Całkiem pozytywnie , żona bardzo nażeka ?:biggrin: W ilu nartach będzie to grać ? Jaki głośnik zastosujesz?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Kawał mebla wyjdzie ^^
Też ciekaw jestem głośnika. Rozmiarami mi pudła to LAB mi się kojarzy.
Kobiety lubią wibracje :)
Druga sprawa że się z czasem przyzwyczajają do głośności i przestaje im to przeszkadzać.
Mi żona na początku zwracał uwagę że głośno, a po jakimś czasie to sam częściej się łapię że trochę przesadzam, a ona ani słowem się nie odzywa.
Jak nie będzie kuło w oczy wyglądem to nie będzie problemu ^^Last edited by Marcin V; 02.01.2018, 14:37.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz postaCałkiem pozytywnie , żona bardzo nażeka ?:biggrin: W ilu nartach będzie to grać ? Jaki głośnik zastosujesz?
gra w salonie 63m2 + otwarty korytarz ok 12m2,
głośnik to oczywiście widoczny na jednej fotce Eminence Lab 15.
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaKawał mebla wyjdzie ^^Last edited by dako333; 02.01.2018, 16:09.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dako333 Zobacz postażona narzekała, że całe dnie w garażu siedzę, a suba robię dla NIEJ (hehe), bo ciągle narzekała na brak basu, mi wystarczają kolumny,
gra w salonie 63m2 + otwarty korytarz ok 12m2,
głośnik to oczywiście widoczny na jednej fotce Eminence Lab 15.
Skomentuj
-
Przy 6R może nawet wyciągnie te 500W i jest DSP.
Też jestem ciekaw jak ten wzmacniacz pompuje, bo kosztowo to chyba OPS5 mono wyjdzie trochu taniej, ale kusi mnie gotowiec.
Może problemy z fazą powodują że "cinko" to gra, a swoją drogą to chyba ktoś pisał że ten głośnik musi się wygrzać, bo na początku chodzi słabo.
Zresztą mój sub też początkowo grał jak grał, a jak się wytelepał jak trzeba to się znacznie lepiej zrobiło.
Skomentuj
-
przepraszam w mostku przy 4omach ten mój Behringer ma 3000W, nawet jeśli ma 1/3 to już jest ok,
to, że musi się wybujać to wiem, więc ja na razie opinii nie wydaję, (ale jak dla mnie co najmniej spoko)
Zamieszczone przez marian Zobacz postaGra słabo w sensie za cicho, czy dźwięk się nie podoba?
a tak serio to nie mogę jej wytłumaczyć, że nie w każdym utworze jest niski bas i może grać "słabo",
bo sprzęt ma odtworzyć muzykę taką jaka jest nagrana i nie podbarwiać łomotem.Last edited by dako333; 02.01.2018, 20:34.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dako333 Zobacz postaiNuke NU3000 DSP w mostku, wg producenta 1kw na 8omach
W mostku w teorii ponad 2kW/4om można by wycisnąć .
Na 8om połowa tego.
Mimo wszytko w tych pieniądzach nie ma co narzekać :)
Jakość samych końcówek raczej tez Ok to po prostu klasa D ma IRF-ach.
Skomentuj
-
po kliku dniach stwierdzam, że sprzęt gra lepiej niż się spodziewałem, pomimo BR jest bez problemu do wysterowania, praktycznie nie dudni,
na mój salon 63m2 idealny, jak zniknie m.in. choinka to jeszcze się pobawię z ustawieniem suba w salonie,
dla moich potrzeb moc na wzmaku dokładnie w połowie a i tak chwilami szafki grają.
Jedyną wadą jest wiatrak w końcówce, jest to jakieś nieporozumienie(!!!), na razie wyjąłem go bo nie szło wytrzymać,
mam nadzieję, że się nie przegrzeje a w międzyczasie dokupię sterownik na temperaturę lub cichszy wiatrok i pełen gicior.
Skomentuj
-
Radiatory w tym modelu to takie blaszki, dokleić do nich radiatory.
Cichy wentylator (noctua, noise blocker) zamontować i powinno dać rady.
Grzanie tej spawarki bez chłodzenia może być nie rozsądne.
Inna opcja, drugi wiatrak zamiast radiatorków.
http://www.hometheatershack.com/foru...0-fan-mod.html
Skomentuj
Skomentuj