferkach, tez ladnie to wygladalo.
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zazwrotkowany jest zestaw w innej obudowie - mniejszej (90 cm), gra jak dla mnie b dobrze (teraz tylko 1 kolumna bo głośniki są z drugiej przełozone do nowej),
zwrotnica b podobna do Full Satori.
Tutaj spodziewam się lepszego basu, a dodatkowo kolumny są wyższe i lepiej wyglądają od "starych".
Skomentuj
-
A ja się spytam jak już jesteśmy w temacie pomiarów o taką gryząca mnie pierdołę :) . Takie wyciąganie kabelków przez tunel b-r nie ma wpływu żadnego na pomiary? Sam się niedługo będę zabieral i się zastanawiam :) . Tak mnie to trochę zastanawia bo jak mam dosyć grube kabelki (dajmy na to 2x2,5 na przykład) i mały port to zabiera to trochę z jego powierzchni jakby nie patrzeć :???:Last edited by Oskar29; 15.02.2018, 14:05.
Skomentuj
-
Samo strojenie BR to jednak warto zrobić bez kabli i podłączyć je do terminala, bo wyjmowanie portu z kablami i sprawdzanie różnych długości jest z natury rzeczy upierdliwe. :)"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Możesz bardzo łatwo przeskalować wykres przez podanie offsetu dB w okienku "Scaling" w zakładce "Drivers".
Oczywiście trzeba to zrobić dla każdego głośnika."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
Skomentuj