Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hitachi jakiś czas temu miało tak że jak stał bez napięcia powyżej miesiąca to potrafił się sam rozprogramować a czasami nawet nadawał się do naprawy często nieopłacalnej.
    Później Lenze bo tani, nawet z wyglądu ale mało awaryjny.
    Teraz do standardowych aplikacji z wirnikami Eura Drives i właśnie do serwomotorów i bardziej wymagających aplikacji Mitshubishi.

Foto na szybko, takie moje drugie diy:

Skomentuj

Podoba mi się porządek w przewodach.

Skomentuj

@dzwiedziu,
        pomimo wrodzonego czepialstwa, nie mam się do czego przyczepić. No może oznaczenia przewodów, tak dla 100% profeski. Jak byś szukał pracy na obczyźnie, to mogę dać Tobie namiary do firmy, która wykonuje infrastrukturę zasilanie, rozdzielnie dla lotnisk, serwerowni Google, Facebooka itp. Płacą ponad 20E/h Pracują głównie polacy.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
          Hitachi jakiś czas temu miało tak że jak stał bez napięcia powyżej miesiąca to potrafił się sam rozprogramować a czasami nawet nadawał się do naprawy często nieopłacalnej.
          Później Lenze bo tani, nawet z wyglądu ale mało awaryjny.
          Teraz do standardowych aplikacji z wirnikami Eura Drives i właśnie do serwomotorów i bardziej wymagających aplikacji Mitshubishi.

Foto na szybko, takie moje drugie diy:
          Ladne szafeczki, porzadzeczek takie lubie :)
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

jutro jak farba wyschnie to wykrusze nadmiar
            i mozna montowac glosniki

Skomentuj

No to mi hitachi całe szczęście po 2 latach w kartonie ruszyło od strzała tak jak ustawiłem.
              Ma być do takiej mini kolumnowej wiertarki z silnikiem 100W, tak 100W na przekładni 1:3 ^^

Ale widzę że ludzi z automatyki to tu trochę jest.
              Fajnie, bo to totalnie nie mój sektor i wszystko robię na czuja i "z manuala", więc może będzie opcja że ktoś coś podpowie jak mnie problem przerośnie.

Skomentuj

Obudowa lampiaka

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
                  @dzwiedziu,
                  nie mam się do czego przyczepić. No może oznaczenia przewodów, tak dla 100% profeski
                  Ty o oznaczeniach, a jedyny schemat jaki jest to ten w mojej głowie :-)

Skomentuj

Tym bardziej powinny być, no chyba że dbasz o rynek i nie tolerujesz konkurencji, która grzebie w Twoich zabawkach

Skomentuj

Później Lenze bo tani, nawet z wyglądu ale mało awaryjny
                      Też lubią się sypnąć.
                      Ja do czynienia miałem tylko z Danfossami VLT 6000 w instalacjach HVAC
                      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

dbasz o rynek i nie tolerujesz konkurencji
                        Właśnie że nie, ja w firmie tylko pracuje i wole jak klient ma schemat i sobie sam radzi. Dużo telefonicznie załatwiam sprawy.
                        Nie ma po prostu czasu na rysowanie schematów, kierownictwo nie naciska a i nie lubię tego.
                        Urządzenia które na okrągło "schodzą" muszą mieć, a te które są na zamówienie na zasadzie klient mówi jak ma maszyna działać to się robi "w biegu".
                        Dla tego w większości są robione na sterownikach plc, spora część automatyki odpada, są tylko człony wykonawcze.
                        Programują informatycy pod nasze widzi misię, po za tym często się je łączy do netu, klient daje na siebie namiary i szybką diagnozę można zrobić byle gdzie.
                        Last edited by dzwiedziu; 29.07.2017, 22:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

jutro jak farba wyschnie to wykrusze nadmiar
                          i mozna montowac glosniki
                          Koniecznie daj zdjęcie efektu końcowego.

Skomentuj

Dużo telefonicznie załatwiam sprawy.
                            Wszystko ładnie/pięknie do czasu kiedy przy niedzielnym obiedzie dzwoni dyspozytor z firmy X i wysyła kierowcę po Ciebie ponieważ zdalnie się nie da z powodu padniętego firmowego serwera :).

Skomentuj

Wszystko ładnie/pięknie do czasu kiedy przy niedzielnym obiedzie dzwoni dyspozytor z firmy X i wysyła kierowcę po Ciebie ponieważ zdalnie się nie da z powodu padniętego firmowego serwera .
                              Też chciałem to napisać. Zycie zweryfikuje poczynania firmy w której pracuje dzwiedziu, ale też każdy tak zaczynał mniej więcej...
                              https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Powiem tak, to są tak proste urządzenia że 1 na 10 przypadków nie da się załatwić telefonicznie.
                                Jeżeli jest np padnięty falownik to i tak trzeba go zaprogramować i się wysyła do klienta.
                                Po za tym w sobotę i niedzielę się odpoczywa, a nie pracuje :flapper:
                                A propo firmy to już ma dosyć spooory staż i zawsze można się dogadać, a klienci w 99% przypadków rozumieją pewne sprawy.
                                Last edited by dzwiedziu; 29.07.2017, 22:58.

Skomentuj

Po za tym w sobotę i niedzielę się odpoczywa, a nie pracuje
                                  Marzenie. Kolej, wojsko, energetyka....

a klienci w 99% przypadków rozumieją pewne sprawy.
                                  Kolej, wojsko, energetyka....
                                  Oni nie zrozumieją... mają tylko umowy i je czytają.

Skomentuj

Taaaaa. Też tak mówiłem .

Skomentuj

To taki sarkazm miał być :-) A wiadomo jak w praktyce to wygląda.
                                      Co zrobić, takie czasy ale sami żeśmy sobie je zafundowali.

Skomentuj

Co zrobić, takie czasy ale sami żeśmy sobie je zafundowali.
                                        To się nazywa "niewolnictwo XXI wieku" :(

Skomentuj

Powiem tak, to są tak proste urządzenia że 1 na 10 przypadków nie da się załatwić telefonicznie.
                                          Jeżeli jest np padnięty falownik to i tak trzeba go zaprogramować i się wysyła do klienta.
                                          A propo firmy to już ma dosyć spooory staż i zawsze można się dogadać, a klienci w 99% przypadków rozumieją pewne sprawy.
                                          A to jeszcze zalezy dla kogo robicie takie szafki, jesli to jest jakis sklep, jakas cukiernia czy piekarnia to co innego.

Robiac szafe dla duzej fabryki ktora ma wlasne zaplecze techniczne schemat musial by byc ;p
                                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
                                          X