Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To nie wygląda na pędzel :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
      To nie wygląda na pędzel :cool:
      Trzeba malowac jedna strone dziennie (albo jedna strone rano i kolejna wieczorem), jak sie naleje troche lakieru to sie sam rozplywa, boki palcem obetrzec i jest git.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Było polerowane?

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
          Trzeba malowac jedna strone dziennie (albo jedna strone rano i kolejna wieczorem), jak sie naleje troche lakieru to sie sam rozplywa, boki palcem obetrzec i jest git.

Jakiś tutek by się przydał bo wygląda przednio!!!
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Co to za lakier?

Skomentuj

blyszczacy od dawna mnie zniechecal... ale teraz narobiles mi ochoty na wysoki polysk

Skomentuj

Nie na temat...
                Oddał gdzieś do lakiernika a teraz w pręta leci, że pędzlem malował :flapper:

Skomentuj

Da się ale jest to upierdliwe, gratulacje.

Skomentuj

Hheh tutaj sprawa jest prosta, nastepnym razem nakrece film telefonem
                    Nic nie polerowane, lakier ponizej.

Z tego co pamietam jest dosyc podobny w zapachu do lakierow duluxa (ktorych uzywalem w Polsce z 10 lat temu).

Tutorial:
                    1. ''Malowanko'' ustawic poziomo
                    2. W okolicy krawedzi malowac w kierunku od srodka na zewnatrz (moze byc ''ze skosa"), na koniec wyrownac powloke rownoleglymi, powolnymi ruchami prostoliniowymi. Lakieru dajemy duzo tak zeby sie pozniej rozlal.
                    3. Jak nam cos wyjedzie lakieru na pionowe scianki --> wytrzec palcem (delikatnie jadac ku gorze) a pozniej o spodnie :)
                    4. Malujemy przed robota i po robocie tak ze za 3 dni mamy nalozona jedna warstwe.

Najbardziej wkurzajace sa te male bombelki powietrza ale z czasem pekaja i powierzchnia sie wyrownuje.

Skomentuj

Malowanko skonczone, pendzel robi robote
                      Troche ''syfkow'' zostalo na powierzchni ale chyba nawet nie bede tego ruszal bo mi sie nie chce.

Jaki to fornir?
                      Last edited by Birofil; 09.03.2016, 20:32.

Skomentuj

Na moje oko palisander rio, mam identyczny.
                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Też tak mi na taki wygląda.

Skomentuj

Chyba modyfikowany na flizelinie :-) mam identyczny

Skomentuj

Na bocznej ściance widać chyba chropowatość/bąble/ pył ?!
                              Czy to odbicie baranka na ścianie :) ?

Skomentuj

Rfck
                                To jest odbicie. Generalnie metoda jest prosta, czasochlonna i bardzo efektywna. Pistoletem trzeba by malowac z 6x dla takiego samego efektu wiec pewnie trwalo tez 3-4 dni.

Skomentuj

A jak poradziłeś sobie z kurzem i w jakiej temperaturze schło? u mnie poliuretan w takiej warstwie się zgazowywał :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                    Rfck
                                    To jest odbicie. Generalnie metoda jest prosta, czasochlonna i bardzo efektywna. Pistoletem trzeba by malowac z 6x dla takiego samego efektu wiec pewnie trwalo tez 3-4 dni.
                                    Podziwiam efekt Jednak osobiście nie lubię takiego połysku nie mniej jednak efekt który osiągnąłeś jest naprawdę świetny!
                                    Jakbyś zrobił tutorial ze zdjęciami albo z filmikiem na pewno wiele osób by skorzystało bo mało kto posiada pistolet+kompresor a do tego jeszcze trzeba umieć się nim posługiwać.
                                    BTW, będą jakieś podstawki pod te monitorzyska :)?

Skomentuj

Skomentuj

Co to będzie ? :)

Skomentuj

Hheh tutaj sprawa jest prosta, nastepnym razem nakrece film telefonem
                                          Nic nie polerowane, lakier ponizej.

Z tego co pamietam jest dosyc podobny w zapachu do lakierow duluxa (ktorych uzywalem w Polsce z 10 lat temu).

Tutorial:
                                          1. ''Malowanko'' ustawic poziomo
                                          2. W okolicy krawedzi malowac w kierunku od srodka na zewnatrz (moze byc ''ze skosa"), na koniec wyrownac powloke rownoleglymi, powolnymi ruchami prostoliniowymi. Lakieru dajemy duzo tak zeby sie pozniej rozlal.
                                          3. Jak nam cos wyjedzie lakieru na pionowe scianki --> wytrzec palcem (delikatnie jadac ku gorze) a pozniej o spodnie :)
                                          4. Malujemy przed robota i po robocie tak ze za 3 dni mamy nalozona jedna warstwe.

Najbardziej wkurzajace sa te male bombelki powietrza ale z czasem pekaja i powierzchnia sie wyrownuje.
                                          Przy swoich konstrukcjach stosowałem i stosuję nadal tę metodę z pędzla :) :) na lakierze Duluxa chociaż teraz to już czasu brak na wszystko. Co do kwestii punktu 3 to dodatkowo polecam przetarcie mokrą ale nie ociekającą z wody szmatką. Tak czy inaczej gratuluję bardzo ładnie wyglądających, polakierowanych obudów. Chyba gdzieś na forum opisywałem tą metodę przy swoich monitorach na przetwornikach STX opartych o projekt Lusztiego.

Pozdrawiam.
                                          Last edited by drapik; 13.03.2016, 14:07.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X