Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Całkiem pozytywnie , żona bardzo nażeka ?:biggrin: W ilu nartach będzie to grać ? Jaki głośnik zastosujesz?

Skomentuj

Kawał mebla wyjdzie ^^

Też ciekaw jestem głośnika. Rozmiarami mi pudła to LAB mi się kojarzy.

Kobiety lubią wibracje :)
      Druga sprawa że się z czasem przyzwyczajają do głośności i przestaje im to przeszkadzać.
      Mi żona na początku zwracał uwagę że głośno, a po jakimś czasie to sam częściej się łapię że trochę przesadzam, a ona ani słowem się nie odzywa.
      Jak nie będzie kuło w oczy wyglądem to nie będzie problemu ^^
      Last edited by Marcin V; 02.01.2018, 14:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
        Całkiem pozytywnie , żona bardzo nażeka ?:biggrin: W ilu nartach będzie to grać ? Jaki głośnik zastosujesz?
        żona narzekała, że całe dnie w garażu siedzę, a suba robię dla NIEJ (hehe), bo ciągle narzekała na brak basu, mi wystarczają kolumny,
        gra w salonie 63m2 + otwarty korytarz ok 12m2,
        głośnik to oczywiście widoczny na jednej fotce Eminence Lab 15.

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
        Kawał mebla wyjdzie ^^
        sub bez wzmaka waży ponad 50kg, mebel duży. Na razie zostaje mdf, na wiosnę albo jesień okleje hdf'em i pomyślę co dalej.
        Last edited by dako333; 02.01.2018, 16:09.

Skomentuj

Zamieszczone przez dako333 Zobacz posta
          żona narzekała, że całe dnie w garażu siedzę, a suba robię dla NIEJ (hehe), bo ciągle narzekała na brak basu, mi wystarczają kolumny,
          gra w salonie 63m2 + otwarty korytarz ok 12m2,
          głośnik to oczywiście widoczny na jednej fotce Eminence Lab 15.
          Gratuluję Żony na pewno będzie zadowolona z twojej konstrukcji :biggrin: ile Wat chcesz w niego wpompować ? Tak że 250 by się przydało .

Skomentuj

Na LABa 15 to raczej z 0,5 kW :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z pół kilowata to będzie w niebo wzięta

Skomentuj

zasilanie to Behringer iNuke NU3000 DSP w mostku, wg producenta 1kw na 8omach, Lab ma 6omów,
                właśnie a propo, Panowie podpowiedzcie mi jak ustawić crossover?
                mam tak:

zostawić tak czy coś zmienić?
                menu rozwija się tak:

co do grania, żona już stwierdziła, że "cinko" ...

Skomentuj

iCrap
                  https://youtube.com/watch?v=Ibsvu1xownw

Skomentuj

Przy 6R może nawet wyciągnie te 500W i jest DSP.
                    Też jestem ciekaw jak ten wzmacniacz pompuje, bo kosztowo to chyba OPS5 mono wyjdzie trochu taniej, ale kusi mnie gotowiec.

Może problemy z fazą powodują że "cinko" to gra, a swoją drogą to chyba ktoś pisał że ten głośnik musi się wygrzać, bo na początku chodzi słabo.
                    Zresztą mój sub też początkowo grał jak grał, a jak się wytelepał jak trzeba to się znacznie lepiej zrobiło.

Skomentuj

Gra słabo w sensie za cicho, czy dźwięk się nie podoba?

Skomentuj

przepraszam w mostku przy 4omach ten mój Behringer ma 3000W, nawet jeśli ma 1/3 to już jest ok,
                        to, że musi się wybujać to wiem, więc ja na razie opinii nie wydaję, (ale jak dla mnie co najmniej spoko)

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Gra słabo w sensie za cicho, czy dźwięk się nie podoba?
                        żonie majtek nie zrywa więc gra "cinko"... drzwiczki w szafkach się nie otwierają i szuflady nie jeżdżą...
                        a tak serio to nie mogę jej wytłumaczyć, że nie w każdym utworze jest niski bas i może grać "słabo",
                        bo sprzęt ma odtworzyć muzykę taką jaka jest nagrana i nie podbarwiać łomotem.
                        Last edited by dako333; 02.01.2018, 20:34.

Skomentuj

op ampy z czasow Xonar wytargane, obsluchuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez dako333 Zobacz posta
                            iNuke NU3000 DSP w mostku, wg producenta 1kw na 8omach
                            Zasilanie w tych końcówkach to +-75V. Moc raczej 500-600W na 4om .
                            W mostku w teorii ponad 2kW/4om można by wycisnąć .
                            Na 8om połowa tego.

Mimo wszytko w tych pieniądzach nie ma co narzekać :)
                            Jakość samych końcówek raczej tez Ok to po prostu klasa D ma IRF-ach.

Skomentuj

Mocno mnie kusi to rozwiązanie, trochę modów z chłodzeniem i spawarka bo basu była by przyzwoita.

Skomentuj

po kliku dniach stwierdzam, że sprzęt gra lepiej niż się spodziewałem, pomimo BR jest bez problemu do wysterowania, praktycznie nie dudni,
                                na mój salon 63m2 idealny, jak zniknie m.in. choinka to jeszcze się pobawię z ustawieniem suba w salonie,
                                dla moich potrzeb moc na wzmaku dokładnie w połowie a i tak chwilami szafki grają.
                                Jedyną wadą jest wiatrak w końcówce, jest to jakieś nieporozumienie(!!!), na razie wyjąłem go bo nie szło wytrzymać,
                                mam nadzieję, że się nie przegrzeje a w międzyczasie dokupię sterownik na temperaturę lub cichszy wiatrok i pełen gicior.

Skomentuj

Radiatory w tym modelu to takie blaszki, dokleić do nich radiatory.
                                  Cichy wentylator (noctua, noise blocker) zamontować i powinno dać rady.
                                  Grzanie tej spawarki bez chłodzenia może być nie rozsądne.

Inna opcja, drugi wiatrak zamiast radiatorków.

http://www.hometheatershack.com/foru...0-fan-mod.html

Skomentuj

Ja mam 1000dsp i odłączyłem wiatrak i na końcówki mocy założyłem radiatory takie jakie stosuje się na układy bga lub małe procesory i jest ok.
                                    Myślę, że u ciebie też wystarczy lub możesz kupić inny wiatrak np. firmy noctua są fajne i ciche.
                                    Życzę udanego masażu pleców😉.

Skomentuj

Spy foto :)
                                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                      Grado SR125i

Skomentuj

taz: jakie dławiki w planie ?

Skomentuj

Coilcraft MA5172-AE będzie.
                                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                          Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                          X