Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka bardzo prostych wzmacniaczy, zasilaczy - lutowanie na ekranie :D

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A masz może wersję BJT(o ile dobrze pamiętam nazwę) BG1 2020? To będę składać najpierw, a zanim swojego MOSFET poskładam to trochę wody w pewnej rzece z dodatkami z czajki :P upłynie...

Skomentuj

Mam BG1 w wersji BJT i MOSFET

Skomentuj

estetykę sobie cenie , ale najważniejszy jest mały poziom szumów i brumu a to wygląda na generator zakłóceń.
        Last edited by nowy666; 24.09.2020, 11:39.
        https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
        :D

Skomentuj

Tak jak pisałem - nie brumi a przynajmniej nie na tyle żeby to było słyszalne z metra.
          Ten makaron jak widzisz jest mocno rozrzucony. Kable i transformatory zostały tak ułożone, żeby nie brumiło.
          Rozumiem że cenisz sobie estetykę, jeśli uraziły Cię moje fotki to przepraszam
          To jest dział "W trakcie budowy..." i wątek :... lutowanie-na-ekranie" Więc możesz się spodziewać więcej nieestetycznych bebechów.
          Zdaje sobie sprawę jak to wygląda, żona mi to mówi wystarczająco często :biggrin:
          Pokaż zdjęcia swoich konstrukcji. Z chęcią pooglądam i może się czegoś nauczę.
          Last edited by WitekB; 24.09.2020, 12:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez WitekB Zobacz posta
            Rozumiem że cenisz sobie estetykę, jeśli uraziły Cię moje fotki to przepraszam
            bez przesady, krytyka jest motywująca , powodzenia :thumbup:
            https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
            :D

Skomentuj

Witam serdecznie. Czy jest możliwość zamówienia płytek PCB do Bolt XLR? Jeśli tak, to czy mój pomysł wykonania zbalansowanej osmiokanalowej końcówki mocy z tych modułów ma szansę na powodzenie? Pozdrawiam serdecznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                W najblizszym czasie (oraz juz od jakiegos tygodnia) bedzie ze mna dosc ciezki kontakt, spie po 4-5h dziennie niestety

rysiu126
                Te dwie zintegrowane plytki do wzmacniaczy (SR oraz BOLT) - nie sa to prawdziwe w pelni zbalansowane konstrukcje (np takie jak sansui ALPHA etc), bedzie to wzmacniacz zbalansowany mostkowy. Dlatego dorysowalem sobie szybko odpowiedni preampik do takiego zestawu bo niestety narazie nie posiadam zbalansowanego zrodla sygnalu.
                Sa zalety ale sa tez i wady takiego rozwiazania, trzeba polutowac i posluchac. Udalo sie wcisnac na plyte zabezpieczenie glosnikowe na mosfecikach takze oraz duzo LEDow

{Pozdr
                Czy bolt XLR bezproblemowo zadziała ze zbalansowanym DAC z regulacją głośności- bez PRE i bez potencjometru na wejściu(np. o BG1 gavron04 pisze, że bez potencjometru jest brum)? Jaka jest czułość i impedancja wejściowa?

Borys, oraz inni bardziej obeznani w temacie: co yślicie o zasileniu tych płytek porządną przetwornica (lub dwiema) z symetrycznym zasilaniem? Mam sprawdzone układy od gościa z Arabii (Micro Audio).
                Last edited by arczar; 30.11.2021, 07:13.

Skomentuj

OT: Edycja postu rozwala polskie znaki. Poprawiłem je ręcznie i wygenerował inne krzaki...

Skomentuj

Czy jest gdzies dobra dokumentacja, przynajmniej schematy, do tych plytek Borysa? Zasilacze,plytka terminali wzmacniacza, zabezpieczenia? Fajne rzeczy.

Skomentuj

Opis jak podłączyć wybrane moduły jest tutaj - https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...oku#post655244

Schematy nigdy nie były udostępnianie. PCB nie ma możliwości zakupu. Jedynie wybrane gotowe moduły. W przypadku zainteresowania zapraszam na PW.
                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czaruję...
                      X