Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz postaJakie piękne proste skrzynki
Gdyby były płytsze a głośniki umieszczone od samej góry, wyglądały by zwyczajnie, czyt. "marketowo".
Oczywiście umieszczenie głośników niżej czy wyżej, ma też wpływ na dźwięk.
Skomentuj
-
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaJakieś porównanie do amanero będzie?0 mają bardziej okrągłe brzuszki co jest lepiej odbierane w systemie jak zniekształcenia lampy a natomiast bardziej wyprostowane 1 nadają w systemie niebywałą precyzje , poważniej mówiąc Taz sam pewnie coś więcej powie jak bardziej przetestuje
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz postaJakie piękne proste skrzynki, łączenie na 45 stopni?
Zamieszczone przez marian Zobacz postaŁadne, ponieważ są głębokie i głośniki są lekko "opuszczone"Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaKolejny projekt,
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaFajna cewka na niskotonowym, jeszcze takiej na "za małej szpulce" nie widziałemAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Orientuje się ktoś w działaniu DSP w KD?
Usiłuję przywrócić do żywych pewnego Onkyo i za pierwszym DSP Crystal CS493263 (to zastosowanie oczywiste - dekodowanie formatów) jest jakiś kolejny z Motki, na tym drugim gubi się sygnał DATA I2S i nie trafia na DAC (który był spalony), podpiąłem do tego pierwszego DSP Crystal zewnętrzny DAC po I2S i to gra, tylko nie wiem czemu do sygnału przenika jakiś syf, jakby cyfrowe brzęczenie, jest ono, gdy obecny jest sygnał wejściowy, gdy zatrzymam dźwięk to jest cisza (wchodzi przez SPDIF na układzie AK4112A).
No i po co ten drugi DSP jest?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaMam jeden kolor całego zestawuI druga sprawa, żebym nie miał choinki z płytek jak co niektórzy z Irlandii
Na ZZ dla PVC o ile wszystko pójdzie po mojej myśli zrobi się zielony zestaw :)i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zibii Zobacz postaJak to gra basu wystarczy 😉.
Zamieszczone przez zibii Zobacz postaTe absorbery w rogach z czego robiłeś z wełny czy pianki bo chodzi mi coś podobnego po głowie i się zastanawiam czy jest duży wpływ na plus z nimi.
Po założeniu absorberów uspokoił się bas, poprawiła się równowaga tonalna. Sporo się jeszcze zmieniło po założeniu dyfuzoro-absorberów po bokach.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNo kurde, pisz jak tylko będziesz już coś o nim wiedział.
Mam chrapkę na niego od dłuższego czasu
Więc tak, subwoofer gra juz kilka dni w aucie.
Słuchałem też WO24 w 3way i moim zdaniem oba głośniki mają podobny charakter.
Głośnik nie przeciaga w aucie. Wszystko jest w punkt. Nie buczy.
Charakter ma miękki, tzn. uderzy ale nie jak estrada tylko tak płynnie miękko a jednocześnie szybko. Odwrotnie jak mój Scan 30W, który gra twardo.
Jako głośnik do SQ w aucie jak najbardziej ten SB Acoustic.
Słuchałem to też w closed w domu. W aucie najniższe częstotliwości podbija kubatura auta natomiast w domu nie nadaje się w closed. Czuć brak tych najniższych rejestrów. Zdecydowanie do domu próbował bym w bass-refleks.
Ogólnie fajny głośnik. Pierw nie podobał mi się ten miękki charakter ale im więcej słucham tym bardziej mi się podoba.
Jak poczytasz wpisy Yoshiego na temat basu z SB Acoustic to moje zdanie jest podobne.
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu TapatalkaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Taka ćwiczebna w ramach nauki z TL ze sklejki + wiórowa na boki , góra Tonsil GDWK 10/80 dół Nokia LPB 130 z odzysku długość 125 cm.
Ulep z tego co było w piwnicy na razie jedna sztuka w fazach testu , odsłuchy na ściśniętej obudowie są obiecujące trzeba dopieścić tłumienie i rozbudować filtr ...
W imię nauki yeeeah
Skomentuj
Skomentuj