Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Meble, cóż znalazłem przypadkiem jak szukałem czegoś co do mnie trafi.
No i trafiły ponad 100 letnie, restaurowane, a potem trafił*żyrandol i inne klamoty, ogółem żona mówi że mamy "babciny strych".
Pomieszane wszystko ze wszystkim ^^
Frezarka spasuje, szafkę sterownika pomalowałem na taki delikatny ecru (jak meble), tak samo komp sterujący.
Zrobi się drewnianą zabudowę z plexi oraz deseczek w tym samym kolorze i będzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaDo kalendarza z tym
Zamieszczone przez taz Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaJeszcze krańcówki, wrzeciono, odkurzanie, zabudowa, chłodzenie wrzeciona, polutowanie kabli do serv i wzmacniaczy(...)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta"Nie da się" to spodni przez głowę założyć...
Skaj kupiłem na aledrogo - nazywa się "dolaro" i jest całkowicie normalny - używam tego samego od lat. Jeśli chodzi o narożniki - właśnie po to wkleiłem zdjęcia od spodu, żeby pokazać jak ja to robię - bez zbędnego zakładania skaju do wewnątrz i innych udziwnień.Last edited by mumin; 07.06.2017, 22:51.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mumin Zobacz postaDzięki za odpowiedź. Widzę, że ten typ skaju także podklejony jest nierozciągliwą tkaniną, dlatego w dalszym ciągu nie wiem, jak udało Ci się tak estetycznie nałożyć go w narożnikach. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przy następnym projekcie cyknąć kilka zdjęć podczas obklejania :).
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mumin Zobacz postaDzięki za odpowiedź. Widzę, że ten typ skaju także podklejony jest nierozciągliwą tkaniną, dlatego w dalszym ciągu nie wiem, jak udało Ci się tak estetycznie nałożyć go w narożnikach. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przy następnym projekcie cyknąć kilka zdjęć podczas obklejania .Zamieszczone przez gazela922 Zobacz postaTeż jestem ciekaw. Może byś mógł to opisać po krótce. Niedługo będę walczyl że skajem i było by miło wiedzieć jak sobie ułatwić życie
Nie wiem skąd ta informacja, że ten skaj nie jest rozciągliwy? Materiał, który kupuje jest plastyczny i ładnie się układa - co nie znaczy, że wszystko wychodzi "od kopa" Trzeba nad tym trochę posiedzieć i poznać ten materiał, żeby wiedzieć na ile można sobie z nim pozwolić.
Na stronie głównej jest mój tutorial o skaju - tam też jest zdjęcie przekroju tego materiału, na którym widać ile % przekroju zajmuje elastyczny materiał.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaNie wiem skąd ta informacja, że ten skaj nie jest rozciągliwy? Materiał, który kupuje jest plastyczny i ładnie się układa - co nie znaczy, że wszystko wychodzi "od kopa" Trzeba nad tym trochę posiedzieć i poznać ten materiał, żeby wiedzieć na ile można sobie z nim pozwolić.
Na stronie głównej jest mój tutorial o skaju - tam też jest zdjęcie przekroju tego materiału, na którym widać ile % przekroju zajmuje elastyczny materiał.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gazela922 Zobacz postaA już myślałem że jest metoda bez zszywania.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz postaDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaJa też mam taki plan i na górę satori z neodymem.Last edited by andiandi2103; 10.06.2017, 07:33.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz postaJa na górze dam też satori ale tego https://audiotransducers.com/pl/104m...-b-satori.html jestem ciekaw co z tego wyjdzieDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaWyjdzie bardzo dobra kolumna. Ja jednak jestem zwolennikiem mniejszych średniaków.
:) Się zobaczy co z tego wyjdzie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz postaJa na górze dam też satori ale tego https://audiotransducers.com/pl/104m...-b-satori.html jestem ciekaw co z tego wyjdzieDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
Skomentuj