Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DAC PCM56, PCM61 i inne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lokiec3, jak masz PCB uszkodzone to mogę Ci wysłać nowe, mam zapas.
    Co masz na myśli mówiąc "wejście selektora"? Wejście I2S? Jeżeli tak, to nie powinno mieć to wpływu na zasilanie.

Kondensatory są w kolejności 10n. 100n, 1u i 10u wszędzie z wyjątkiem jednego miejsca gdzie była podmianka i to już było opisywane w wątku :)

Osoby, które składają z kitu na pewno mają 3V3, pierwsza osoba, która składała z BOMu straciła AD1896 bo w BOMie był błąd, dlatego mówiłem żeby sprawdzić :)

Skomentuj

Holgin z tego co ostatnio odpaliłem to chyba wszystko już działa jak należy. Do końca jeszcze nie przetestowałem bo zajęty jestem innymi rzeczami. Dzięki za troskę. Jak go skończę i wrzucę do obudowy to się pochwalę na pewno. Ps jeszcze nie testowałem, ale wymyśliłem wybór źródła na prostym czteropozycyjnym przełączniku obrotowym tyle, że musi mieć dwa tory. Jak to złożę i będzie działać to opiszę. Pozdrawiam.

Skomentuj

Jeżeli mówisz o przełączniku do mojego selektora I2S, to tak, da się zrobić jak mówisz, robiłem coś takiego :) dwa tory, cztery pozycje.

Skomentuj

O twoim selektorze właśnie mówię. Pozdrawiam.

Skomentuj

Jaki użyć rezystor konwersji ? 220 ohm będzie ok dla SRPP?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Wreszcie DAC zagrał z moim klonem E450. Holgin jak czytasz to wielkie dzięki za projekt. Jeszcze takiego czegoś nie słyszałem. No miód na serduszko. Mam do testowania kilka utworów, najlepszy z nich dla mnie jest "Mad about you" Stinga. Tam jest taki motyw grany na skrzypkach, ale szarpaniem strun. Idzie to w prawym kanale. To tej pory ten dźwięk wychodził ok pół metra przed kolumnę. Dziś wyszedł z półtora metra. Ps a sterowanie selektorem przełącznikiem dwusekcyjnym, czteropozycyjnym działa znakomicie. Jak zamknę budę to wstawię fotki. Pozdrawiam.

Skomentuj

A nie wiecie może dlaczego telefony nie widzą tego modułu bt:
                https://allegro.pl/oferta/modul-blue...AaAtTuEALw_wcB

Moduł pokazuje, że gotowy do sparowania, ale, żaden telefon go nie widzi. Od czego zacząć sprawdzanie.
                Dzięki pozdrawiam.

Skomentuj

@lokiec3

A powiesz jakie to wydanie CD tego Stnga - The Soul Cages?

Skomentuj

Nie to jakiś składak, ale kawałki z Soul cages brzmią wybornie. Pozdrawiam.

Skomentuj

Dzięki.

Skomentuj

Czaruję...
                      X