A masz może wersję BJT(o ile dobrze pamiętam nazwę) BG1 2020? To będę składać najpierw, a zanim swojego MOSFET poskładam to trochę wody w pewnej rzece z dodatkami z czajki :P upłynie...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kilka bardzo prostych wzmacniaczy, zasilaczy - lutowanie na ekranie :D
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Tak jak pisałem - nie brumi a przynajmniej nie na tyle żeby to było słyszalne z metra.
Ten makaron jak widzisz jest mocno rozrzucony. Kable i transformatory zostały tak ułożone, żeby nie brumiło.
Rozumiem że cenisz sobie estetykę, jeśli uraziły Cię moje fotki to przepraszam
To jest dział "W trakcie budowy..." i wątek :... lutowanie-na-ekranie" Więc możesz się spodziewać więcej nieestetycznych bebechów.
Zdaje sobie sprawę jak to wygląda, żona mi to mówi wystarczająco często :biggrin:
Pokaż zdjęcia swoich konstrukcji. Z chęcią pooglądam i może się czegoś nauczę.Last edited by WitekB; 24.09.2020, 12:19.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez WitekB Zobacz postaRozumiem że cenisz sobie estetykę, jeśli uraziły Cię moje fotki to przepraszamhttps://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
:D
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaW najblizszym czasie (oraz juz od jakiegos tygodnia) bedzie ze mna dosc ciezki kontakt, spie po 4-5h dziennie niestety
rysiu126
Te dwie zintegrowane plytki do wzmacniaczy (SR oraz BOLT) - nie sa to prawdziwe w pelni zbalansowane konstrukcje (np takie jak sansui ALPHA etc), bedzie to wzmacniacz zbalansowany mostkowy. Dlatego dorysowalem sobie szybko odpowiedni preampik do takiego zestawu bo niestety narazie nie posiadam zbalansowanego zrodla sygnalu.
Sa zalety ale sa tez i wady takiego rozwiazania, trzeba polutowac i posluchac. Udalo sie wcisnac na plyte zabezpieczenie glosnikowe na mosfecikach takze oraz duzo LEDow
{Pozdr
Borys, oraz inni bardziej obeznani w temacie: co yĹlicie o zasileniu tych pĹytek porzÄ dnÄ przetwornica (lub dwiema) z symetrycznym zasilaniem? Mam sprawdzone ukĹady od goĹcia z Arabii (Micro Audio).
Last edited by arczar; 30.11.2021, 07:13.
Skomentuj
-
Opis jak podłączyć wybrane moduły jest tutaj - https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...oku#post655244
Schematy nigdy nie były udostępnianie. PCB nie ma możliwości zakupu. Jedynie wybrane gotowe moduły. W przypadku zainteresowania zapraszam na PW.
Skomentuj
Skomentuj