Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
    Jak na razie fajnie gra to w tym wiórze .
    Niby PP a nie wali tak średnimi i można swobodnie zgrać z Wavecor TW030WA01-02 którego za nisko nie da się ciąć.
    Możesz więcej coś napisać o tym SB?
    Czy jeszcze za wcześnie?

Skomentuj

Tak przy okazji dopytam.. miało być MDF ale wycięła się ta moja obudowa ze sklejki.. tak sobie pomyślałem.., bo mam jakiś olej którym zabezpieczałem blaty dębowe - żeby i nim przelecieć tą sklejkę i tak zostawić wykończenie.. Ktoś miał okazję testować jakieś inne wykończenia sklejki?

Głośniki mają być do pokoju synów - więc nie chcę szaleć z wykończeniem..

Skomentuj

Sklejka to zwykle drewno. Wykańczasz jak typowy fornir czy lite drewno. Trzeba tylko uważać na rodzaj drewna, aby sie nie pogryzlo z wykonczeniem. Spokojnie możesz położyć olejowosk. Samego oleju nie polecam.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Możesz więcej coś napisać o tym SB?
          Czy jeszcze za wcześnie?
          Mogę coś więcej :thumbup: .
          Jak będę leciał na Szubin to mogę Ci podrzucić w umówione miejsce.

Skomentuj

Mam olej i wosk osobno.. Blat debowy trzyma sie na tym calkiem ladnie... Zrobie probe na wnetrzu plyty zobacze jsk wychodzi..

Dzis odrobinke szlifowania mialem.. Zwymiarowalem podfrezowanie pod glosniki na styk... Znajomy mi dodal 0,5mm dla zapasu i troche z pilnikiem zabawy dzid mialem zeby sie miescily..
            Last edited by LubMich; 28.06.2017, 23:14.

Skomentuj

Na dzisiaj wystarczy :)
              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
              Grado SR125i

Skomentuj

@taz.. słuchawkowiec już opanowany?

i d-amp ma coś wspólnego z klasą D? (google nie pomogły na szybko..)

Złapałem motywację więc nie odpuszczam i coś się dzieje..

Podfrezowania wewnętrzne "ręką i piórem". oraz magnesiki pod maskownicę..

No i budki poklejone.. trochę za szybki klej jak na moje opanowanie soudal 64a i 5 min stanu wolnego - i przy pierwszej skrzynce lekko trzeba będzie popracować wypełnieniem i papierem ściernym ale druga już pięknie..

Szanowna małżowinka spała jak zaanektowałem stół - strat żadnych nie było i tego się będę trzymał..
                Last edited by LubMich; 30.06.2017, 08:42.

Skomentuj

LubMich
                  Tak, słuchawkowiec opanowany i nawet zaprezentowany na forum https://diyaudio.pl/showthread.php/2...C5%82uchawkowy
                  d-amp input ma wiele wspólnego z klasą D. Aczkolwiek nie ma przeciwwskazań żeby go użyć z innymi klasami.
                  Grado SR125i

Skomentuj

Nie poprzygladalem sie plytce dokladniej.. Zalozylem, ze jest tam jakis bufor wejsciowy.. Jakia funkcjonalnosc tej plytki wejsciowej i preampa?

Skomentuj

Jeśli dobrze widzę to druga(pierwsza) płytka to chyba pre do gramofonu. Te pre to własny projekt, czy wzorowany na czymś konkretnym?

Skomentuj

LubMich
                        Płytka wejściowa robi za bufor i symetryzator dla sygnałów SE. W przypadku podania XLR przekaźniki omijają op-ampy i podają sygnał bezpośrednio na wyjście.
                        habelj
                        Bazowałem na układzie z noty aplikacyjnej NS (obecnie TI) http://application-notes.digchip.com/006/6-8831.pdf Jednakże lista zmian jest dość długa, jak skończę to pokaże cały projekt.
                        Grado SR125i

Skomentuj

Jestem ciekaw jak to zagra. Właśnie przeglądam projekty pre gramofonowych i nie bardzo wiem na co się skusić. Czekam na twoją ocenę. Czy posiadasz ewentualnie PCB do odsprzedania? Chętnie bym odsłuchał tego projektu bo zapowiada się ciekawie.

Skomentuj

Moje pierwsze w życiu DIY do warsztaciku

Mogę zrobić z tyłu BR z rurki od ręcznika papierowego, który wcześniej wzmocnie żywicą? :P Czy musi być coś sztywniejszego?

Skomentuj

Nie prościej użyć rurę PVC od kanalizacji?

Skomentuj

Mam pod ręką, ale wydaje mi się, że za szeroką. Dodatkowo jeszcze chciałem się pobawić długością BR, żeby zobaczyć jak wpływa on na brzmienie. Wystarczy jak wkleję taką rurkę na klej na ciepło do tylnej ścianki?

Skomentuj

habelj plytki mam dwie i nieuruchomiony układ. Trudno w tym momencie cokolwiek oferować.
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Ok to czekam na recenzje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                      LubMichd-amp input ma wiele wspólnego z klasą D.
                                      Mnie coraz bardziej kręci klasa D właśnie.. UdC ma wejścia symetryczne - dobry kierunek czy to coś innego będzie? Kibicuję i śledzę..

Skomentuj

UcD :)
                                        Bierz od razu UcD2k, na start jeden zasilacz od Hypex tez Ci wystarczy.

Skomentuj

Panowie , kto tutaj z forum robi kolumny na zamówienie ??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X