Zamieszczone przez borys
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz postaŁukasz leci z tematem moich Tl, niebawem będzie na czym grać :thumbsup:
Skomentuj
-
Dol to SB34SWNRX - uznalem ze sztuka na kolumne wystarczy. Doly sa aktywne, wiec efektywnosc nie jest problemem. Byc moze 4 glosniki basowe mualyby wiekszy sens, ale az tak tego nie analizowalem, niestety. Poki co kombinuje z podzialem - wychodzi ze max to 150Hz, powyzej tego wchodza meskie wokale. Closed, 40 litrow.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez srekal34 Zobacz postaA u mnie takie cos powoli sie zgrywa:-)
Last edited by bawolek; 19.12.2017, 20:57.
Skomentuj
-
Szpilka i rewelator sa zwrotkowane przez Yoshiego:-)
Aktywne doly sa dolozone z pomoca minidspw konfiguracji przedwzmacniacz->minidsp->125asx2 na gore + 2x Sam-500D na dol docelowo jednak wracam do jednego klocka: https://www.anthemav.com/products-cu.../page=overview
Skomentuj
-
srekal34
Bardzo ladne kolumny !!
Nie lubie szerokich kolumn dlatego takie rozwiazanie jak twoje bardzo mi pasuje.
Duzy wofer na bocznej scianie stosuje od wielu lat i nie zaobserwowalem jakichs bardzo negatywnych skutkow. Zeby buda nie pracowala przy sporym woferze to jest tylko jedna rada, nie pchac sie w MDF- tylko i wylacznie sklejka.
U mnie przy RSS265 MDF o grubosci w sumie 36mm ma co robic a domyslam sie ze lepsze rezultaty mozna osiagnac z 18mm sklejka.
Ps na wykonczeniu jest akryl samochodowy ??i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaPs na wykonczeniu jest akryl samochodowy ??
Skomentuj
-
Mialem przez pewien czas, manie na sciganie DACow technologicznie, tzn. jak najnowsze kostki itd.
No coz, dupa, blad.
Jednak ten skurczybyk AD1865 mi popadl w pamieci - NOS...
W zasadzie surowo:
AD1865, wyjscie prosto na OPa ktorego w zasadzie nie musi byc (jako 'modelowanie' dzwieku pod siebie + proste filtry, standardowe jak przy buforze), na koncu jeszcze eliminator ew. stukow przy power on/off (nir mam trafa, narazie odlaczone ;-p)
Interfejs u mnie - Gustard U12.
DAC iście surowo a robi robote.
Olać nowości ;-)
Musze pomyslec czy tego wszystkiego na jedna plytke nie pocisnac + ew dodac izolacje i2s ze bylo 'pewnie' (i zeby nie placic za WaveIO ktore ma izolacje)
Musze jedno trafo ogarnac i klasycznie, troche MDFu haha jako obudowe ;-)
Last edited by tomekk_; 21.12.2017, 23:01.
Skomentuj
-
Drenaż kieszeni w wydaniu Seasa. SB beryl w zasięgu, mimo to zdecydowałem się na Seasa.
Słuchałem obydwu w innym czasie, miejscu, sprzęcie. Seas w zespole dwudrożnym na As 2016 tak zabrzmiał, że musiałem go mieć.
Kleje obudowy. Niestety MDF, nie mam czasu na inny materiał. MDF wzmacniany włóknem szklanym z żywicą i wypełniaczem.
Kiedyś jak zastosowałem sklejkę na obudowy zespołów to zostałem zganiony na tym forum:)
Zobaczymy czy subiektywnie cena Seasów jest adekwatna do SB beryl
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaMialem przez pewien czas, manie na sciganie DACow technologicznie, tzn. jak najnowsze kostki itd.
No coz, dupa, blad.
W zasadzie surowo:
AD1865, wyjscie prosto na OPa ktorego w zasadzie nie musi byc (jako 'modelowanie' dzwieku pod siebie + proste filtry, standardowe jak przy buforze), na koncu jeszcze eliminator ew. stukow przy power on/off (nir mam trafa, narazie odlaczone ;-p)
]Last edited by Sonik; 22.12.2017, 00:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaMialem przez pewien czas, manie na sciganie DACow technologicznie, tzn. jak najnowsze kostki itd.
No coz, dupa, blad.
W zasadzie surowo:
Interfejs u mnie - Gustard U12.
DAC iście surowo a robi robote.
Olać nowości ;-)
Musze pomyslec czy tego wszystkiego na jedna plytke nie pocisnac + ew dodac izolacje i2s ze bylo 'pewnie' (i zeby nie placic za WaveIO ktore ma izolacje)
Musze jedno trafo ogarnac i klasycznie, troche MDFu haha jako obudowe ;-)
Skomentuj
Skomentuj