Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

C158 miałem ale sprzedałem, CELLa 12cm stroiłem i bardzo mi się podobał, C173 słuchałem w niejednej konstrukcji i bardziej podobał mi się jednak CELL.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Spoko, nie ma żadnej przeszkody w wymianie C173 na CELL :)

Na razie jednak trzeba posłuchać.

Skomentuj

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
        Tylko zastanawiam sie czy będzie duża różnica na basie przy 4 krotnej roznicy w cenie.
        No na pewno nie będzie 4krotna to oczywiste .
        Cena jest wysoka ale też skala produkcji tego na pewno jest mniejsza od SS , sam koszt produkcji jest pewnie większy .
        Jak byś policzył koszt wytworzenia (również weź pod uwagę R&D, potrzebę wykonania zupełnie od zera różnych części czy nawet maszyn do produkcji ) SS i CELL-a i porównał do ceny to nie był bym zdziwiony, że wyszło by mimo wszystko na korzyść accu :)
        Też tak uważałem, że accuton dopindala ceny z sufitu i większości przypadków tak jest ale ma te kilka dobrych za które warto sięgnąć głębiej do kieszeni .

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
        Sredni to ok jest to najlepszy glosnik accu i tutaj nie ma co gadac
        Najlepszy z ceramików :)
        Są jeszcze diamentowe CELL-e , Tidal pokazywał kolumnę na nich już ale nie ma ich na stronie accu (może i dobrze bo pewnie będzie to level cenowo wyżej niż stare diamenty )

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        średniak CELL
        Niska średnica jest chyba jednak lepsza z C173 , CELL ma natomiast przewagę na górze .
        Zawsze jakiś kompromis :)

Skomentuj

kto zgadnie - odkryje - rozpozna co to za głośnik niskośredniotonowy:
          1. nikt na nim nie robił tu konstrukcji
          2. świetne zejście na basie w 12-14 litrach
          3. cena poniżej 120PLN
          4. dostępny w kraju
          5. znany producent
          ? :)
          Last edited by Przemek; 28.01.2016, 19:19.

Skomentuj

Nie na temat...
            Alphard? Ale Ad2 nie pasuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
              kto zgadnie - odkryje - rozpozna co to za głośnik niskośredniotonowy:
              1. nikt na nim nie robił tu konstrukcji
              2. świetne zejście na basie w 12-14 litrach
              3. cena poniżej 120PLN
              4. dostępny w kraju
              5. znany producent
              ? :)
              Tonsil 17/100 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                Tonsil 17/100 ?
                Pewnie nie ten, ale nie zmienia to faktu, ze to nadal bdb glosnik :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Pewnie nie ten, ale nie zmienia to faktu, ze to nadal bdb glosnik :)
                  Fakt, poz 1 nie zgadza się bo Ty coś na nim modziłeś ....

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    Są jeszcze diamentowe CELL-e
                    Miałem Tweter diamentowy accu du...y nie urwał

Skomentuj

No tak diamentowe ale to poza zasięgiem ceny kosmos.
                      Ale wtedy to trzeba miec tez reszte toru z wysokiej pułki.
                      Az tak filmowac to sie nie bede.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nowy1 ty miales do tych swoich starych accu ktore sprzedales podpiete na niskie icepowery a na sredniowysokie lampy i jak to razem chodzilo i sie zgrywalo.

Skomentuj

nadal mam te icepowery 500w bas super ,zero podbarwieni szybki a za razem zwarty

P.S są do sprzedania :)

Skomentuj

Ja mam 1000W i sie zastanawiam nad rozdzieleniem a na sredniowysoki jakaś lampe ale nie wiem jaka.

Skomentuj

Macie może jakieś propozycję co można by zastosowa w przyzwoitej cenie😀

Skomentuj

Do accutonów Set

Skomentuj

Na razie robie na seasach excelach na gorze millenium jedwabny.
                                A pozniej bede robil na accu.
                                Set moze jakas firme proponujesz jak bym duży budżet to wziął bym od ciebie bo dizajn przemawia do mnie bardzo.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  W temacie kolumn, gdyby ktoś chciał się pośmiać z pewnej firmy która tak odpowiada na zapytanie ofertowe w temacie budowy kolumn na podstawie ProAc R 2.5, cytuję :

Wykonanie klona tych kolumn jest praktycznie niemożliwe, bo głośniki, które były tam stosowane, są od dawna niedostępne. To ponad dwudziestoletnia konstrukcja. Niskośredniotnowce w tej specyfikacji są nie do kupienia, a współczesna wersja wysokotonowego SS D2012 też jest zmieniona, w dodatku produkowana przez inną firmę.
                                  Dodam też, że nie widzę sensu budowania akurat takiej kolumny - to konstrukcja mocno przestarzała, nie dorównująca możliwościom brzmieniowym współczesnym kolumnom.

Zabawne traktowanie klienta:)

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Dobra, zaś się narażę - co w tym śmiesznego? Pierwsze co się rzuca w oczy, to nadzwyczajna gramatyka i ortografia, której próżno szukać u innych przedstawicieli firm. No ale rozumiem, że chodzi o te 2-drożne kolumny, które niczym się nie wyróżniają? Zauważ, że to jest zapewne jego opinia jako projektanta, który niejedno stworzył.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Też chciałem zapytać co tutaj jest śmiesznego..

Skomentuj

Nie na temat...
                                        to śmiesznego, ze piszę do firmy która się profesjonalnie tym zajmuje..wykładam 20tyś i chce zamówić pięć par tego typu paczek, a gość mi jako klientowi mówi że to nie ma sensu bo to przestarzała konstrukcja :). To tak jakby pójść do salonu Fiata i usłyszeć od doradcy klienta: proszę iść do BMW bo fiat to marne i leciwe konstrukcje. Jak dla mnie kabaret.

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                                          Nie na temat...
                                          to śmiesznego, ze piszę do firmy która się profesjonalnie tym zajmuje..wykładam 20tyś i chce zamówić pięć par tego typu paczek, a gość mi jako klientowi mówi że to nie ma sensu bo to przestarzała konstrukcja :). To tak jakby pójść do salonu Fiata i usłyszeć od doradcy klienta: proszę iść do BMW bo fiat to marne i leciwe konstrukcje. Jak dla mnie kabaret.
                                          to nie jest śmieszne tylko godne pochwały, najzwyczajniej w świecie wygląda na to, że nie chce Cię jak masa innych dzisiejszych ....nabić w butelkę
                                          co do podsumowania tych kolumn po prostu napisał prawdę i tyle :) szmat czasu upłyną i za te pieniądze można zbudować porządnego :)
                                          Last edited by bawolek; 01.02.2016, 17:43.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X