Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Boazerię robisz ? ;-)
    Nie. Narty wodne :flapper: :lol::biggrin:

Marian to LITY palisander (deska). Będę robił coś w stylu Chario /Peak Consult
    Last edited by jaro4444; 23.09.2017, 10:26.

Skomentuj

Od dwóch lat stały mi takie oto skrzyneczki, prototyp z innego projektu:

A że potrzebuję jakieś granie do sypialni to postanowiłem co nieco poprzerabiać :) Wyciąłem co nie potrzebne, kolega dociął mi nowy front z klejonki dębowej.
      Dziś porobiłem frezy i przykleiłem fronty. W tygodniu szlifowanie i olejowanie frontu i będzie można montować głośniki i robić pomiary :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        W tygodniu szlifowanie i olejowanie frontu i będzie można montować głośniki i robić pomiary
        Ja chyba też zacznę składać na gotowo obudowy a potem dopiero pomiary, bo już nie chce mi się robić obudów testowych (marnotrawstwo czasu, sił i pieniędzy), no i potem problem co zrobić z tymi obudowami testowymi.

A przyjechały do mnie formatki na monitorki, zamówione w firmie STOLPŁYT w której zazwyczaj zamawiam (bo blisko i nie trzeba kupować całej płyty).
        Odkąd pamiętam zawsze z nimi były problemy, a to czegoś nie docięli, a to wymiary nie te... jak zwykle znów się nic nie zgadza, będę się teraz męczył aby wyrównać formatki i jakoś to poskładać.

Tak więc przestrzegam Bydgoszczan przed firmą STOLPŁYT, ja już tam nic nie zamówię.

Skomentuj

Jeszcze gorszy ponoć ROLTRANS.
          Ja tnę w Ablerze.
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

legenda

Skomentuj

przygotowane na AVS2017?

Skomentuj

Si. Obudowa jak widać, dla ciekawskich.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Od dwóch lat stały mi takie oto skrzyneczki, prototyp z innego projektu:

A że potrzebuję jakieś granie do sypialni to postanowiłem co nieco poprzerabiać :) Wyciąłem co nie potrzebne, kolega dociął mi nowy front z klejonki dębowej.
                  Dziś porobiłem frezy i przykleiłem fronty. W tygodniu szlifowanie i olejowanie frontu i będzie można montować głośniki i robić pomiary :)
                  Przyznaj sie co za MTMy tam tworzysz/tworzyles
                  Last edited by borys; 23.09.2017, 21:07.
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

PS. Wiem że to nie ten dział, ale jeśli ktoś ma czas i możliwość w zabawie z MDF to proszę o PW. Założę ogłoszenie, ale chciałbym się zorientować ile kosztowałoby cięcie i sklejenie skrzynek pod projekt z forum.
                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Ja chyba też zacznę składać na gotowo obudowy a potem dopiero pomiary, bo już nie chce mi się robić obudów testowych (marnotrawstwo czasu, sił i pieniędzy), no i potem problem co zrobić z tymi obudowami testowymi.
                      Na obudowy testowe trzeba spojrzeć z różnych perspektyw. Jeśli mamy nowe głośniki, których nie znamy, nie wiemy co potrafią to obudowy testowe są potrzebne. Jeśli robimy bardziej złożoną konstrukcję, walczymy o pewne niuanse związane np z kształtem frontu lub samym kształtem komory za głośnikiem to wtedy bez czasami kilku obudów testowych się nie obejdzie.

Innym przypadkiem jest gdy sama obudowa jest prosta, znamy głośniki i wiemy co z nich można uzyskać, wtedy można od razu robić gotową skrzynkę. Tylko trzeba uważać przy przewożeniu aby jej nie uszkodzić w sposób, którego nie da się naprawić.

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                      Przyznaj sie co za MTMy tam tworzysz/tworzyles
                      To taka suma dobrych i tanich zakupów - udało mi się kupić 4 sztuki SBA 15 NRX 8R, do tego udało mi się kupić małe, samochodowe Scany D2904/600000 w dobrej cenie.
                      Skoro front wysokotonówek jest mały to pomyślałem o MTM :) Skrzynki w zasadzie były, więc w końcu będzie granie do sypialni :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Siemandero w garażu nuda lakier papier ścierny lakier i tak w kółko a pokoiku nie na stoliku docierają się

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                          Ja tnę w Ablerze.
                          Jakiś czas temu sprawdzałem ich ofertę, pora coś zamówić i sprawdzić dokładność cięcia.
                          Minus taki że trzeba kupić całą płytę... jak się robi większe podłogówki to się opłaca, natomiast przy małych monitorkach jest problem.
                          Oczywiście, można resztę materiału zabrać do domu, ale gdzie to potem trzymać...

Muszę rozplanować całą płytę, najwyżej zamówię sobie na zapas formatki na standardowe podłogówki 2way. W sumie i tak muszę sobie coś nowego sklepać :)
                          Z tego co pamiętam to cała płyta 18mm kosztuje 160zł, więc nie jest źle... tyle to płaciłem za formatki na podłogówki 3way w Stolpłycie, bo tam za cięcie też kasowali.

Skomentuj

Powoli zbliżamy się do końca i coraz ciaśniej robi się w obudowie.

Skomentuj

Znów paczuszka przyszła :) a w środku pikne maluszki :)

Skomentuj

fajne glosniczki
                                szkoda tylko ze wymagaja sporej obudowy

Skomentuj

Do mnie też doszła paczuszka :)

I co tu teraz z tym zrobić hym...

Skomentuj

Odgrody pewnie...

Skomentuj

Zamieszczone przez wiorekw Zobacz posta
                                      Powoli zbliżamy się do końca i coraz ciaśniej robi się w obudowie.
                                      Komu ukradłeś takie fajne kolorowe przewodziki do połączenia IPS? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Odgrody pewnie...
                                        Do odgrody to parametry raczej mocno srednie, chyba ze jakas aktywka bedzie...

Skomentuj

Praktyczne wykorzystanie stołu do frezarki i zagłębiarki oraz sanek :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X