Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Się moje CNC rozwija, chwilowo ubiłem wszystkie inne projekty dla tego jednego ^^

Jeszcze krańcówki, wrzeciono, odkurzanie, zabudowa, chłodzenie wrzeciona, polutowanie kabli do serv i wzmacniaczy.
    A potem łamanie frezów, itd, etc.

Główny target to płytki i obudowy, zwłaszcza panele z napisami.

Skomentuj

Nie na temat...
      Fajny kontrast maszyny względem foteli ala Ludwik XVI :P
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Do kalendarza z tym :thumbup:

Skomentuj

Meble, cóż znalazłem przypadkiem jak szukałem czegoś co do mnie trafi.
          No i trafiły ponad 100 letnie, restaurowane, a potem trafił*żyrandol i inne klamoty, ogółem żona mówi że mamy "babciny strych".
          Pomieszane wszystko ze wszystkim ^^
          Frezarka spasuje, szafkę sterownika pomalowałem na taki delikatny ecru (jak meble), tak samo komp sterujący.
          Zrobi się drewnianą zabudowę z plexi oraz deseczek w tym samym kolorze i będzie.

Skomentuj

Zabawka skalibrowana

Pomiar na rezystorze miernik vs oscyloskop 0,2598 A vs 0,2618 A. Myślę, że wystarczy taka precyzja :)
            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
            Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
              Do kalendarza z tym
              mysl dobra ale niestety nie w temacie :/

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
              Zabawka skalibrowana
              ale taki "burdel" to juz sie nadaje!

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                Jeszcze krańcówki, wrzeciono, odkurzanie, zabudowa, chłodzenie wrzeciona, polutowanie kabli do serv i wzmacniaczy(...)
                To jest nic...najważniejsze, że operator CNC już jest i widać jak pieczołowicie bada wszystkie luzy na osiach

Skomentuj

No młody się bardzo zainteresował, trzeba schować bo ma talent do demontowania wszystkiego ^^

Może do wiosny ogarnę wszystko tak że zadziała bez problemów.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                    "Nie da się" to spodni przez głowę założyć...

Skaj kupiłem na aledrogo - nazywa się "dolaro" i jest całkowicie normalny - używam tego samego od lat. Jeśli chodzi o narożniki - właśnie po to wkleiłem zdjęcia od spodu, żeby pokazać jak ja to robię - bez zbędnego zakładania skaju do wewnątrz i innych udziwnień.
                    Dzięki za odpowiedź. Widzę, że ten typ skaju także podklejony jest nierozciągliwą tkaniną, dlatego w dalszym ciągu nie wiem, jak udało Ci się tak estetycznie nałożyć go w narożnikach. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przy następnym projekcie cyknąć kilka zdjęć podczas obklejania :).
                    Last edited by mumin; 07.06.2017, 22:51.

Skomentuj

Zamieszczone przez mumin Zobacz posta
                      Dzięki za odpowiedź. Widzę, że ten typ skaju także podklejony jest nierozciągliwą tkaniną, dlatego w dalszym ciągu nie wiem, jak udało Ci się tak estetycznie nałożyć go w narożnikach. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przy następnym projekcie cyknąć kilka zdjęć podczas obklejania :).
                      Też jestem ciekaw. Może byś mógł to opisać po krótce. Niedługo będę walczyl że skajem i było by miło wiedzieć jak sobie ułatwić życie

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez mumin Zobacz posta
                        Dzięki za odpowiedź. Widzę, że ten typ skaju także podklejony jest nierozciągliwą tkaniną, dlatego w dalszym ciągu nie wiem, jak udało Ci się tak estetycznie nałożyć go w narożnikach. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł przy następnym projekcie cyknąć kilka zdjęć podczas obklejania .
                        Zamieszczone przez gazela922 Zobacz posta
                        Też jestem ciekaw. Może byś mógł to opisać po krótce. Niedługo będę walczyl że skajem i było by miło wiedzieć jak sobie ułatwić życie

Nie wiem skąd ta informacja, że ten skaj nie jest rozciągliwy? Materiał, który kupuje jest plastyczny i ładnie się układa - co nie znaczy, że wszystko wychodzi "od kopa" Trzeba nad tym trochę posiedzieć i poznać ten materiał, żeby wiedzieć na ile można sobie z nim pozwolić.

Na stronie głównej jest mój tutorial o skaju - tam też jest zdjęcie przekroju tego materiału, na którym widać ile % przekroju zajmuje elastyczny materiał.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                          Nie wiem skąd ta informacja, że ten skaj nie jest rozciągliwy? Materiał, który kupuje jest plastyczny i ładnie się układa - co nie znaczy, że wszystko wychodzi "od kopa" Trzeba nad tym trochę posiedzieć i poznać ten materiał, żeby wiedzieć na ile można sobie z nim pozwolić.

Na stronie głównej jest mój tutorial o skaju - tam też jest zdjęcie przekroju tego materiału, na którym widać ile % przekroju zajmuje elastyczny materiał.
                          A już myślałem że jest metoda bez zszywania. Tutorial znam i metodę. Myślałem że tu inaczej robiłeś. Dzięki

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez gazela922 Zobacz posta
                            A już myślałem że jest metoda bez zszywania.
                            No jest, nie zszywać ... to i tak klei się na klej kontaktowy przecież, osobiście nigdy nie zszywałem ... bo zszywki mi nie wchodziły w mdf

Skomentuj

Lutuje lutownice :) Ta transformatorówka jest prawdopodobnie w moim wieku/starsza i chyba czas na coś nowego Kolba na początek Solomon, 48W, zobaczymy jak się sprawdzi.
                              Stojak za 15zł - solidny, wygodny i z dużą paczką wiórów mosiężnych, które są świetne do czyszczenia grotów

Skomentuj

Powoli zestaw się zbiera. :)
                                .
                                Jeszcze wysokotonówki i można coś klepać:biggrin:
                                Last edited by andiandi2103; 09.06.2017, 19:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz posta
                                  Powoli zestaw się zbiera. :)
                                  .
                                  Jeszcze wysokotonówki i można coś klepać:biggrin:
                                  Ja też mam taki plan i na górę satori z neodymem.
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                    Ja też mam taki plan i na górę satori z neodymem.
                                    Ja na górze dam też satori ale tego https://audiotransducers.com/pl/104m...-b-satori.html jestem ciekaw co z tego wyjdzie
                                    Last edited by andiandi2103; 10.06.2017, 07:33.

Skomentuj

Ja na górze dam też satori ale tego https://audiotransducers.com/pl/104m...-b-satori.html jestem ciekaw co z tego wyjdzie
                                      Wyjdzie bardzo dobra kolumna. Ja jednak jestem zwolennikiem mniejszych średniaków.
                                      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                        Wyjdzie bardzo dobra kolumna. Ja jednak jestem zwolennikiem mniejszych średniaków.
                                        To ma być tl i mam nadzieję że wyjdzie z tego fajne granie
                                        :) Się zobaczy co z tego wyjdzie

Skomentuj

No to o ten mi chodziło z magnesem neodymowym.
                                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X