Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
    jaro444
    Fajny zestawik. Ja mam jedno pytanie, jak ci sie ten RS28A spisuje ? Np takie szybkie porownanie do jakiejs szmacianej wysokotonowki, moze od SB (jezeli miales).

Pozdr
    Dziękuję

Mam zestaw Zephyr YB Audio (swoją drogą bardzo fajna kolumna) na Satori TW29RN-B. Na szybko nic nie porównam. Nowe paczki słuchałem u Krzyśka, w jego pomieszczeniu.
    Co rzuciło mi się w uszy to dobra stereofonia i duża rozdzielczość.

Jak skończę budować nowe paczki to skończy się zapewne dłuuuugimi odsłuchami.
    Co pewne - nowe kolumny (w tym RS28A) doskonale pokazywały różnice w kablach IC, wzmacniaczach, źródłach. Czyli jest szansa, że grać będą fajnie :)

Skomentuj

Na kilka paczek powinno styknac :p

Skomentuj

Borys

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Na kilka paczek powinno styknac :p
          Oby na moje ci starczyło :flapper::thumbsup:

Skomentuj

chyba finalna konfiguracja (a było ich trochę - niektóre tajne przez poufne z różnych względów )

frez no wysoki idealny pod średniak trochę za duży ...

i problem które wcześniej przynajmniej częściowo rozwiązywała tuba ...

4cm różnicy , pochylenie odpada ...

ale na wszystko znajdzie się rada :)

Skomentuj

Ten projekt prawdopodobnie pojawi się na forum z większym opisem. Na chwilę obecną prezentuje połowiczną część za którą jestem odpowiedzialny: Projekt i wykonanie obudowy wzmacniacza lampowego inspirowanego Auris Audio.

Wykończenie: skaj, lite drewno: Okume w olejowosku.

Waga samej obudowy ~13kg

Skomentuj

bedzie skonczone do konca roku?
                chetnie bym fotki w kalendarzu widzial

- - - - - aktualizacja - - - - -

efekt bardzo ladny. szkoda tylko ze na 4-tej, ostatniej czesci :(
                jade szukac farby bo sie skonczyla

Skomentuj

Dzisiejsze odsłuchy i pomiary Satori 3-way Piotra F.

Druga zwrotka zlutowana.

Zwrotka i symulacja

Pomiar

Zmniejszyłem testowo litraż obudowy przez zatkanie części komory w górnej części kolumny (za komorą średniaka), co spowodowało zabranie 15 z 55l.
                  Jak dla mnie WO24P-8 lepiej czuje się jednak w 40l niż 55l....
                  Jakoś to niskie zejście mnie nie ujęło. :)

W tych 40l bas zaczął grać wreszcie mięsiście, bo w tych 55l to jak dla mnie jest takie audiofilskie pitu-pitu :flapper:
                  Last edited by pawel_luk1; 16.11.2017, 19:57.
                  "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                  JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Witam zawsze można tą komorę zakleić :)

Skomentuj

Widzę, że śmiało można zacząć robić kolumny 3x Satori . :) Szacunek, ze umieściliście schemat , czego nie powiem o innych
                      Piotrze kiedy będę mógł ich posłuchać u Ciebie? Moje obudowy już wykonuje firma zajmująca się tego typu zamówieniami Do 10 grudnia powinny gotowe kolumny stać u mnie w domu .

Skomentuj

Wszystko w rękach Pawła. :)

Pawel_luk1 wielkie dzięki.

Skomentuj

Skomentuj

kamien?
                            brzmienie nie bedzie za zimne i za twarde? :p

Skomentuj

Będę słuchał Black Metalu :lol:

Skomentuj

Powoli do przodu :mellow:

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                  Ten projekt prawdopodobnie pojawi się na forum z większym opisem. Na chwilę obecną prezentuje połowiczną część za którą jestem odpowiedzialny: Projekt i wykonanie obudowy wzmacniacza lampowego inspirowanego Auris Audio.

Wykończenie: skaj, lite drewno: Okume w olejowosku.

Waga samej obudowy ~13kg

Żółwik,

Super robota! pokażesz srodek
                                  U mnie wyszło to tak

Skomentuj

a ja dzisiaj macalem pierwowzor!
                                    pozniej wrzuce fotki

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                                      Dzisiejsze odsłuchy i pomiary Satori 3-way Piotra F.

Druga zwrotka zlutowana.

Zwrotka i symulacja

Pomiar

Zmniejszyłem testowo litraż obudowy przez zatkanie części komory w górnej części kolumny (za komorą średniaka), co spowodowało zabranie 15 z 55l.
                                      Jak dla mnie WO24P-8 lepiej czuje się jednak w 40l niż 55l....
                                      Jakoś to niskie zejście mnie nie ujęło. :)

W tych 40l bas zaczął grać wreszcie mięsiście, bo w tych 55l to jak dla mnie jest takie audiofilskie pitu-pitu :flapper:
                                      Mały update dla zainteresowanych. Te wykresy dotyczą 62l i 45l, a nie 55l i 40l.
                                      Wystąpił mały problem spowodowany lekko głębszym stanem faktycznym w stosunku do stanu projektowanego :biggrin:
                                      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                                        Mały update dla zainteresowanych. Te wykresy dotyczą 62l i 45l, a nie 55l i 40l.
                                        Wystąpił mały problem spowodowany lekko głębszym stanem faktycznym w stosunku do stanu projektowanego [emoji3]
                                        Piotr pewnie kupił metròwkę w Biedrze [emoji23]
                                        A tak poważnie kolumny mogą być 1/3 mniejsze z 65 na 40L.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
                                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
                                          Piotr pewnie kupił metròwkę w Biedrze [emoji23]
                                          A tak poważnie kolumny mogą być 1/3 mniejsze z 65 na 40L.

Ta, jasne. 1/3 mniejsze.... Nie poszalejesz. A komora średniaka? 12-13L.
                                          Do tego średnica woofera determinuje szerokość kolumny....
                                          Last edited by pawel_luk1; 19.11.2017, 21:06.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X