Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No bardzo ładnie ! dałeś naturalny fornir ?

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      Lakieru juz nie ma, zdecydowalem ze zaforniruje monitorki. Jakos bardziej mi sie wyglad drewna podoba niz jednolity kolorek (no chyba ze bialy fortepian).

Bardo ładne te monitory :)

Skomentuj

Świetnie wyglądają, szczególnie fornir robi robotę :) Bardzo fajne połączenie wyszło z czarnym frontem, choć IMO szczelinowy BR średnio do tego pasuje... Ale strzelam, że inaczej się nie dało.

Skomentuj

Wyglądu Borysowych (przy okazji gratki!!) nie przebiję.. ale i moje pierwsze DIY audio monitory zagrały..

Tak na szybciocha słucham ich z odległości <1m.. od dopiero 15min.. w ustawieniu jak widać a stereofonii nic nie chcą zgubić.. Pies z otwarcia Aused to Death wyskoczył prawie z za pleców..

Niestety nie obyło się bez kłopotów.. jak następnym razem kolega po piwie poprosi, żeby przymierzyć głośniki do obudów to go zaproszę na dzień następny.. - polepiony głośnik na razie utrzymany dodatkowo ściągiem.. zobaczymy czy jutro sam się utrzyma..
          Last edited by LubMich; 09.07.2017, 01:41.

Skomentuj

Klej chyba trzyma ;-)

Skomentuj

Dzieki chlopaki za mile slowa !!

LubMich
              Jak ci ten SB6adc pasuje do calosci, ja probowalem go zwrotkowac z rs125 i poleglem po calosci, za jasna cholere nie chcialy sie zgrac ze soba a szkoda bo wysokotonowka dosc ciekawa w swojej cenie.

Pozdr
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Chlopaki ma ktos z was moze vife NE123W jako sredniotonowke ?
                Szukam info na ich temat, z jakiegos powodu nie sa zbyt popularne.

Dzieki wielkie.
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                  LubMich
                  Jak ci ten SB6adc pasuje do calosci
                  Właśnie próbuję to ocenić ;-)... Pierwsze godzinkę grania trochę się wybijał.. ale zakładam, że musi się wszystko wygrzać, bo następnego dnia już było ok..

Trochę się o niego martwiłem bo podmieniłem go w projekcie za sb26stac.. - tego pierwszego słyszałem i trochę mi w nim brakowało..
                  tu mam dużo więcej detalu... blachy brzmią fajnie, stalowe kulki w "Massive Attack - Unfinished Sympathy" były naprawdę stalowe..

Na dokładniejszą ocenę poczekam do końca tygodnia.. niech sobie to wszystko pogra.. i z oceną mam taki problem, że podpiąłem te monitorki do nowego nabytku - cyfrowego wzmacniacza (na intersil D2) i nie wiem na ile on wpływa na dźwięk..

Podepnę do podstawowego zestawu monitorki i wtedy coś jeszcze napiszę o dźwięku..

PS. Synowie ocenili, że to mercedes - więc nie może być słabo.. ;-)
                  Last edited by LubMich; 11.07.2017, 10:12.

Skomentuj

a ja mam pytanie-prośbę , czy ktoś może wygenerować mi gerbery z plika w protelu 99 (ja osobiście nie posiadam protela i w tym problem) z góry dziękuję za pomoc

Skomentuj

A u mnie taka sytuacja... Zakupione w Państwie Środka, przeleciały ocean. Jeden kit za niespełna 38 pln, drugi za niecałe 24 pln. Ciekaw jestem który się wogóle uruchomi... Ceny z wysyłką. Jutro montuje do radiatora i składam zasilanie...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Troche zlota do tej strukturalnej czerni.
                        Dual mono iAMP OPS5 project.

Next, plyta do srodka ;-)

Skomentuj

Zasilacz prawie skończony.

Zabrałem się za obudowę(fikuśne narożniki żeby nie było za prosto :rolleyes: )

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                            Troche zlota do tej strukturalnej czerni.
                            Dual mono iAMP OPS5 project.

Next, plyta do srodka ;-)
                            Obudowa zamawiana widzę, będzie profeska na AS :)
                            Swego jeszcze nie wkleję, górna pokrywa została do pomalowania :)

Skomentuj

Póki co nic nie wiem o AS, ale staram sie skonczyc do czasu zeby ew. zabrac jako wystawke - o ile bedzie miejsce i zgoda opiekunow :)
                              Beda tez male 3-way z MB i sub na LAB12 z hypex, tak wiec mozemy upchac.

Narazie... czekamy.

Skomentuj

Powoli do przodu, softstart odpalony. Ruszył od kopa.

Skomentuj

Pomimo ze trafa bede brac z poltrafo - tak sie nastawilem bynajmniej.., rozeslalem zapytanie gdzies do 10 firm z czystej ciekawosci, odpowiedzi rownie ciekawe.

HMM anyway, czy ma ktos trafo z firmy eurotrafo? Jakies opinie?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    rozeslalem zapytanie gdzies do 10 firm z czystej ciekawosci, odpowiedzi rownie ciekawe.
                                    jak odpowiedzieli to juz jest sukces
                                    wyslalem zapytania do wielu firm w sprawie koszulek. chyba tylko od 3-4 dostalem odpowiedzi

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
                                      Zasilacz prawie skończony.
                                      Skąd projekcik?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                        Skąd projekcik?
                                        http://www.amplifiers.com.pl/warsztat2.htm

Skomentuj

Pomimo ze trafa bede brac z poltrafo - tak sie nastawilem bynajmniej.., rozeslalem zapytanie gdzies do 10 firm z czystej ciekawosci, odpowiedzi rownie ciekawe.

HMM anyway, czy ma ktos trafo z firmy eurotrafo? Jakies opinie?
                                          Siema a sprawdzałeś BALED elektronik??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X