Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A jakie to ma mieć serduszko? :wink: znaczy głośniczki :)

Skomentuj

hds 180 exc + xt25
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

melisław, to jest kopia pewnych monitorow z dzialu gotowych konstrukcji - tam to dobrze wyglada wiec tutaj tez sie sprawdzi ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          melisław, to jest kopia pewnych monitorow z dzialu gotowych konstrukcji - tam to dobrze wyglada wiec tutaj tez sie sprawdzi ;]
          Nawet wiem których Wiem, domyśliłem się, zresztą już gdzieś wspominałeś że będziesz tak robić... Tylko nie wiedziałem jakie przetworniki... Myślałem że coś z morelkiem bo wspominałeś że ci się podoba... Chyba że to nie dla ciebie

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
            Chyba że to nie dla ciebie
            dokladnie :P

Skomentuj

do mnie to przypadkiem nie było;>
              też chyba wiem na jakiej konstrukcji się wzorowałęś :mrgreen:

Skomentuj

a no chyba zle klinalem :roll:

Skomentuj

No to może się pochwale jakom fajniutką obudowe dostałem...

Najprawdopodobniej będzie tam jakiś malutki bardzo budżetowy wzmacniaczy.... [koszt max 50 PLN] Myślałem nad jakim tadzikiem ale jakoś nie wiem co którego wziąć.... ma ktoś jakieś pomysły?

Skomentuj

2030, 2040, 2052, 1554 itp. ja wsadzilbym 2052 jak ci sie nudzi to od razu wiecej kanalow.. aha i dosc oplacalny bylby tu mostek i zasilanie symetryczne poniewaz jest o wiele mniej elementow ai jakosc i moc lepsza

Skomentuj

pizdzik, dokładnie jak n_omyzs, mówi :razz: Ja dziś musiałem skorzystać ze wzmaka ,,awaryjnego" bo mój pożyczyłem kumplowi a bez muzy to się nie da żyć i zrobiłem coś takiego na szybkiego: http://img48.imageshack.us/my.php?image=123lx5.jpg Wzmacniacz na TDA 1554Q, dziś odpaliłem go pod trafem(ostatnio na zasilaczu od kompa) widocznym na foto i się zdziwiłem że to tak potrafi grać :mrgreen:

Skomentuj

Kolejne zdjęcia z produkcji:

Skomentuj

No, otwory troche krzywe, ale ogólnie fajnie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                            otwory troche krzywe
                            Troszkę za małe wyciąłem i musiałem nadrobić tarnikiem.
                            Lepiej za małe, niż za duże. Wstyd się przyznać, ale to drugie fronty do tych kolumn. W pierwszych wyciąłem za duże otwory i nie dało się głośnika przykręcić :razz:

Skomentuj

bart210, a co to za patent z bocznymi ściankami ? :?: :shock:

Skomentuj

bart210, ale widać otwory pod B-R masz ładnie wycięte ... Co się stało? Źle cyrkiel do frezarki ustawiłeś?

Skomentuj

wysokość pewnie 39-40 :wink: :?: ile dałeś głebokości ? u mnie jest 25 cm na zewnątrz . btw czemu zrobiłeś tak że wystają ci płyty około 1mm ? i czym sklejałeś ?
                                  fajne skrzyneczki , z tymi zaokrągleniami to dobry pomysł :?: nie będzie problemów przy fornirze :?: pytam bo sam robie , i chyba jednak kupie ten fornir a chciałbym też na półokrągło , te ścięcia u góry to też frezarka?
                                  pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemysl
                                    z tymi zaokrągleniami to dobry pomysł nie będzie problemów przy fornirze
                                    zobacz monitory mojej produkcji - kilka razy zaokraglalem i ladnie sie polozyl nawet dab
                                    Zamieszczone przez Warg
                                    co to za patent z bocznymi ściankami ?
                                    faktycznie scianki cos cienkie i mocno wpuszczone - czyzbys mial zamiar tam dolozyc boczki z drewna?;>

fajnie wygladaja te szesciokatne otwory pod glosnik :mrgreen:

[ Dodano: 2008-11-17, 21:10 ]
                                    aha bym zapomnial - moje kolumny wrocily przed chwila polakierowane. trche w zlym czasie bo musze sie uczyc. ale pewnie do konca tygodnia je zmontuje :mrgreen:

Skomentuj

bart dobrze radze zrob sobie te podstawki ze 2 razy grubsze i nasyp do tych rurek piachu jakies 20-30 cm :) stabilnosc bedzie milion razy lepsza :P

Skomentuj

taka fotka na szybko atrapa skrzynki z pianki pod panele sklejona na taśme malarską i przyłożone do nich głośniki ...

a tu sama buda żeby można było zobaczyć proporcje

no i wymiary
                                        wysokość 365 mm
                                        szerokość 200 mm
                                        głębokość 300 mm
                                        troche krowiaste :o :P

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                          Co się stało? Źle cyrkiel do frezarki ustawiłeś?
                                          Nie można było użyć fabrycznego cyrkla bo za mała średnica. Zrobiłem cyrkiel z kawałka sklejki. Jak wcześniej wspomniałem, poprzednie fronty były źle wycięte. Tym razem wolałem wyciąć mniejsze otwory i poprawić tarnikiem.
                                          wysokość pewnie 39-40 :wink: :?: ile dałeś głebokości ? u mnie jest 25 cm na zewnątrz
                                          Wysokość dokładnie 371mm, głębokość 286mm. Wszystko kleiłem wikolem i "ściągnąłem" kilkoma wkrętami.
                                          nie będzie problemów przy fornirze :?: pytam bo sam robie , i chyba jednak kupie ten fornir a chciałbym też na półokrągło , te ścięcia u góry to też frezarka?
                                          Nie będzie problemów z fornirem bo forniru.... nie będzie :) Ścięcia zostały zrobione tarnikiem. Kilka machnięć i efekt widoczny na zdjęciu.
                                          faktycznie scianki cos cienkie i mocno wpuszczone - czyzbys mial zamiar tam dolozyc boczki z drewna?;>
                                          No i Paweł popsuł niespodziankę :razz:
                                          Zamieszczone przez n_omyzs
                                          bart dobrze radze zrob sobie te podstawki ze 2 razy grubsze i nasyp do tych rurek piachu jakies 20-30 cm :) stabilnosc bedzie milion razy lepsza :P
                                          Podstawki zostawię takie jakie są. Grubość jest celowo dobrana. Nad piaskiem zaczynam się poważnie zastanawiać bo same podstawki są bardzo lekkie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X