Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez orscik Zobacz posta
    Panowie , kto tutaj z forum robi kolumny na zamówienie ??
    Załóż temat w dziale ogłoszenia lub w temacie Spam post.

Skomentuj

Podstawki.

Skomentuj

PCBWAY uzaleznia.

Tym razem prosty, uniwersalny bufor na op-amp. Zastosowan masa.
        Zasialnie AC, zworki dla regulacji wzmocnienia. W zasadzie pojdzie chyba 'za daca' dla drugiego wyjscia.

Czerwone to prosty zasilacz - duzy mostek do wlutowania + konektory plaskie dla +, - i wspolnej masy.
        Mozna zamontowac od spodu i przykecic sam mostek do obudowy co od razu jest uchwytem.

taz - piwo gwarantowane, dzieki za wsad dla chinczykow jak zwykle ;] Raz w zyciu wymeczylem plytke w eagle dla driver'a, never more...

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
          PCBWAY uzaleznia.
          Mógłby ktoś opisać najlepiej w oddzielnym wątku jak krok po kroku złożyć zamówienie w firmie wykonującej płytki?

Raz w zyciu wymeczylem plytke w eagle dla driver'a, never more...
          W lipcowym EdW rozpoczął się kurs projektowania płytek w DipTrace, programie dużo bardziej przyjaznym dla użytkownika niż Eagle.

Skomentuj

tomekk

Głośniki uchwycone na zdjęciu to tanie szerokopasmówki Sony? Ładnie grają?

Skomentuj

Tak, to sony, Nie wiem jak graja, kupowalem cos od chlopa to wzialem przy okazji - takie moje testowe.
              Szczerze, to jeszcze nie sluchalem.

Skomentuj

PCBWAY uzaleznia.

Tym razem prosty, uniwersalny bufor na op-amp. Zastosowan masa.
                Zasialnie AC, zworki dla regulacji wzmocnienia. W zasadzie pojdzie chyba 'za daca' dla drugiego wyjscia.

Czerwone to prosty zasilacz - duzy mostek do wlutowania + konektory plaskie dla +, - i wspolnej masy.
                Mozna zamontowac od spodu i przykecic sam mostek do obudowy co od razu jest uchwytem.

taz - piwo gwarantowane, dzieki za wsad dla chinczykow jak zwykle ;] Raz w zyciu wymeczylem plytke w eagle dla driver'a, never more...
                Nie na temat...
                Jaką wysyłkę wybierasz na PCBWay?
                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Obudowy szlifnięte.. brakło już czasu na olej dziś..

Więc polutowałem zwrotnice.. jak ktoś będzie łaskaw.. prośba o sprawdzenie.. ostatnio jak w późnymi porami składałem to zdarzało mi się coś pozamieniać..

Schemat (bez ostatniej cewki na wysokim)

Skomentuj

nik156 - DHL

Skomentuj

tomekk_ może wrzucisz jakiś większe zamówienie w formie zakupu grupowego? Ja się na tej ich stronie pogubiłem, dziwna jak dla mnie, a próbowałem wziąć na próbę te darmowe płytki...

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                        Więc polutowałem zwrotnice.. jak ktoś będzie łaskaw.. prośba o sprawdzenie.. ostatnio jak w późnymi porami składałem to zdarzało mi się coś pozamieniać..
                        Wygląda OK, tylką tą cewkę od pułapki ustawiłbym pionowo, żeby jej oś nie była równolegle z osią największej cewki.

Skomentuj

Hm.. One sa prawie 20cm od siebie.. Blizej w obudowie bedzie cewka od wysokich.. Nie wiem czy uda sie lepsze ustawienie wykombinowac..

Skomentuj

nik156 - jak byś brał kurierem to poproś o wartość 10-15USD na paczce oraz, żeby nie dokładali faktury do paczki :)

W weekend zamawiam około 50 płytek, zobaczymy jak wyjdą :) (5 różnych projektów)
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Dhl ma swoją odprawę celna, jak będą chcieli i tak ja ściągną.
                              Z tym nie dokładaniem faktury to nie takie proste, w Polsce celnicy mogą zarządac dowodu zapłaty od Ciebie rak wiec trzeba mieć to w miarę spójne.

Skomentuj

W IRL DHL zawsze prosi o potwierdzenie zaplaty za towar i zawsze jest naliczane clo, stawki niestety maja z kosmosu, do tego dochodzi jeszcze oplata manipulacyjna okolo 12-14eur.
                                Bez dowodu zaplaty za towar nie ma opcji zeby wydali towar.
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Holtonik w testowym froncie

Materiał: plabond 3mm (akurat rzucili z nielakierowanym tyłem to mam czyste alu na wierzchu), akryl 10mm (frezowany tak, aby się zlicował z frontem)

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                    W IRL DHL zawsze prosi o potwierdzenie zaplaty za towar i zawsze jest naliczane clo, stawki niestety maja z kosmosu, do tego dochodzi jeszcze oplata manipulacyjna okolo 12-14eur.
                                    Bez dowodu zaplaty za towar nie ma opcji zeby wydali towar.
                                    Ja zamawiałem całkiem niedawno i nie płaciłem VAT itp. Jakieś 20 PCB 80/200. Były wysłane w kopercie A4. Standardowa od dokumentów, wysłane jako sample. DHL nie pytał o nic. Mi przy takich małych zamówieniach jakoś się udaje:) Zamawiam w noa-labs.com.

Natomiast wszystko inne trza płacić.

Skomentuj

Witam całkiem z nudy z kleciłem takie coś

Skomentuj

Urlop zaczęty , czas budzić potwora po 6 miesiącach leżakowania :)

Skomentuj

Lakieru juz nie ma, zdecydowalem ze zaforniruje monitorki. Jakos bardziej mi sie wyglad drewna podoba niz jednolity kolorek (no chyba ze bialy fortepian).

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X