Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
    Komu ukradłeś takie fajne kolorowe przewodziki do połączenia IPS? :)
    Wiesz ile przy tym zabawy było? Obrać 40 końcówek tej taśmy, potem 40 zacisnąć, potem 40 polutować...

Skomentuj

Do końca jeszcze daleko ale idzie do przodu

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
        Do końca jeszcze daleko ale idzie do przodu
        Czy tego wygłuszenia nie jest za dużo, tych mat i w ogóle ? Tak wyszło na pomiarach i odsłuchach ? mało wiarygodne dla mnie i przesadzone z ilością każdej warstwy

Skomentuj

Tak koledzy doradzili ja mam za małe doświadczenie w tym temacie :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

W komorze woofera jest mata i filc a średniaka filc i owata.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Do odgrody to parametry raczej mocno srednie, chyba ze jakas aktywka bedzie...
            a coś sprawdzonego polecisz :-) w granicach cenowego rozsądku :-D

Skomentuj

Zamieszczone przez yogilla Zobacz posta
              a coś sprawdzonego polecisz :-) w granicach cenowego rozsądku :-D
              Zobacz tutaj:
              http://www.quarter-wave.com/OBs/OB_Theory.html

Jesli mozesz sobie pozwolic na 18 calowe basy, to Fonics HW1800.

Skomentuj

Nowy statyw pomiarowy :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wery najs. Pilnuj tylko rezystancji kabli przy takiej dlugosci :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Wzmacniacz mikrofonowy jest dopiero na końcu kabla, czy przez ten długi kabel już wzmocniony sygnał przechodzi? :)

Skomentuj

Skąd ja znam te paczki? :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez wiorekw Zobacz posta
                        Wiesz ile przy tym zabawy było? Obrać 40 końcówek tej taśmy, potem 40 zacisnąć, potem 40 polutować...
                        Obranie to parę minut a zamiast zaciskac to wystarczy polutowac i będzie ładnie"siedzieć" :)

Co do taśmy to w piekarzu mają porządne z Cu wielozylowe "przewód wstazkowy"
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Moje są i zaciśnięte, i polutowane. To też jest przewód wstążkowy z Cu, 0.35mm2 każda żyła. Wczoraj udało mi się uruchomić w końcu całość, oczywiście nie obyło się bez efektów specjalnych - odwrotnie wlutowałem kondensatory 100uF/63V od ujemnej szyny zasilania w obu OPSach, jeden nie przetrwał. Potem przy ustawianiu prądu spoczynkowego zwarłem sondą rezystor emiterowy z bezpiecznikiem - na szczęście żarówka w obwodzie trafa i szybkie bezpieczniki 1A uratowały całość. Nie zalecam uruchamiania późno w nocy...

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvester Zobacz posta
                            Wzmacniacz mikrofonowy jest dopiero na końcu kabla, czy przez ten długi kabel już wzmocniony sygnał przechodzi?
                            Na końcu, kabel mikrofonowy jest naprawdę dobrej jakości i nie zbiera zakłóceń. Na początku mojej walki z pomiarami miałem lipny kabelek i akurat ten kabel mikrofonowy to najdroższa rzecz jaką mam w systemie pomiarowym :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Odgrody pewnie...
                              Raczej jakiś wysoko efektywny zestaw do generowania wrażeń :)

Problem jak zwykle z kopułką będzie mam nadzieje, że basy nie będą miały więcej niż 95db w praktyce .
                              Wtedy będzie sporo opcji otwartych .
                              Na razie wrzucę w pralki BR 100l i się zobaczy jak to gra i mierzy potem będą decyzję .

Skomentuj

Powoli do przodu

Skrupulatnie po pracy poświęcam czas na przygotowywanie modułów na pokaz, ale, postaram się ukończyć wzmacniacze, końcówki mono DOGC-H, chyba wyrobię się z Slewmasterem jako końcówka stereo i końcówkę w klasie A, Zenotron. Nie wrobię się na pewno z TECHNO, pojedzie na wystawkę jak i 2 wersje BG1 Borysa, STK4182 z avt, końcówka A-136, i lm4766, plus NE5534 z IRFP240/9240:)
                                DOGC-H

Slewmaster

Techno

Skomentuj

A ja dalej nie mam chłodzenia, powoli konczy sie czas ... bo jeszcze szkiełkowanie i anoda....

Skomentuj

Ja wykańczam kolumny z AS 2015 w dębie

marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Na końcu, kabel mikrofonowy jest naprawdę dobrej jakości i nie zbiera zakłóceń. Na początku mojej walki z pomiarami miałem lipny kabelek i akurat ten kabel mikrofonowy to najdroższa rzecz jaką mam w systemie pomiarowym
                                      Zakłócenia swoją drogą ale pojemność strasznie rośnie przy takiej długości.
                                      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                        A ja dalej nie mam chłodzenia, powoli konczy sie czas ... bo jeszcze szkiełkowanie i anoda....
                                        Przecież miałeś chłodzenie, i to naprawiane?
                                        O człowieku, nawet anoda będzie! Fajnie :) Śpiesz się 50 dni to jeszcze dużo, a fajnie by było porównania odsłuchowe zrobić na AS.

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        Ja wykańczam kolumny z AS 2015 w dębie

To taki reflex, toż już 2017 :)

Skomentuj

Wyrównałem wszystkie formatki, jutro klejenie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X