Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolejny projekt, tym razem na Morelu ST1048 oraz Seasie Excel W18E001 opuścił moje progi :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jakie piękne proste skrzynki, łączenie na 45 stopni?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
        Jakie piękne proste skrzynki
        Ładne, ponieważ są głębokie i głośniki są lekko "opuszczone" :)
        Gdyby były płytsze a głośniki umieszczone od samej góry, wyglądały by zwyczajnie, czyt. "marketowo".
        Oczywiście umieszczenie głośników niżej czy wyżej, ma też wpływ na dźwięk.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
          Ruszyło, nareszcie :)

Jakieś porównanie do amanero będzie?

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
            Jakieś porównanie do amanero będzie?
            Podobno na Tazanero 0 mają bardziej okrągłe brzuszki co jest lepiej odbierane w systemie jak zniekształcenia lampy a natomiast bardziej wyprostowane 1 nadają w systemie niebywałą precyzje , poważniej mówiąc Taz sam pewnie coś więcej powie jak bardziej przetestuje

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
              Jakie piękne proste skrzynki, łączenie na 45 stopni?
              Dziękuję :) Tak, łączenia są na 45 stopni.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Ładne, ponieważ są głębokie i głośniki są lekko "opuszczone"
              Coś w tym jest, chwilę ze znajomym posiedzieliśmy nad rysunkami 3D aby wybrać odpowiednią formę. Generalnie są to kolumny do sypialni :) W salonie u znajomego stoi także mój zestaw na Morelu ET338, magnezowym Seasie Excelu W15 i Aluminiowym Seasie L22.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Kolejny projekt,
                Fajna cewka na niskotonowym, jeszcze takiej na "za małej szpulce" nie widziałem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                  Fajna cewka na niskotonowym, jeszcze takiej na "za małej szpulce" nie widziałem
                  Podobnież cewki na walcu a nie na szpuli mają mniejsze zniekształcenia. Są ciut droższe, bo mają więcej grubszego drutu dla mniej więcej tej samej rezystancji. Czy gra warta świeczki...nie wiem :)

Skomentuj

Excel zasługuje na powietrzną

Skomentuj

LuSzTi
                      Jak zawsze wyszło fajnie.
                      Jak to gra basu wystarczy 😉.
                      Te absorbery w rogach z czego robiłeś z wełny czy pianki bo chodzi mi coś podobnego po głowie i się zastanawiam czy jest duży wpływ na plus z nimi.

Skomentuj

U mnie Mikołaj jest wcześniej

1) Trafko do DACa

2) Płytki pod przekaźnik

3) Płytki do PVC. Dla przypomnienia. Wersja logarytmiczna (brak problemów z cichym graniem), 64 kroki. Możliwość montażu rezystorów THT 0207, MELF 0207 (SMD), MINI MELF (0204)

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Wszystko super ladnie tylko dlaczego czerwone ?
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Mam jeden kolor całego zestawu I druga sprawa, żebym nie miał choinki z płytek jak co niektórzy z Irlandii

Na ZZ dla PVC o ile wszystko pójdzie po mojej myśli zrobi się zielony zestaw :)
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Orientuje się ktoś w działaniu DSP w KD?

Usiłuję przywrócić do żywych pewnego Onkyo i za pierwszym DSP Crystal CS493263 (to zastosowanie oczywiste - dekodowanie formatów) jest jakiś kolejny z Motki, na tym drugim gubi się sygnał DATA I2S i nie trafia na DAC (który był spalony), podpiąłem do tego pierwszego DSP Crystal zewnętrzny DAC po I2S i to gra, tylko nie wiem czemu do sygnału przenika jakiś syf, jakby cyfrowe brzęczenie, jest ono, gdy obecny jest sygnał wejściowy, gdy zatrzymam dźwięk to jest cisza (wchodzi przez SPDIF na układzie AK4112A).

No i po co ten drugi DSP jest?

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                Mam jeden kolor całego zestawu I druga sprawa, żebym nie miał choinki z płytek jak co niektórzy z Irlandii

Na ZZ dla PVC o ile wszystko pójdzie po mojej myśli zrobi się zielony zestaw :)
                                Zielona wyspa to i plytki zielone.
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                                  Jak to gra basu wystarczy 😉.
                                  Jeśli pytasz...to ilość basu jest jak najbardziej OK, a docelowo u znajomego w sypialni wręcz za dużo.

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                                  Te absorbery w rogach z czego robiłeś z wełny czy pianki bo chodzi mi coś podobnego po głowie i się zastanawiam czy jest duży wpływ na plus z nimi.
                                  W środku wełna i pusta przestrzeń między wełną i ścianą. Na wierzchu gąbka o grubości 2 cm.
                                  Po założeniu absorberów uspokoił się bas, poprawiła się równowaga tonalna. Sporo się jeszcze zmieniło po założeniu dyfuzoro-absorberów po bokach.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    No kurde, pisz jak tylko będziesz już coś o nim wiedział.
                                    Mam chrapkę na niego od dłuższego czasu
                                    Cześć.

Więc tak, subwoofer gra juz kilka dni w aucie.
                                    Słuchałem też WO24 w 3way i moim zdaniem oba głośniki mają podobny charakter.
                                    Głośnik nie przeciaga w aucie. Wszystko jest w punkt. Nie buczy.
                                    Charakter ma miękki, tzn. uderzy ale nie jak estrada tylko tak płynnie miękko a jednocześnie szybko. Odwrotnie jak mój Scan 30W, który gra twardo.
                                    Jako głośnik do SQ w aucie jak najbardziej ten SB Acoustic.
                                    Słuchałem to też w closed w domu. W aucie najniższe częstotliwości podbija kubatura auta natomiast w domu nie nadaje się w closed. Czuć brak tych najniższych rejestrów. Zdecydowanie do domu próbował bym w bass-refleks.
                                    Ogólnie fajny głośnik. Pierw nie podobał mi się ten miękki charakter ale im więcej słucham tym bardziej mi się podoba.
                                    Jak poczytasz wpisy Yoshiego na temat basu z SB Acoustic to moje zdanie jest podobne.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
                                    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Pierwsze uruchomienie, bez fajerwerków... :)

Skomentuj

Taka ćwiczebna w ramach nauki z TL ze sklejki + wiórowa na boki , góra Tonsil GDWK 10/80 dół Nokia LPB 130 z odzysku długość 125 cm.
                                        Ulep z tego co było w piwnicy na razie jedna sztuka w fazach testu , odsłuchy na ściśniętej obudowie są obiecujące trzeba dopieścić tłumienie i rozbudować filtr ...
                                        W imię nauki yeeeah

Skomentuj

Calkiem sprytnie, ale tlumienia zdecydowanie za malo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X