Zamieszczone przez marcin55246
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDo odgrody to parametry raczej mocno srednie, chyba ze jakas aktywka bedzie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez yogilla Zobacz postaa coś sprawdzonego polecisz :-) w granicach cenowego rozsądku :-D
http://www.quarter-wave.com/OBs/OB_Theory.html
Jesli mozesz sobie pozwolic na 18 calowe basy, to Fonics HW1800.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez wiorekw Zobacz postaWiesz ile przy tym zabawy było? Obrać 40 końcówek tej taśmy, potem 40 zacisnąć, potem 40 polutować...
Co do taśmy to w piekarzu mają porządne z Cu wielozylowe "przewód wstazkowy"
Skomentuj
-
Moje są i zaciśnięte, i polutowane. To też jest przewód wstążkowy z Cu, 0.35mm2 każda żyła. Wczoraj udało mi się uruchomić w końcu całość, oczywiście nie obyło się bez efektów specjalnych - odwrotnie wlutowałem kondensatory 100uF/63V od ujemnej szyny zasilania w obu OPSach, jeden nie przetrwał. Potem przy ustawianiu prądu spoczynkowego zwarłem sondą rezystor emiterowy z bezpiecznikiem - na szczęście żarówka w obwodzie trafa i szybkie bezpieczniki 1A uratowały całość. Nie zalecam uruchamiania późno w nocy...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvester Zobacz postaWzmacniacz mikrofonowy jest dopiero na końcu kabla, czy przez ten długi kabel już wzmocniony sygnał przechodzi?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOdgrody pewnie...
Problem jak zwykle z kopułką będzie mam nadzieje, że basy nie będą miały więcej niż 95db w praktyce .
Wtedy będzie sporo opcji otwartych .
Na razie wrzucę w pralki BR 100l i się zobaczy jak to gra i mierzy potem będą decyzję .
Skomentuj
-
Powoli do przodu
Skrupulatnie po pracy poświęcam czas na przygotowywanie modułów na pokaz, ale, postaram się ukończyć wzmacniacze, końcówki mono DOGC-H, chyba wyrobię się z Slewmasterem jako końcówka stereo i końcówkę w klasie A, Zenotron. Nie wrobię się na pewno z TECHNO, pojedzie na wystawkę jak i 2 wersje BG1 Borysa, STK4182 z avt, końcówka A-136, i lm4766, plus NE5534 z IRFP240/9240:)
DOGC-H
Slewmaster
Techno
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNa końcu, kabel mikrofonowy jest naprawdę dobrej jakości i nie zbiera zakłóceń. Na początku mojej walki z pomiarami miałem lipny kabelek i akurat ten kabel mikrofonowy to najdroższa rzecz jaką mam w systemie pomiarowymhttps://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaA ja dalej nie mam chłodzenia, powoli konczy sie czas ... bo jeszcze szkiełkowanie i anoda....
O człowieku, nawet anoda będzie! Fajnie :) Śpiesz się 50 dni to jeszcze dużo, a fajnie by było porównania odsłuchowe zrobić na AS.
Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
Skomentuj
Skomentuj