Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
    Tym razem jasny skaj...

dobra robota, znam odbiorcę, baaardzo zadowolony :cool:
    Last edited by Przemek; 25.07.2017, 19:23.

Skomentuj

idealnie nie jest ale jak na cukiernika to i tak chyba dobrze

Skomentuj

frez kopiujacy czy jak?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          frez kopiujacy czy jak?
          Musiałbym jeszcze frezerka kupić... Szlifierka kątowa i pilnik. I godzinka czasu. :)

Skomentuj

Myślę ze nie ma co przesadzać w tak "budżetowym projekcie" Tak chyba zostanie. Otwór niestety nie wyszedł na środku ale powiedzmy że tak miało być :)
            Last edited by Black; 26.07.2017, 19:49.

Skomentuj

Takie małe zabawki pod PCta :)
              Last edited by David853; 26.07.2017, 20:59.

Skomentuj

Fajowe zabawki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                  Tym razem jasny skaj...

@Żółwik: zrób proszę tutorial :)

Skomentuj

Proszę: https://diyaudio.pl/content.php/95-S...to-zrobi%C4%87

Skomentuj

Dawid kupiłeś obudowy z olx czy sam robiłeś.

Skomentuj

Tak wygląda całość

Skomentuj

Zawsze sam robię :)

Skomentuj

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta

Takie małe zabawki pod PCta :)
                            A coś więcej napiszesz?

Skomentuj

6 litrów, 15NRX 4 ohm. Trzeci rząd z obu stron. Generalnie trzeba się z nimi trochę pobawić przy filtracji. Na pewno można lepiej :) Póki co tak to wygląda i gra przyjemnie dla uszu.

Skomentuj

Powoli do przodu, chyba się uda przed wrześniem coś poharatać moim robotem.

Do niedawna myślałem że serva to już trudna sprawa, do puki nie przeczytałem manuala falownika.
                                Jeśli to jest "podstawowy falownik" to nie wiem jak wygląda zaawansowany.

Skomentuj

Jak zaczniesz robić automatykę na falowniku i do tego jeszcze będziesz stroił regulator PID to dowiesz się co to jest zaawansowany falownik :)
                                  W zasadzie falownik w podstawowej wersji działa od strzała, jedyne co trzeba zwykle zrobić to dostroić się do silnika, jeśli chcemy mieć sterowanie wektorowe :)
                                  Z tym, że do wektorowego sterowania to trzeba mieć przewymiarowany falownik i dobre chłodzenie falownika :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Falowniki nie są takie złe , miałem już odczynienia z LG sterowanymi pradowo/napięciowo, teraz głównie jadę po profinecie z Danfoss i Siemens, wszystko gada bez większych problemów.
                                      Jakim sterownikiem będziesz sterował? PLC czy sam robisz na uC?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Falownik jest do wrzeciona mokry chińczyk 1,5kW, tak więc sterownie skalarne.
                                        Sterowany będzie przez RS485 ze sterownika frezarki.

Pierwsze uruchomienie poszło lekko i wszystko działa, ale to na silniku 0,37kW. Docelowy będzie w przyszłym tygodniu.
                                        Falownik mam 2,2kW więc do wrzeciona 1,5kW, gdzie zwykle obciążenie nie będzie ponad 50% da rady.

Poza tym mam tylko dwa mikroby hitachi i lenze o mocach do 250W, one są znacznie prostsze ^^

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                                          Powoli do przodu, chyba się uda przed wrześniem coś poharatać moim robotem.

Do niedawna myślałem że serva to już trudna sprawa, do puki nie przeczytałem manuala falownika.
                                          Jeśli to jest "podstawowy falownik" to nie wiem jak wygląda zaawansowany.
                                          Podstawowa to jest Yaskawa V1000 albo Toshiba VF-S15, zabawa zaczyna sie np z Mitshubishi FR-A800 w konfiguracji master-slave gdzie 2 takie falowniki napedzaja pasy transportowe ktore musza posuwac sie z identyczna predkoscia
                                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
                                          X